Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2012

ACCEPT
Ett sångarbyte kan bli ödesdigert för ett bands karriär. I synnerhet om den förre sångaren är en Legendar med stort L. Tyska Accept har klarat denna prövning med glans. Bandets återförening, med amerikanen Mark Tornillo (ex-TT Quick) på Udo Dirkschneiders plats bakom micken, har blivit en dundersuccé. Comebackalbumet ”Blood of the nations” (2010) fick ett fantastiskt mottagande och framgångarna fortsatte med uppföljaren ”Stalingrad” (2012). Men ”bara” för att Accept inlett en ny storhetstid har de inte lagt sin gamla åt sidan. Även superklassiker som ”Balls to the wall”, ”Fast as a shark” och ”Metal heart” brukar ha givna platser i setlisten när ett av världens mest legendariska heavy metal-band står på scenen.

JON ENGLISH
Engelskfödde Australiensaren Jon English slog igenom med dunder och brak i Sverige när han 1980 spelade den till Australien deporterade fången Jonathan Garreth i den prisbelönta TV-serien “Mot alla vindar”. Ledmotivet till serien, “Six Ribbons” som skrevs av Mario Millo och Jon English, blev listetta i sex länder. I Norge och Sverige blev Jon närapå en superstjärna och en stor idol för många.

Han slog igenom hemma i Australien som artist redan 1972 då han var med i en stor uppsättning av Jesus Christ Superstar som han turnerade med i Australien i över fem år. Under den tiden släppte han också fyra plattor, men efter sin tredje singellistetta ”Words are not enough” och en turné med Thin Lizzy i Australien 1977 drog han sig tillbaka från rockscenen för att koncentrera sig på skådespelaryrket.

Under 80-talet återupptog han rockkarriären och fick stora framgångar även utanför hemlandet.
När nu Jon English efter många år återvänder till Skandinavien och gör debut på Sweden Rock Festival blir det med svenska hårdrockarna Spearfish som kompband, så förvänta dig en spelning baserad på den rockiga delen av hans karriär med Jons själfulla och raspiga whiskyröst i centrum. Och ja, sjävklart kommer han att lira “Six Ribbons”! Årets allsång?

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2012

I slutet på november släpps den första singeln med Nikki Barr “Rhythm is a dancer” – en cover på Snap!‘s jättehit med delvis ny text. Njut!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2012

Nu har de svenska houseproducenterna och dj-duon Swedish House Mafia (SHM) inlett sin omtalade och efterlängtade ”One Last Tour”, där de kör sina sista konserter någonsin. Världsturnén kommer att vara en av Swedish House Mafia’s mest sensationella shower och premiären ägde rum i Dubai den 16:e november.

One Last Tour pågår från november till mars 2013. Och om några dagar är det dags för Stockholm, SHM kommer till Friends Arena den 22-24e november. Efterfrågan på biljetterna till de svenska konserterna har varit enorm och biljetterna är slutsålda sedan länge.

ABSOLUT är huvudsponsorer till turnén, ett samarbete som även är ett kreativt partnerskap som spinner vidare på det tidigare musiksamarbetet där Swedish House Mafia skapade låten “Greyhound”, inspirerad av en cocktail.

Besök www.onelasttour.com för turnéschema och mer information om Swedish House Mafia’s “One Last Tour”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2012

Hästpojken är tillbaka med den efterlängtade singeln “Samma Himlar”. Efter att både P3 och Nöjesguiden fått gå ut med en förhandslyssning av singeln så har suget efter låten växt sig starkare hos så väl radio som fans. “Samma himlar” är den första singeln från det kommande, ännu obetitlade, tredje albumet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2012

Benjamin Staern tilldelas Christ Johnson-priset på 180 000 kronor. Han får priset för sitt verk Worried Souls, med motiveringen ”Med häpnadsväckande förmåga hanterar han stora musikaliska former på ett originellt och personligt sätt, i ett verk präglat av rikt varierad orkestrering och bländande virtuositet i solostämman”.

Priset delas ut av H. M. Konungen vid akademiens Kungl. Musikaliska akademiens högtidssammankomst den 26 november.

Christ Johnson-priset tilldelas en tonsättare för ett orkesterverk komponerat under senare år. Verket kan vara en solokonsert eller innehålla vokala och/eller elektroakustiska inslag.

...