Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 29th, 2012

Först kom nyheten om att Kaah ska släppa sin nya skiva, och sen släpptes sommarens fetaste låt “Haffa Guzz” med Lilla Namo.

Nu kan BABA Recordings stolt presentera sin nyaste signing, Penga’ Per, den fräscha prinsen från Saltsjöbaden!

Penga’ Per, eller Per Oknemark som det står i hans pass, har bubblat de senaste åren på den svenska hiphopscenen. Med sin säregna stil och internethiten “Alla Guzzar i Orten har Comviq” är han en favorit bland tjejer och hiphopfolk. I höstas släppte han mixtapet “Den fräscha prinsen från Saltsjöbaden” som mottogs varmt och han blev nominerad till årets nykomling på Kingsizegalan.

BABA recordings boss, Petter om Penga’ Per:

Jag föll pladask för Penga’ Per första gången som hörde “Alla Guzzar I Orten Har Comviq” och såg den fantstiska videon. Han har en stark influens av tidigt 90-tal och dess positiva anda med självironi och humor i form av smarta uttryck. Han håller om rötterna till hiphop så hårt. Allt binds samman av enorm skicklighet i leveransen. Per är helt unik i ett klimat där svensk hiphop törstar efter orginalitet och någon som vågar vara egen utanför normen. Per är bara barnet på många plan men har en spännande och lång väg framför sig och jag är tacksam och glad att få vara en del av den. – Petter Alexis

Penga’ Per om att signa med BABA recordings:

Det är en ära att signa med BABA recordings, den mest spännande labeln i svensk musik just nu! Nu är jag på god väg att uppnå min dröm… att bli kändare än Oskar Linnros! – Penga’ Per

Penga’ Per är för tillfället i studion med olika producenter och arbetar för fullt med nytt material som väntas komma tidigt 2013 men redan nu finns hans tidigare släpp “Den fräscha prinsen från Saltsjöbaden” med nya bonusspåren “Kan jag få en RT” och “Det är lunch” samt singeln “Alla Guzzar i Orten har Comviq” med remixer och versioner äntligen tillgängliga på både iTunes & Spotify!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 29th, 2012

Efter att media uppmärksammat biljettförsäljaren Biljett Nu i samband med Bruce Springsteens utsålda konserter på Ullevi i Göteborg så meddelas det nu att företagets vd anhållits av polis i anslutning till arenan. Mannen, som ska vara i 50-årsåldern, är skäligen misstänkt för bedrägeri. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han vid gripandet ha haft på sig omkring 45000 kronor i kontanter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 29th, 2012

Efter att ha tagit Europa och Sverige med storm kommer Eurovisionvinnaren och Sveriges stolthet, Loreen, till Stockholm Pride den 2 augusti. Hon får sällskap av Moa Lignell, Annika Lantz, Jonas Gardell, Jenny Silver, Victor Norén och Hank von Helvetet som också gästar festivalen.

Det kommer bli en euforisk schlagerpopkväll med det bästa från årets Eurovision Song Contest och en bra blandning med svenska popartister. Dessutom har vi några överraskningar kvar under kvällen för publiken som kommer till Pride Park, säger Alf Kjeller, festivalchef Stockholm Pride.

Loreen som är mitt uppe i en turné runtom i Europa kommer till Stockholm Pride den 2 augusti och kommer att framföra sitt vinnarbidrag, från Eurovision Song Contest 2012, ”Euphoria” som efter vinsten i tävlingen exploderade i Europa och har toppat flera internationella singellistor.

Loreen får sällskap av ytterligare en artist på Stockholm Pride. Tjejen med dreadsen, Moa Lignell, från Idol 2011 kommer och framför sin superhit “When I Held Ya” fredagen den 3 augusti.

Till Whitney Houston hyllningen, “En afton med Whitney Houston” den 3 augusti kan Stockholm Pride presentera ytterligare artister – Victor Norén från “Sugarplum Fairy” och Hank von Helvetet, som fram till 2010 var frontfiur i det norska rockbandet “Turbonegro”, kommer och hyllar den avlidne stjärnan.

Stockholm Pride kan också presentera Annika Lantz som presentatör på invigningsgalan. Jenny Silver kommer att presentera Paradengalan där hon kommer att göra en Donna Summer-hyllning

Efter Pride Parade den 4 augusti uppmärksammas hiv-positivas situation i Sverige och världen i Pride Park då det traditionsenliga Regnbågsblocket presenteras tillsammans med Peter Englund, eldsjälen bakom WAD-Galan. Regnbågsartisten Gabriel Forss kommer att framföra Regnbågssången “Ovan Regnbågen” tillsammans med sin över 200 personer starka kör Du kan sjunga gospel. Jonas Gardell är årets Regnbågstalare.

Torsdagens schlagerpopkväll kommer att teckentolkas av Tommy Krångh som blev en nätsnackis efter sin insats som teckenspråksartist när han gestaltade Dead by Aprils bidrag ”Mystery” i Melodifestivalen 2012.

Anette Hermann, som är en av grundarna till Wallmans salonger, kommer tillsammans med parhästen och pianisten Maria Johansson att i dagarna tre – onsdag, torsdag och fredag – bjuda på två timmars musikfest med gästartister såsom Micke Grahn,, Svante Drake, Anna Ploby, Victor Celin, Fredrik Swahn, och Niklas Andersson.

Sedan tidigare är det klart att Stockholm Pride gästas av bland annat Eric Saade, Agnes, Jedward, Margaret Cho, Ivi Adamou, Sean Banan, Lisa Miskovsky, Norlie & KKV, Kikki Danielsson med Wizex, Gravitonas, Lilla Sällskapet, Shirley Clamp, Pauline, Da Buzz, Andreas Lundstedt, Eric Amarillo, Amy Diamond, Linda Sundblad, Ott Lepland samt Lena Philipsson som gör årets Pridelåt ”Du följer väl med?”.

Stockholm Pride pågår mellan 31 juli och 4 augusti.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 27th, 2012

Runaways är den första officiella singeln från det kommande albumet Battle Born som släpps senare i september. Albumet är en uppföljare till hyllade Day & Age som släpptes 2008.

Tidningen Cafés Victor Johansson gjorde ett hembesök hos The Killers i Las Vegas. Se bilder här.

Här är snygga videon till The Killers nya singel Runaways:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 27th, 2012

Företaget Biljett Nu svarar nu på den massiva kritik som kommit från besvikna kunder genom svensk massmedia idag inför Bruce Springsteens konserter på Ullevi i Göteborg. Deras uttalande lyder som följer:

Med anledning av vår oacceptabla hantering av en del biljetter till konserterna med Bruce Springsteen ber vi nu om ursäkt till de drabbade kunderna. Detta pressmeddelande är riktat direkt till er.

Vi förstår vidden av vårt misslyckande och inser att ni sett fram emot denna helg under en lång tid samt att många av er rest långväga för att uppleva Springsteen i helgen. Under de senaste dagarna har det varit väldigt svårt att nå oss (ibland omöjligt) och detta beror på väldigt hög belastning att vi jobbat i princip dygnet runt med att försöka lösa det som inträffat och detta arbete fortlöper även under dagen idag och imorgon lördag. Detta är en förklaring, ingen ursäkt men trots allt kan vi inte mer än att beklaga vår underprestation när det gäller vår kontakt med er. Vi arbetar nu för att så många som möjligt skall få sina biljetter men tyvärr kan vi inte garantera att allt kommer att lösa sig.

Biljett Nu kommer självklart att ersätta hela biljettpriset till alla er som drabbats av detta och vi ber er att återkomma till oss på [email protected] Vänligen uppge era samtliga bank- och kontouppgifter samt ordernummer så att vi på snabbast möjliga sätt kan återbetala er. Vi kommer att göra vårt yttersta för att detta skall gå så fort som möjligt. Övriga ersättningskrav mailas till samma adress.

På en punkt måste vi dock försvara oss: Trots er ilska och besvikelse accepterar vi inte personangrepp på vår personal och vi måste be er att lämna dessa utanför era eventuella offentliga klagomål på internet och i andra medier.

Vi är medvetna om er besvikelse, ilska och den enorma skada vi åsamkat er och att vi, när allt kommer till kritan, aldrig kommer att kunna kompensera er uteblivna konsertupplevelse. Detta ansvar vilar på våra axlar och vi beklagar återigen djupt vårt agerande.

Robert Jakobsson, Verksamhetschef.

Biljett Nu är din biljettåterförsäljare som säljer och köper in konsertbiljetter som en service åt privatpersoner och företag. Vi erbjuder även förköpsförsäljning online åt arrangörer av konserter och evenemang.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 27th, 2012

Under de senaste två åren av intensivt arbete med diverse olika sidoprojeket och turnerande i Norden, Portugal och Japan så har Ale Möller Band samtidigt skrivit och spelat in det nya albumet Argai (som betyder ”Välkommen, stig på” på det västafrikanska språket fula, som talas av fulanifolket). Albumet släpps den 26 september genom Playground Music i Sverige.

En omtumlande resa till Västafrika och fortsatt arbete med musiker därifrån har inspirerat bandet och givit materialet en extra vinkling med influenser därifrån.
Musikaliskt innehåller albumet hela den bredd som är gruppens. Precis som på tidigare album så vävs nytt material ihop med traditionell musik från olika delar av världen.
Under augusti åker bandet till Japan på festivalturné och i samband med det så släpps albumet allra först ut till de japanska fansen och därefter släpps det i Norden den 26 september.
I början av oktober görs en turné med spelningar i Stockholm, Göteborg, Gävle och Örebro.
Bandmedlemmarna har skiftande musikaliska bakgrunder och tillsammans gör de världsmusik som inte nödvändigtvis bottnar direkt i de enskilda individernas bakgrund, utan mer i medlemmarnas egen styrka som musikanter.

ALE MÖLLER BAND – ARGAI TOUR
22/8 Hikone city cultural plaza, Shiga [Japan]
23/8 M’AXA, Mie [Japan]
24/8 Hikone city cultural plaza, Shiga [Japan]
26/8 Nagakute city cultural house, Aichi [Japan]
2/10 Gävle Konserthus, Gävle
5/10 Musikens Hus, Göteborg
7/10 Södra Teatern, Stockholm

Ale Möller Bands Sverige-spelningar

Ale Möller Band består av:
• Ale Möller – mandola, dragspel, flöjter, skalmeja, kohorn, dragspel, mungiga, sång. Ale Möller har medverkat på ett hundratal skivinspelningar och vunnit fyra grammisar.
• Maria Stellas – svensk-grekisk sångerska och danserska som även spelar orientaliska slagverk. Som sångerska är hon specialiserad på äldre grekiska sånger, främst ur rembetika-repertoaren från tidigt 1900-tal. Dansen är den orientaliska dansen “raqs sharki” (s.k. magdans).
• Mamadou Sene – sångare och akrobatisk dansare från Senegal. Innan flytten till Sverige var han bland annat solist i den senegalesiska nationalbalettens ensemble.
• Magnus Stinnerbom -fiolspelman med polskor från Jössehärad som specialitet, samt musik från gränsområdet mellan Sverige och Norge. Medlem i folkmusikgrupperna Harv, Outhouse Allstars m fl
• Sebastian Dubé – kontrabassist från Québec i Kanada som är både klassiskt skolad och virtous jazzmusiker. Arbetar för närvarande även i Svenska Kammarorkestern med hemvist i Örebro.
• Rafael Sida Huizar – mexikansk slagverkare som kom till Sverige redan på 70-talet som medlem i ett Mexikanskt rockband. En slagverkare med djupa kunskaper om afrokubanska och latinska trumtraditioner.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 27th, 2012

Metallicas trummis Lars Ulrich intervjuades i onsdags av en kanadensiska radiostation. Han berättade då att ett nytt studioalbum från bandet sannolikt inte kommer att släppas förrän tidigast i början av 2014. I sommar börjar gruppen spela in sin omtalade 3D-film som finansieras helt och hållet av dem själva. Som producent har Predators-regissören Nimród Antal anlitats. Han kommer bland annat att filma Metallicas konserter i Vancouver den 24 och 25 augusti.

Hela intervjun med Lars Ulrich kan ni lyssna till nedan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 27th, 2012

Det legendariska amerikanska rockbandet Poisons sångare Bret Michaels avslöjade nyligen i en intervju med The Columbus Dispatch att han planerar att spela in en film om sitt eget liv med början i hans ungdoms Pittsburgh där han övervann sina hälsoproblem som barn, började spela gitarr och bildade sina första band. Några ytterligare konkreta fakta om produktionen har ännu inte meddelats.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jul 27th, 2012

På måndag 30 juli klockan 9.00 släpps VIP-paketsbiljetter till Justin Biebers konserter på Ericsson Globe Arena den 22 och 23 april 2013.

Justin Bieber gör sina första Sverigespelningar någonsin den 22 och 23 april 2013 på Ericsson Globe Arena. Biljetterna till konserterna släpptes den 6 juli och båda datumen tog slut på knappa 40 minuter.
Nu på måndag den 30 juli släpper vi ett begränsat antal VIP-paketsbiljetter till båda konserterna.

VIP-paketsbiljetterna finns i fyra olika varianter och innehåller stå eller sittplats i de bästa sektionerna och exklusiv Justin Bieber merchandise. I ett av paketen får du dessutom en exklusiv meet & greet samt ett enskilt fototillfälle med superstjärnan.

Läs mer om vad de olika VIP-paketen innehåller på www.fkpscorpio.se.

Med över 15 miljoner sålda album världen över har Justin fullkomligt dominerat popkulturen och sociala medier i över två år. Han har mer än 44 miljoner fans på Facebook, fler än 24 miljoner följare på Twitter och med över 2,9 miljarder visningar via YouTube så är han utan konkurrens den mest populära YouTube-artisten någonsin. Nyligen släpptes han albumet Believe som gick direkt upp på första platsen på försäljningslistan i 30 länder och toppar bland annat både Billboard och den svenska albumlistan.

Konsertdatum
22 april 2013, Ericsson Globe Stockholm
23 april 2013, Ericsson Globe Stockholm

Mer information om Justin Biebers Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 27th, 2012

Här kommer ett gäng bokningar som vi älskar att äntligen kunna berätta för er om. Vad sägs om Niki And The Dove, Sameblod, araabMUZIK, Genius of Time, Sei A, Kill FM, Bobby Tank, Jonas Lundqvist, Femtastic, Love Antell, Well Rounded (XXXY, James Fox, Leon Vynehall, Donga) och Kingdom of Evol feat. Freddie Wadling. Kan bli svårt att stå still på Stay Out West i år!
Ingrid
Info: Haim och Here We Go Magic har tyvärr tvingats ställa in sina konserter.

NIKI AND THE DOVE
Niki And The Dove är Malin Dahlström och Gustaf Karlöf . Tillsammans gör de eldig elektronisk pop med ögonkast såväl bakåt som framåt i pop-historien. I september förra året släppte de sin första singel (AA-singlen ”DJ Ease My Mind”/”Under The Bridges”) och lovorden haglade. Sunday Times kallade de båda låtarna för ”The two greatest alt-pop songs of 2010″. På BBC:s lista över “Sound of 2012” återfinns bandet på en god femteplats.

SAMEBLOD
Sameblod består av Frederick Rundqvist och Mickael Mattisson, och där det är den sistnämda som gett bandets dess namn då han är same. Svårare än så var det inte. Hur som helst är det mjuk elektronisk musik med akustiska inslag, att lyssna på med ögonen mot skyn på en uppblåsbar madrass och en kall i näven.

ARAABMUZIK
Även om det skulle vara så illa att namnet inte fäst sig stenhårt någonstans i mixtapeminnet har araabMUZIKs musik ändå med stor sannolikhet träffat din trumhinna tidigare (med betoning på trumma). Som The Diplomats (Dipset) beatleverantör har Abraham Orellana, som araabMUZIK en gång blev döpt till, i många år överbevisat sina rytmskills. Dessa färdigheter har även samarbetspartners som Busta Rhymes, Dipsets Cam’ron, Young Jeezy, Ludacris och många andra fått rappa över. Dessutom finns ett hel album planerat med med den Way Out West-aktuella A$AP Rocky någonstans i deras laptops.

LOVE ANTELL
Efter några år av väntan var det äntligen dags – den 25 April släppte Love Antell sitt efterlängtade debutalbum ”Gatorna tillhör oss” i eget namn. Frontmannen från Florence Valentin har funnit en helhet. Han har mognat och tonat ner sitt igenkännande popsound, utan att för den sakens skull förlora sitt unika uttryck.

GENIUS OF TIME
Aniara Records är Göteborgs kosmiska ambassadörer. Genius of Time är de musikaliska uttolkarna som med låtarna Houston We Have A Problem och Science Fiction missionerat sitt förhållande till de gamla genom att göra det nya. I en tid då housemusiken har en tendens att bli känslokall och utpumpad vänder Genius of Time istället resan lika mycket till en inre resa som en ut i rymden.

SEI A
Andy Graham gör house och techno som låter som en snabbspolning av tågresan mellan Glasgow och London. Avståndet mellan underjord och himmelskt drömmeri blir minimalt. Det är många som har förstått Sei As säregna förmåga. Med utgåvor på Tigas Turbo Recordings och Will Sauls Simple Records har förmågan som producent bevisats.

KILL FM
När Kill FM kände att de hade skapat det sound som skulle definiera deras namn, lanserade de själva på nätet i maj 2012. Efter att ha släppt en förhandsvisning av sitt ursprungliga spår “Bully” fick duon en enorm respons från bloggar och etiketter över hela världen. Strax efter det fick de i uppdrag att göra remixer åt Ultra, Universal och Island Records, bland andra. Med en blandning av electro house, moombahton och dubstep låter Kill FM sin unika mix av stilar skapa ett fräsch och beroendeframkallande sound.

BOBBY TANK
Att snabbspola genom musik låter sällan helt fantastiskt. Att lyssna på Bobby Tank låter som att han snabbspolat genom sin skivsamling med RnB och hiphop och sedan filtrerat det hela genom kristallklara 80-talssynthar för att därefter sedan centrifugera det hela några extra varv i en trummaskin. Det låter dock helt fantastiskt. Skillnaden är att Londonbon Bobby Tank faktiskt inte snabbspolar när han gör sin musik. Det är istället ett långsamt hantverk som styrs med en millisekundsk petnoga järnhand.

JONAS LUNDQVIST
Efter att ha slagit sönder ett otal skinn som trumslagarpojke i Göteborgs sunkigaste älsklingar Bad Cash Quartet, klev han fram till micken och deklarerade sitt manifest ”ADHD” som Jonas Game. När han nu väljer att presentera sig som Jonas Lundqvist är det med modersmålet som får måla duken. Tillsammans med Rasmus Hägg, ena halvan av The Studio, har de producerat en skev hymn till ungdomsåren i ”Du, Drömmar och Jag”.

FEMTASTIC
Femtastic är det kollektiv som har fått Sverige att öppna ögonen för kvinnor på hiphop och dancehall-scenen. Femtastic har sedan två år tillbaka levererat kvalitativ urban musik, systerskap och tung stämning på alla produktioner och klubbar de gjort. De jobbar med artister som Syster Sol, Cleo, Etzia och Miss Relli.

WELL ROUNDED (XXXY, JAMES FOX, LEON VYNEHALL, DONGA)
Den brittiska sydkuststaden Brighton är utgångspunkten för DJn/producenten Donga och hans unga skivetikett Well Rounded Records. Det började så sent som vintern 2009 när 12”-vinylen ”U Cheated” av Deadboy delade dubstepens rytmik med en vilja att låta mer som house lät året 1995. Detta visade sig vara en vilja som blev mer regel än undantag på de brittiska öarna under de senaste två åren då många dubstepförknippade artister istället prövade lyckan bakom en tung monoton och jämn bastrumma mot handklapp och upphackade RnB-röster samplade från deras uppväxt. Helt plötsligt stod Well Rounded i centrum för allt detta.

KINGDOM OF EVOL FEAT. FREDDIE WADLING
När en av Sveriges mest enigmatiska och karaktärsfulla sångare skapar fysiskt mörker att treva i så vänder folket blicken ditåt. Inte pliktskyldigt utan för att man vet att det som erbjuds kommer skaka om alla ens sinnen. Freddie Wadling har tillsammans med ljudkonstnären Per Svensson iscensatt ett psykedeliskt skuggmönster för våra dystra och laka själar. De kallar det för The Kingdom of Evol.

www.wayoutwest.se

...