Av Redaktionen
2 Kommentarer
Jul 25th, 2012

Sveriges största Heavy Metal-band HammerFall släpper i slutet av juli månad ett rödvin tillsammans med vinimportören Vinolin Hoheisel Wine Agency, Falköping.

Vinet kommer att heta HammerFall Crimson XII.

Vinet kommer att lanseras i samband med att HammerFall gör sin jubileumskonsert i Dalhalla, Rättvik nu på lördag den 28 juli.

Innan val av vin gjordes, träffades HammerFalls sångare Joacim Cans och Krister Allansson, på Vinolins vinagentur ett flertal gånger för att testa diverse intressanta viner. Detta gjordes tillsammans med ett antal erkända sommelierer. Det slutgiltiga valet av vin, provades tillsammans med Niclas Pihl (grundare till Sjömagasinets gedigna vinlista, som har blivit utnämnd till en av världens 360 bästa vinlistor).

Efter lång och gedigen research med välrenommerade sommelierer fastnade vi för den goda Barbera-druvan från Italien, säger Joacim Cans från HammerFall.

Man har varit noggrann i sammanhanget att man inte ”bara” ska göra ett rödvin med HammerFalls namn på, utan framförallt att vinet ska ha kvalitet och vara ett publikt vin.

Vi har gjort ett urval av ett vin som vi är stolta över att presentera för den svenska marknaden, säger Krister Allansson på Vinolin.

HammerFall Crimson XII är en Barbera d’Asti D.O.C.G. från Cantina Sant’Evasio, Piemonte i Italien. Vinet är gjort på 100 % Barbera och är av mycket hög kvalitet.

Vinet kommer att finnas på Systembolaget från och med den 1 september i beställningssortimentet och har där artikelnummer: 72941–01 och kostar då 119 kronor.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 25th, 2012

Regeringen har utsett professor Cecilia Rydinger Alin som tillförordnad rektor för Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH). Förordnandet gäller fr.o.m. 1 juli och till dess att en ny rektor tillträder sin anställning.

Cecilia Rydinger Alin har sedan december 2008 innehaft uppdraget som prorektor vid KMH tillsammans med professor Staffan Scheja. Hon inträdde i juni som ställföreträdande rektor i och med rektor Johannes Johanssons bortgång.

Cecilia Rydinger Alin genomgick kyrkomusiker- och dirigentutbildningen vid KMH 1981-1991. Hon har sedan dess arbetat inom ett brett verksamhetsfält med orkester-, opera- och kördirigerering samt pedagogisk verksamhet.

1994-1998 var Cecilia Rydinger Alin chefdirigent vid Värmlandsoperan, och hon har även gästdirigerat vid bl.a. Kungliga Operan i Stockholm, NorrlandsOperan och Jyske Opera i Århus, Danmark.

1988-2009 var Cecilia Rydinger Alin sånganförare för kören Allmänna Sången i Uppsala, och sedan 2008 är hon konstnärlig ledare för manskören Orphei Drängar.

1998 tillträdde hon tjänsten som lektor i orkesterdirigering vid KMH, och hon är sedan 2007 professor i samma ämne.

Cecilia Rydinger Alin har bl.a. tilldelats Johannes Norrbymedaljen för främjandet av svenskt körliv, dirigenten Sten Frykbergs minnesstipendium, Uppsala kommuns hedersmedalj, och hedersutmärkelsen Årets Körledare 2009.

2005 mottog hon den kungliga medaljen Litteris et Artibus för sina insatser inom tonkonstens område.

Cecilia Rydinger Alin är sedan 2004 ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 25th, 2012

Han är en av jazzens allra största (och mest kontroversiella). Med sina 82 år på nacken och en artistkarriär som spänner över mer en ett halvt sekel råder det inget tvivel om att Ornette Coleman fyller ett stort rum i våra hjärtan.

Tillsammans med denna legend känns det därför extra rätt att släppa en av nutidens allra mest uppskattade svenska artister, Laleh. Båda två spelar i Slottsskogen.

ORNETTE COLEMAN
När Ornette Coleman kommer till stan är det dags att lägga allt annat åt sidan. Att kunna presentera en av 1900-talets främsta musiker är en stor sak, att kunna göra det här i Göteborg är större, att kunna göra det för er, våra vänner, är fantastiskt. När Ornette Coleman kommer till Way Out West kommer han med lätt bagage; en vit altsaxofon, ett trettiotal plattor och en femtioårig karriär att hämta inspiration och material ifrån. Colemans väg har kantats av kontroverser, utbrott, infall och hyllningar sedan han 1958 -1959 gav ut sina första fyra (!) plattor, däribland vattendelaren The Shape of Jazz to Come. När andra av jazzens stora gick bort sig i smörig cocktaildimma stannade Coleman bestämt kvar på rastlös, storögd och orädd höjd. Han har spelat med alla – stora orkestrar, rappare, punkdrottningar, säckpipeensembler, operasångare – utan att någonsin bli utspelad.

LALEH
I världen finns det få viktiga artister. I Sverige idag än färre. Det finns ytterligare färre begåvade viktiga. Och så vidare. Laleh är ett tveklöst undantag. Sägnerna om hur vaktmästaren inför debuten gav henne obegränsat med tid, hur hon satt på kammaren med datorn och instrumenten, hur hon flyr industri-fältet och drar till Norrlands skogar, hur hon fullkomligt tweakar agendan rätt i det där tv-programmet, hur hon utan att nånsin sälja ut just säljer ut – vartenda konserthus om och om igen. Laleh är folkets sinnesportal till det oändligt rika.

www.wayoutwest.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 25th, 2012

Thenewno2 följer nu upp debutalbumet You Are Here (2009) med sin andra fullängdare The Fear Of Missing Out, ledd och producerad av Dhani Harrison (son till Beatle George Harrison).

Albumet är en kombination av live och programmerade instrument med ett stort mått obskyra prover för att skapa ett intrikat ljudkollage. Den unika mixen kombinerad med starkt låtskrivande är toppad med Dhani Harrisons sång med hjälp av speciella gäster som RZA, Ben Harper, The Black Knights, Throunn Antonia (Fields, Beck’s Record Club) och Holly Marilyn (The Child).

The Fear Of Missing Out kan bli ett av de mest intressanta album som släpps i år och releasen är 17 september.

...