Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2012

Birgit Bidder möter debuterande Cajsa Siik i en kyligt storslagen remix på hennes nya minimalistiska popsingel Dali. För Cajsa är Dali känslocentrat av kommande skivan “Plastic House“ som släpps 5/12 och hon är förälskad i denna 80-talsdoftande fabriksversion. “Mjukt möter hårt och tar känslan med sig in i ett rått, drömskt inferno”. Dali är första officiella remixen av Birgit Bidder som tidigare endast smygsläppt sin remix på bandkamraten Mattias Alkbergs 80 vårar som hon producerade och spelade in med delar av bob hund.

Cajsa Siik debuterade i höstas med första hyllade singeln “Was I Supposed To” som roterat på P3, plockats upp av radiostationer och bloggar i England, Australien och USA och fått fina recensioner av bla. Gaffa. Cajsa Siik började livehösten med att spela förband till Joan As Policewoman, spela live på P4 och snart stundar en turné i Tyskland och Sverige med start i Hausenschaukel, Hamburg 29/11.

Birgit Bidder släppte sitt debutalbum “The Life Home” 2011 och har sedan dess bla. synts och hörts i duetter med Ison & Fille, bob hund, Kajsa Grytt, Mattias Alkberg, som gästartist med punklegenderna Docenterna, dirigent och arrangör Hans Ek’s kammarorkester Modern Fantazias och Mattias Gustavssons (Dungen) jazzklubb Bomullsklubben. Hon har turnerat som förband till Katie Melua & Rebecka Törnqvist mfl. Hennes låt “Psalm From A Heart” spelas i amerikanska tv-serien Private Practice avsnitt God Bless The Child.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2012

“I Got A Knife” är den andra videon från Turbonegros benhårda comeback-album “Sexual Harassment”. Videon är inspelad på den legendariska rock-baren Niagara i New Yorks East Village i, i samma miljöer som albumet spelades in i. Videon är regisserad av Vice Magazine-redaktören Andy Capper som även är mannen bakom den nya Snopp Dogg-dokumentären “Reincarnated”. Turbonegro är just nu på turné och gör tre konserter i UK den här veckan innan det är dags för utsålda konserter i Holland, Schweiz och Australien.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2012

Rihanna skiner just nu lika starkt som diamanterna hon sjunger om i nya monsterhiten ”Diamonds”. ”Diamonds” fick liksom Rihannas uppmärksammade Flight 777 Tour en flygande start när den släpptes och blev superstjärnans snabbast klättrande singel någonsin. I dagarna gick singeln upp som #1 på Billboard Hot 100. Det är 24 åriga Rihannas 12:e förstaplacering på den prestigefyllda listan. I och med det gick hon om Whitney Houston (11 #1) och ligger nu dessutom lika med självaste Madonna och The Supremes.

I Sverige har det gått minst lika bra. ”Diamonds” ligger nu #1 på Spotify och har redan sålt guld. I måndags släpptes Rihannas hett efterlängtade sjunde studioalbum Unapologetic.

I fredags mötte superstjärnan de svenska fansen på Berns i Stockholm. Se hennes framförande av låten ”Fresh Off The Runway” här:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2012

Första livealbumet på 20 år – den 16 november släpptes “AC/DC Live At River Plate” på CD och Vinyl

“AC/DC Live At River Plate” spelades in i Buenos Aires december 2009 då över 200 000 fans (tre utsålda konserter) med en överväldigande kärlekshyllning välkomnade AC/DC tillbaka till huvudstaden efter tretton års frånvaro.

“AC/DC Live At River Plate” är den definitiva liveupplevelsen, som med sin magiska publikenergi, fantastiska ljudinspelning och Best of-tracklista sammanfattar “Black Ice World Tour” på ett mästerligt sätt.

”Black Ice World Tour” – under 20 månader turnerade AC/DC 108 städer i 28 länder och spelade inför otroliga 5 miljoner fans!

“AC/DC Live At River Plate” innehåller 19 spår och släpps nu som 2xCD (dubbel, tre olika konvolut finns, samtliga med 24-sidig booklet) och 3xVinyl (trippel, special röd vinyl).
“ACDC Live At River Plate” DVD-version (2011) har sålt Guld i Sverige!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2012

Det har knappt gått en månad sedan Taylor Swifts hyllade album RED uppnådde den högsta debutveckoförsäljningen på över ett årtionde. Nu drygt tre veckor senare är albumet uppe i otroliga 2,8 miljoner sålda fysiska ex världen över och ligger fortfarande stadig #1 på Billboards 200 Top Albums Chart.

I Sverige gick RED (standard/deluxe-version) hela vägen upp till Topp 3 på iTunes och Topp10 på den svenska albumlistan. Det är den amerikanska singer-songwriterns högsta placering någonsin i Sverige. RED har nu totalt toppat albumlistorna i fantastiska 42 länder och Taylor är idag dessutom en av de Topp 5 bäst säljande artisterna digitalt i världen.

Se Taylors hyllade framträdande hos Skavlan här:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2012

Nu drar det ihop sig. Det har snackats och ryktats om bandet i flera år och de två låtar från albumet som har skickats ut tidigare i år som en försmak har fått ett otroligt bra mottagande av både radio och fans.
I slutet av januari 2013 så kommer fullängdsdebuten Shotguns, Trucks & Cattle från bandet Bourbon Boys, med en blandning av norrländskt vemod, spritminnen, rock n roll och country. Nu planeras en turné över norra Europa i vår med turnéstart på Debaser Stockholm 7 februari.

Gruppens nya singel Pour Some Bourbon on Me släpptes igår. Den bör ge er alla något att värma er med nu när julen står för dörren.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2012

Vi är otroligt glada över att kunna presentera 4 nya akter till Metallsvenskan 2013, 24 & 25 Maj i Örebro! King Diamond, Graveyard, Return & Corroded är alla klara för att spela live på nästa års festival! Sedan tidigare är At The Gates, Hardcore Superstar, Bullet, The Kristet Utseende, Nine, FKÜ och Vomitory klara!

King Diamond – Metallsvenskan har det stora nöjet att presentera den kultförklarade skräckmästaren King Diamond till Örebro & Metallsvenskan den 25 Maj 2013. Med sig har hårdrocksikonen King Diamond en imponerande scenshow. Tveklöst den största hårdrocksshowen som någonsin skådats i Örebro! King Diamond var senast i Sverige 2012 (Sweden Rock Festival) där han gjorde ett förkrossande bra framträdande som säkerligen kan intygas av alla som var på plats.

Graveyard – Sveriges absolut bästa hårdrocksband just nu! Med nya plattan ”Lights Out” i bagaget kommer Örebros förlorade söner tillbaka ”hem” för att förgylla alla besökare på Metallsvenskan med ett löjligt bra gig!

Return – det är inte många 70-talister som INTE dansat tryckare till ”Bye bye Johnny”! Våra vänner från Norge kommer till öster för att ge oss en resa nerför Memory Lane!

Corroded – Med ny platta i bagaget erövrar Corroded just nu stora delar av världen med sin kompromisslösa rock. Vi välkomnar bandet till Metallsvenskan!

Passa på att köpa biljetter innan 31/12 och spara 100:-, köp 2-dagars festivalpass för endast 495:- (Ord 595:-)!

Biljetter kan ni köpa HÄR eller på Örebrokompaniet, Najz Prajz Örebro, T-Shirt Store Örebro eller WeSC Örebro!

För mer info: www.metallsvenskan.com

...