Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 9th, 2012

hagsatra-sport

I slutet av förra året fick duon Hagsätra Sport frågan av Sveriges Olympiska Kommitté om de ville skriva och spela in den svenska officiella låten till OS i London sommaren 2012. Niklas Strömstedt och Andreas Johnsons genuina och djupa intresse för idrott och musik gjorde såklart att frågan fick ett självklart och stolt ja till svar!

Hagsätra Sport är duon som bildades hösten 2011 när Niklas och Andreas gjorde krogshow tillsammans på Hamburger Börs i Stockholm. Namnet lånade de av en gemensam nämnare från uppväxten – den lokala sportbutiken Hagsätra Sport (finns fortfarande kvar!) där alla hockeyrör, cyklar och fotbollsskor inhandlades. Knappt femhundra meter därifrån låg Hagsätra IP där höjdhoppsribban låg på en och fyrtio och där de riktigt snabba sprang de där sextio metrarna på sex å nio.

Hagsätra IP handlar om drömmarna som föds på den lokala idrottsplatsen. Om hur fantasin kan få en att springa fortare än någon annan och hoppa högre än en lång kuban. När man är tolv år och har en cykel, några kronor i fickan och när hela världen bara ligger där och väntar på att upptäckas. Över Hagsätra IP formas molnen till olympiska ringar och medan fotbollen flyger i sommarkvällsljuset förvandlas drömmen till guld. Snart ska vi gå hem… men inte riktigt än. För på Hagsätra IP kan verkligen allting hända.

På SOK jobbar vi på många sätt för att väcka drömmen om OS hos barn och ungdomar. Jag tycker att Niklas och Andreas hittat helt rätt i sin låt om att vi alla kan drömma om att bli Olympier och låta oss inspirera de som är på väg mot London, säger Annika Runström, marknadschef SOK.

Fredagen den 8 juni premiärspelar gruppen låten på 100-årsfirandet av OS i Stockholm 2012 i Stockholms Stadshus och på lördag den 9 juni är Hagsätra Sport på plats på Stockholms Stadion och den stora Stadionfesten. Hagsätra Sport kommer också att besöka OS-truppen i London och låta dem höra låten live där på plats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 9th, 2012

jens-lekman-2012

Allas vår härliga Jens Lekman är tillbaka. Oj, vad vi har längtat och trängtat efter honom och den nya skivan som det pratats och spekulerats om så länge. I höstas fick vi ett litet smakprov “från det som komma skall” som han sa själv; EP:n “An Argument With Myself”. Det var dock inte hela sanningen visar det sig nu när skivan faktiskt är på väg. (!!!)

Jens nya album heter ”I Know What Love Isn’t” och släpps 3 september av Secretly Canadian/Service. I ett tidigt stadium av arbetet med skivan fick han höra en låt av Tracey Thorne. Hon sjunger “Oh Jens, oh Jens / your songs seem to look through a different lens / you’re still so young, love ends just as easy as it’s begun.” Jens blev förstås berörd av låten, han har ju varit förtjust i Tracey Thorn ända sedan i tonåren. Låten slog an en sträng hon honom och gav honom perspektiv på sig själv och sitt låtskrivande. Resultatet blev att låtarna på den nya skivan faktiskt inte tittar genom samma lins längre.

Musikaliskt skiljer sig det nya materialet från både ”An Argument With Myself” och ”Night Falls Over Kortedala”. Han har rört sig bort ifrån den stora paletten och de breda penseldragen och närmat sig sina historier med lite färre, noggrannare utvalda färger. “Jag vill att låtarna ska lyfta nästan omärkligt, att refrängen skiljer sig från versen bara med en liten detalj som en tamburin eller en harmoni. Som att lyfta med ett flygplan, och titta ut genom fönstret och inse att man redan är i luften. ”

Jens lyckas åter igen koka ner sanningar och våra problem och lustar till små historier om livet, kärleken och avsaknaden av den stora kärleken. Han är den historieberättare som vi så väl känner igen, och han knockar oss varje gång. Nu är Jens lekman äntligen hemma från sin långa Australiensemester. Det har varit så tomt! Vem samplar Beat happening och croonar oss knäsvaga när han är borta? Nej just det, ingen! Nu ger sig Jens ut på de svenska vägarna och vi tar emot honom med öppna armar.

Turnédatum
10 sep – Tavastia, Helsingfors
11 sep – Train, Århus
12 sep – Vega, Köpenhamn
13 sep – Rockefeller, Oslo
14 sep – KB, Malmö
15 sep – Pustervik, Göteborg
17 sep – Dramaten, Stockholm
19 sep – The Ruby Lounge, Manchester
20 sep – Hackney Empire, London
21 sep – The Haunt, Brighton
23 sep – La Gaîté Lyrique, Paris
24 sep – La Laiterie, Strasbourg
25 sep – Tivoli de Helling, Utrecht
26 sep – Postbahnhof, Berlin

Mer information om Jens Lekmans Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 9th, 2012

sibille-attar-stranded

Sibille Attar är artist, sångerska, ett sällsynt djur med ett fridlyst punkarhjärta. Hon balanserar på livet som om det vore en tunn tråd, ser världen under lugg, ser allting fult och vackert och gör om det till sitt, tar utan att fråga. “The horrors and the whores”, hotellrum, piller och cigg, silar det genom sitt hjärta, ut till magiska låtar.

Hon har jämförts med en ung Patti Smith, PJ Harvey, Björk och Kate Bush och svenska artister som Håkan Hellström och Henrik Berggren och hyllats av trånande musikkritiker. PSL har utnämnt henne till den som kommer att förändra rock ‘n’ rollhistorien.

Sibille Attar föddes 1981. Hon växte upp i Örebro och stack till Stockholm när hon var 15. Sedan har hon hängt runt, bott perioder i Glasgow men är nu tillbaka i Stockholm.

Hon har varit aktiv under namnet Little Red Corvette och varit medlem i band som The Tourettes (2001-2008) och Speedmarket Avenue (2005-2009). 2010 blev hon medlem i [ingenting]. Hon har även medverkat på skivor som Let’s Get Out of This Country av Camera Obscura, Monty Python av Bear Quartet och Chocolate and Seafood av David Lindh.

Den 13:e juni släpper Sibille Attar debutsingeln ”Alcoholics”, hämtad från kommande EP:n ”The Flowers Bed” som släpps i augusti. “Alcoholics” premiärspelas redan nu på måndag den 11:e juni kl.19:30 i Musikguiden i P3.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 9th, 2012

marinens-musikkar

Onsdag 20/6 kl 18 bjuder Marinens Musikkår på marscher från när och fjärran på Armémuseums gård. “En marsch är för blåsorkestern det som symfonin är för symfoniorkestern.” säger dirigent Per-Otto Johansson. Marinens Musikkår är måna om sitt kulturarv och vill upprätthålla och utveckla musikkårens långa tradition att spela marscher på högsta internationella nivå. Fri entré!

Det här är Armémuseum
Armémuseum är ett historiskt och dagsaktuellt museum som skildrar Sveriges historia från vikingatid till nutid med betoning på militärhistoria. Dramatiska scenerier i full skala gestaltar viktiga händelser i svensk historia och spännande föremål visas i modern tappning. De permanenta utställningarna speglar människan och hur vi påverkas i krig, de tillfälliga utställningarna belyser dagsaktuella ämnen.

I museets samlingar finns vapen, uniformer samt 5 000 troféer framförallt från 30-åriga kriget, Trofésamlingen är unik och ingår i ett internationellt kulturarv. Till Armémuseum hör ett arkiv och bibliotek.

Armémuseum ligger på Riddargatan 13, centralt i Stockholm.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 9th, 2012

sky-of-rage

Borlänge-bandet Sky of Rage, med Astral Doors-gitarristen Joachim Nordlund bland medlemmarna, släpper den 27 juli sitt eponyma debutalbum genom Metalville. Gruppens övriga medlemmar är den tidigare Astral Doors-basisten Mika Itäranta, den tidigare Thalamus-medlemmen Jan J. Cederlund på gitarr, Tomas Friberg på trummor och Stiff som sångare. Enligt egen utsago ska musiken vara klassisk hårdrock med en modern twist.

...