Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 6th, 2012

Inatt blev det klart att mäktiga Mogwai ansluter sig till Way Out West i Slottsskogen! Inte nog med det så kan vi stolt presentera Noisia, TNGHT (Hudson Mohawke x Lucine) och Nite Jewel för nattliga äventyr.

Nu kan du snickra ihop och dela din egen festivalaffisch. Just do it!

MOGWAI
De volymstarka skottarna är numera en institution, en stod som tusen belackare aldrig skulle kunna välta omkull. Deras musik slår emot själen som en buss mot en betongvägg och den gör det om och om igen. Från ”Young Team” till ”Hardcore Will Never Die But You Will” hör vi den brutala distorsionen som sveper över domedagsklockornas klämtande i katedralerna. Melodierna smärtar till och hjärtat hoppar över ett slag. Allt är ”fuck you” men samtidigt väldigt kärleksfullt. Men det visste ni redan.

NOISIA
Sedan Noisia gav ut sin första skiva 2003 har de tagit med oss på en resa in i den elektroniska musikens oändliga universum. Meritlistan är lika lång som imponerande: de har gett ut sin musik på alla stora drum&bass bolag, skapat sin egna framgångsrika etikett Vision, fått pris som Best Tech DJ på UK National D&B Awards 2009 och 2010 och arbetat med och remixat artister så som Skrillex, Deadmau5, Moby och Prodigy. Enligt egen utsago har de DJ’at varje helg sedan 2004.

TNGHT (Hudson Mohawke & Lunice)
TNGHT träffades 2008 när producenten Lunice bokade Glasgowbaserade Hudson Mohawke (Ross Birchard) till sin Turbo Crunk Party Night i Montreal. Några års skinande solokarriärer senare – Lunice har bland annat samarbetat med Diplo och Hudson Mohawke med Kanye West – bestämde de sig för att träffas under fem dagar i London och förutsättningslöst göra musik tillsammans.

NITE JEWEL
Knorriga syntar filtreras genom kassettportans karismatiska svajjighet och förläner opolerad glans till Ramona Gonzalez röst som sveper våra huvuden i sammetstyg och trycker ner oss under vatten. Med Nite Jewel, hennes pricksäkra nom de guerre, har hon smält ner Italo-disco, John Carpenter soundtracks och glammiga danspärlor till en oemotståndlig attack.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 6th, 2012

De tyska power metal-veteranerna Grave Digger släpper den 31 augusti sitt nya album “Clash Of The Gods” genom österrikiska Napalm Records. Den 27 juli släpps också en mini-CD vid namn “Home At Last” som en försmak på vad som komma skall.

Grave Diggers nya skiva spelades in vid Principal Studios i Münster.

Grave Digger gjorde sin senaste spelning i Sverige i juni 2011 på festivalen Rockstad: Falun. I sommar gör bandet endast ett fåtal festivalspelningar i Tjeckien, Tyskland, Belgien och Grekland.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 6th, 2012

Joey Burns och John Convertino sjätte album som är inspelat I New Orleans är utan tvekan den mest spännande Calexico-plattan hittills. Detta är ett faktum som understryks av bandets beslut att namnge albumet som en hyllning till området där de arbetade: Algiers.

Känslan av Algiers är tydlig och klassiskt Calexico, men deras stil har återupplivats och är pånyttfödd genom erfarenhet av inspelning i den magiska staden New Orleans. Albumet skvallrar om dammiga öknar och de ensamvargar som befolkar dem, Amerikas countrymusik blandat med det latinska arvet. Genom ny inspiration ger bandet ut ett album som de ansträngt sig med mer än någonsin. Ja, du kan ta männen bort från Calexico, men du kan inte ta bort Calexico från männen.

Ute 7 september via City Slang / Cosmos Music Group.

Konsertdatum
28 Sep – Stockholm, Berns
29 Sep – Göteborg, Pustervik

Mer information om Calexicos Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 6th, 2012

I augusti släpps det svenska punkuppslagsverket ”Ny våg – Svensk Punk/New Wave/Synth 1977–1982”. På 700 sidor så berättar författaren Peter Kagerland historien om den tidiga svenska punkscenen. Han behandlar hela 500 band från hela landet och har dessutom intervjuat minst en medlem från varje grupp.

Med encyklopedin följer dessutom en cd-skiva som innehåller tidigare outgivna låtar från några av tidserans mer kända band såsom Docent Död, TT Reuter och Zäpo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 6th, 2012

Idag klockan 9.00 släpptes biljetterna till Justin Biebers konsert på Ericsson Globe Arena den 22 april 2013. Biljetterna såldes slut på bara 41 minuter.

Efter det enorma trycker på superstjärnas spelning är vi glada att kunna presentera en extra konsert den 23 april! Biljetter till extrakonserten släpps idag kl 10.30.

Med över 15 miljoner sålda album världen över har Justin fullkomligt dominerat popkulturen och sociala medier i över två år. Han har mer än 44 miljoner fans på Facebook, fler än 24 miljoner följare på Twitter och med över 2,9 biljoner visningar via YouTube så är han utan konkurrens den mest populära YouTube-artisten någonsin. Nyligen släpptes han albumet Believe som gick direkt upp på första platsen på försäljningslistan i 30 länder och toppar bland annat både Billboard och den svenska albumlistan. I april är det första gången någonsin som Justin Bieber spelar i Sverige.

Konsertdatum:
22 april 2013, Ericsson Globe Stockholm. UTSÅLT.
23 april 2013, Ericsson Globe Stockholm.

Mer information om Justin Biebers Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 6th, 2012

Det ledande metalskivbolaget Nuclear Blast Records har köpt loss domänen nuclearblast.com för 12 000 dollar, motsvarande drygt 85 000 kronor. Det tyska bolaget har en nationell .de-domän som huvuddomän och har sedan länge bedrivit sin amerikanska verksamhet på nuclearblastusa.com. Nuclear Blast etablerade sitt kontor i Los Angeles redan år 2000 genom ett distributionsavtal med Century Media Records.

En lång rad av världens främsta metalband är kontrakterade av Nuclear Blast Records såsom norska Dimmu Borgir, tyska Accept och Kreator såväl som flera svenska band som Sabaton, Graveyard, Hypocrisy och Hammerfall.

...