Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 27th, 2012

Graveyard avtäcker omslaget till kommande albumet ”Lights Out”. Första singeln – ”Goliath” släpps 19 september.

Nedräkningen har nu börjat till släppet av första smakprovet från Graveyards kommande album ”Lights Out”. Singeln ”Goliath” släpps den 19 september digitalt och på limiterad vinyl 7” uppbackad av exklusiva b-sidan ”Leaving You”.

Bandet har även valt att avtäcka konvolutet till ”Lights Out” och har följande att säga om omslaget:

”Omslaget är något helt annat än det förra. Vårt mål var att både titeln och omslaget skulle fånga känslan på albumet. Vi vill också understryka att Lights Out inte är en referens till varken UFO eller Entombed, även om båda är grymma band.”

“Lights Out” släpps den 24 oktober på Stranded Rekords och är likt Graveyards tidigare album producerat av Don Alsterberg. ”Lights Out” är Graveyards tredje fullängdare och följer upp det hyllade albumet ”Hisingen Blues” som släpptes 2011. Albumet gick in etta på den svenska albumlistan och belönades med en rad priser, bland annat P3-guld och grammis för årets hårdrock.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 27th, 2012

Taylor Swift

Taylor Swifts nya succésingel “We Are Never Ever Getting Back Together” (skriven av Taylor, Max Martin & Shellback) gick direkt in som #1 på iTunes singellista i hela 29 länder när den släpptes förrförra veckan. Taylor blev då dessutom historisk då singeln blev den bäst säljande digitala singeln någonsin av en kvinnlig artist under sin debutvecka med hela 623 000 sålda ex. Rekordet innehölls tidigare av ingen mindre än Lady Gaga´s singel ”Born This Way”. Detta medförde i sin tur att singeln även parkerade sig som #1 på den prestigefyllda Billboard’s Digital Songs chart.

Taylor Swifts nya album ”RED” släpps den 22 oktober. Så här säger Taylor själv om albumet:

“For the last two years, I’ve been working on an album called Red. I called it Red because of the tumultuous, crazy adventures in love and loss that it chronicles. In my mind, when you experience love that’s fast paced and out of control and mixes infatuation, jealousy, frustration, miscommunication, and all of those lovely emotions…in retrospect, it all looks red.”

Lite fakta om Taylor Swift:

  • 22-åriga Taylor har sålt mer än 22 miljoner album och 50 miljoner downloads.
  • Hennes tre tidigare album har alla sålt mer än 5 miljoner ex vardera världen över.
  • Senaste albumet ”Speak Now” är ett av endast 17 album i musikhistorien som sålt mer än 1 miljon ex under en vecka.
  • Hon är en av världens fem bäst säljande artister digitalt världen över.
  • Hon är den bäst säljande artisten digitalt någonsin inom country genren.
  • Hennes album ”Speak Now” är med i Guiness Rekordbok som det snabbast säljande digitala albumet av en kvinnlig artist.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 27th, 2012

Efter många hypade samarbeten med alla från Spoek Mathambo till Tove Styrke, Schlachthofbronx till Looptroop Rockers samt denegna debutsingelen ”Famalam Jam” är det äntligen dags för Gnucci (tidigare känd som Gnucci Banana) att släppa sin debut-EP “Oh My Goodness!”.

“Oh My Goodness!” släpptes i fredags på Gnuccis egen etikett Famalam Records via Sony Music och är ett dignande smörgåsbord av vad denna svenska sångare/rappare/artist/låtskrivare har att erbjuda.

EP:n innehåller fyra olika spår och bland dem den Cristian Dinamarca-producerade P3-hiten ”360 Donna” som släpptes i maj tillsammans med en green-screen-bonanaza -video regisserad av Simeon Frohm.

360 Donna följs nu tätt upp av sommardoftande ”Goodah”, producerad av Emir “Youthman” Kobilic. “Oh My Goodness! ” innehåller också produktioner av Mash Up International och Farkas samt ett gästspel från syster-duon VAZ.

Tracklist:
1. Oh My Goodness! (producerad av Mash Up International)
2. Damena ft. VAZ (producerad av Farkas)
3. Goodah (producerad av Emir Youthman Kobilic)
4. 360 Donna (producerad av Cristian Dinamarca)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 24th, 2012

One Direction är tillbaka! Världens just nu största brittiska popband släpper fredagen den 28 september sin nya, efterlängtade singel ”Live While We’re Young”.
På nya singeln ”Live While We’re Young” samarbetar bandet återigen med de svenska låtskrivarna Rami Yacoub & Carl Falk samt Savan Kotecha, samma låtskrivare som står bakom världshiten ”What Makes You Beautiful”.

Fans över hela världen väntar ivrigt på ett nytt album från One Directions och nu är det klart att bandet släpper uppföljaren i november. På nya albumet samarbetar de med de största låtskrivarna och producenterna i världen, bland annat för första gången med svenska Shellback.

Medlemmarna Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles och Louis Tomlinson har minst sagt ett framgångsrikt år bakom sig. One Directions har nått förstaplatsen i 27 länder och sålt över 12 miljoner album, singlar och DVD’s. Sverige var det första landet i världen där albumet gick rakt in som etta.

I februari 2013 påbörjar de sin världsturné i Storbritannien med bland annat nio utsålda konserter på O2 Arena i London.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2012

Vår älsklingspopstjärna, Agnes är tillbaka hos oss på riktigt och släpper den 5:e september albumet ”Veritas”. Albumtiteln betyder sanning på latin och precis som första singeln ”One Last Time” (som ju toppat listorna under våren och sommaren) finns en uppriktighet oavsett om den pulserar euforiskt på dansgolvet eller är smärtsamt stilla.

Agnes om albumet: ”Jag gillar hur ordet “Veritas” klingar, estetiskt hur det ser ut och framför allt vad det står för. Ordet passar väldigt bra ihop med hela tanken bakom detta album. Jag vill alltid vara hundra procent sann mot mig själv i allt jag gör, och för mig har hela jobbet och tiden med den här plattan varit så mycket mer än bara spela in ett album. En massa frågor om både smått och stort har kommit upp i huvudet och det har verkligen varit en fantastiskt resa.”

Efter att ha rest runt hela världen och fängslat land efter land med sin karisma och röst med det föregående albumet ”Dance, Love, Pop” (”Release Me”, ”On and On”) började Agnes skriva på sitt fjärde album. Redan på det andra albumet ”Stronger” började hon mer och mer vara med och skriva sina egna låtar och när ”Release Me” var den låt som fick störst framgångar och också var den låten hon varit mest involverad i visste Agnes att hon ville vara med att skriva så mycket som möjligt.

På ”Veritas” har Agnes varit med och skrivit varenda låt med låtskrivare och producenter som Jonas Quant (Hurts, Leona Lewis, Kylie Minogue), Patrik Berger (Robyn, Lana Del Rey), Sharon Vaughn (”Release Me”) och Tony Nilsson (Darin, Selena Gomez) för att nämna några.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2012

Foto: Jenny Frejing

Efter framgångsrika år som bandet Rongedal tar nu tvillingbröderna Henrik och Magnus steget ut på musikalscenen. Under hösten och nästa vår står de på GöteborgsOperans scen som domaren i Chess på svenska. De kommer att göra rollen på ett helt nytt sätt. I regissören Mira Bartovs uppsättning är domaren en dubbelkaraktär med splittrad personlighet som bröderna kommer att gestalta samtidigt. De kommer att ta med sig mycket av det Rongedalska sättet, som sedan tv-debuten 2007 har gett dem ett mycket positivt mottagande av en bred publik, till karaktären.

I Henrik och Magnus gestaltning blir domaren en skruvad, rolig och extrem karaktär med dubbla personligheter. Jag är oerhört glad över att vi har lyckats locka dem till musikalscenen, säger Mira Bartov, regissör för Chess på svenska.

När Chessskivan kom 1984 blev vi helt knockade, så när vi fick frågan om rollen som domaren tänkt för oss båda kunde vi ju inte tacka nej! Att dessutom kunna skriva GöteborgsOperan i våra CV:n är både oväntat och fantastiskt, säger Henrik och Magnus Rongedal.

Chess på svenska har premiär på GöteborgsOperan lördag 8 september 2012 och spelas till och med 22 mars 2013. Huvudrollerna görs av Philip Jalmelid (Anatolij), Christopher Wollter (Freddie), Evelyn Jons (Florence) och Nina Pressing (Svetlana). Regissör: Mira Bartov och dirigent: Anders Eljas/Björn Dobbelaere.

Kort fakta om Bröderna Rongedal:
Tvillingbröderna Magnus och Henrik Rongedal växte upp i Molkom, mitt i Värmland. Enskilt, men framför allt tillsammans, har de blivit några av Sveriges mest anlitade sångare bakom artister på skivinspelningar, live-framträdanden och diverse tv-galor. De fick sitt stora publika genomslag i Så ska det låta 2007 och Melodifestivalen 2008, där de kom fyra i finalen i Globen. Under många år har de gett konserter, spelat in skivor, turnerat enskilt och med andra artister samt medverkat i flera olika tv-program bland annat Körslaget där de bildade Team Rongedal. Henrik och Magnus har parallellt skrivit egen musik och några låtar har även nått andra sidan av jordklotet och fastnat på skivor med ett japanskt pojkband, ett koreansk band och en japansk musikal. (källa www.rongedal.se)

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Aug 20th, 2012

Antonia Vai är en 24-årig sångerska och låtskrivare från Stockholm. Den 3 september 2012 släpper hon sitt debutalbum “Lovers and Prophets” som omedelbart följs av album nummer två “Dirt from when the world was flat “.

Alltsedan Antonia började spela in och producera sina låtar hemma i sovrummet eller på diverse hotell på resande fot, har dom cirkulerat och spridits över internet. Sakta har en efterlängtan och ett behov efter ett debutalbum växt fram. Nu släpper hon äntligen “Lovers and Prophets”, en hyllning till förbjuden kärlek, romantiseringar och helgonförklaringar. Det är berättande folksoul där musik och text har lika stor betydelse. Vridna historier möter melodier som aldrig blir förutsägbara.

Antonia Vai är en genreöverskridande och svårplacerad sångerska. Hennes musik är lika hård, ironisk och respektlös som den är drömmande, poetisk och sensuell. Hon har kallats “bohemisk souldiva” men har också tydliga inslag av folk, balkan, jazz och pop. Musiken svävar lika mycket uppe i molnen som den har rötterna i jorden. Den skiftar mellan vemod och hoppfullhet, mellan dynamiskt explosivt och naket nära. Själv kallar hon sig “singer-songwriter utan att vara ledsen tjej med gitarr”.

Releasekonsert
3 september 2012 – Scandic Malmen, Medborgarplatsen, Stockholm

Mer information om Antonia Vais releasespelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 17th, 2012

I år är det dubbelt jubileum för Bo Kaspers Orkester. Det är tjugo år sedan bandet bildades och påbörjade vad som skulle bli ett framgångståg över hela Norden med sitt säregna sound i landet mellan pop och jazz.

1.5 miljoner sålda exemplar av nio studioalbum och två samlingar, otaliga turnéer och oförglömliga låtar såsom ”Det går en man omkring i mina skor”, ”Hon är så söt”, ”Amerika”, ”Ett och Noll”, ”Vi kommer aldrig att dö”, ”Ett ögonblick i sänder”, ”Undantag”, ”I samma bil”, ”Innan allt försvinner” har skapat skandinavisk musikhistoria.

Den 31 oktober släpper Bo Kasper Orkester sitt tionde studioalbum med titeln ”Du borde tycka om mig”. Bakom produktionen står Grammisbelönade Christian Walz.

Första singeln ”Världens ände” premiärspelas på Sommarkrysset i TV4, lördagen den 18 augusti och i november väntar stor nordisk turné.

Turnéplan
9 nov Århus – Musikteatern
10 nov Köpenhamn – Vega
14 nov Helsingfors – Finlandia
16 nov Luleå – Kulturen Hus
17 nov Umeå – Aula Nordica
18 nov Norrköping – Flygeln
21 nov Trondheim – Olavshallen
22 nov Oslo – Scentrum Scene
24 nov Skien – Ibsenhuset
25 nov Stockholm – Cirkus
26 nov Stockholm – Cirkus
30 nov Linköping – Konsert & Kongress
1 dec Göteborg – Lisebergshallen
2 dec Jönköping – Konserthuset
6 dec Vara – Konserthuset
7 dec Uppsala – Konsert & Kongress
8 dec Västerås – Konserthuset
9 dec Gävle – Konserthuset
12 dec Växjö – Konserthuset
14 dec Helsingborg – Konserthuset
15 dec Halmstad – Teatern
16 dec Örebro – Conventum

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 15th, 2012

Adrian Lux – som just nu befinner sig i slutet av sin USA-turné – följer upp sin hyllade debutplatta från tidigare i år med ett remix-album. Albumet som fått titeln “Some Remixed And Some Extended” släpps internationellt av amerikanska house-giganten Ultra och i Sverige av Svenska Inspelningar den 29 Augusti.

Samma dag dyker TV6 populära web-TV serie “Hearbeats” åter upp i rutan och tittarna får bland annat följa med på Adrian Lux Australien-turné.

“Some Remixed And Some Extended” innehåller såväl helt nya som tidigare utgivna remixer från bl.a Hardwell, Basto, Ken Loi, R3hab och Bauer & Lanford.

Den 17 September spelar Adrian Lux på klubben Ushuaia på Ibiza tillsammans med DJ-duon Nervo från Australien.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 14th, 2012

Way Out West sätter lapp på luckan för sjätte året i rad och bjussar dessutom på ett publikrekord! 27 000 i Slottsskogen i dagarna tre gör att även årets Way Out West är helt slutsålt. Alla inblandade i festivalen är såklart oerhört glada och hoppas att publiken haft en sjukt grym upplevelse i helgen. Tack alla!

...