Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2012

martin-stenmarck

Högsta förvaltningsdomstolen valde idag att fastställa kammarrättens beslut från april att upptaxera den kända sångaren Martin Stenmarck med 364 000 kronor för åren 2007 och 2008. Detta baseras på Skatteverkets utredning i ett omfattande skattemål där 19 mer eller mindre kända svenskar har tagit emot svarta ersättningar från artistbokaren och managern Bruno Tillander. Tillander ska ha brutit ihop under Skatteverkets utredning och berättar hur allting gått till. Enligt honom själv har artisterna en stor del i skatteflykten.

De har varit pådrivande. Det har varit underförstått att de inte tar ett visst jobb om det inte var svarta pengar, berättade han i en intervju med Expressen.

Bland de som Skatteverket anser ha tagit emot svarta pengar från Tillander finns flera andra välkända artister såsom Melodifestival-artisten Ola Svensson, de folkkära artisterna Barbro “Lill-Babs” Svensson och Lotta Engberg samt Emma Karlsson, Pontus Assarsson, Sara Löfgren och Pauline Högberg från Fame Factory.

Bland de anklagade finns dessutom antikexperten Jörgen Martinsson från SVT:s Antikrundan samt Peder Lamm, känd bland annat som chefredaktör för lyxtidningen Connoisseur samt programledare för Slottsliv i Kanal 5.

Alla utom Pontus Assarsson hävdar att Skatteverket har fel. De säger allt från att de inte fått några pengar till att det varit reseersättningar eller kostnadsfri PR för egen verksamhet.

“Jag tycker att de är dumma på Skatteverket. Det här kommer jag att överklaga”, sa Peder Lamm till Expressen.

Skatteverket har emellertid noterat följande formulering i ett e-postmeddelande från Peder Lamm till Bruno Tillander:

“Sex laxar på faktura är ju ändå bara halva pengarna i handen. Det är lite väl tufft om man ska fara iväg till Härnösand eller Eslöv… Skulle pengarna vara de samma måste ju fakturan stå på tio eller tolv tusen. Kan vi komma på en annan lösning?”

Samtliga personer i utredningen har upptaxerats med belopp från 30 000 kronor (Sara Löfgren) till 1 366 000 kronor (Lotta Engberg) plus 40 procent i skattetillägg.

Den 60-årige artistbokaren Bruno Tillander befanns under utredningen vara skyldig Skatteverket totalt 5,5 miljoner kronor i skatter plus ett tillägg på 1,27 miljoner kronor.

Bruno Tillander har varit med i musikbranschen länge. 1979 bildade han Elvis Presleys officiella fanclub i Sverige vilken han drev fram till 1990.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2012
Foto: Valter Frank

Foto: Valter Frank

Efter att mer än tre miljoner svenskar sett Loreen vinna Eurovision Song Contest åt Sverige för femte gången så har också vinnarlåten “Euphoria” börjat stiga upp i topp på Europas singellistor. iTunes uppger nu att Loreen och “Euphoria” ligger etta i tretton länder på listor över de mest nedladdade låtarna, däribland Tyskland, Finland, Nederländerna, Norge, Spanien och Österrike men naturligtvis så toppar hon även den svenska listan.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Maj 28th, 2012
Foto: Lars Dafgård

Foto: Lars Dafgård

De tidigare Sabaton-medlemmarna Rikard Sundén (gitarr), Daniel Mullback (trummor), Daniel Mÿhr (keyboard) och Oskar Montelius (gitarr) har inte helt oväntat bildat ett nytt band vid namn Civil War. De skriver just nu på material för sitt debutalbum.

Med i Civil War är även sångaren Patrik Johansson, känd från Astral Doors och Lion’s Share, samt basisten Stefan “Pizza” Eriksson från Volturyon.

Omständigheterna kring de fyra bandmedlemmarnas utträde ur det internationellt framgångsrika Falun-bandet Sabaton är ännu något oklara och de vill inte berätta vad som egentligen hände. De uppger emellertid själva att de inte ens pratat med sångaren Joakim Brodén och basisten Pär Sundström sedan de gick skilda i våras så en allvarligare dispyt finns uppenbarligen med i bilden. Får man gissa att det handlar om pengar?

Även om bandnamnet antyder motsatsen så kommer inte texterna till Civil Wars låtar att fokusera på krig vilket har varit ett ständigt återkommande tema i Sabatons låttexter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2012

caligola

Det konstnärliga kollektivet Caligolas syfte var att nå en högre nivå av kreativt uttryck och de lyckades. Singeln ”Forgive Forget” har precis sålt guld och debutalbumet ”Back To Earth” har fått strålande recensioner och legat högt på listorna i såväl Sverige som Tyskland.

Från TV4 Nyhetsmorgon till Café. Från DN till Livestage TV. Från Nöjesguiden till Gaffa. Gemensamt är fin kritik för att tillsammans sudda ut gränser inom genre och kliva utanför den musikaliska boxen.

Caligolas stora hit ”Forgive Forget” har precis sålt guld i Tyskland och det blir därmed andra singeln som säljer guld efter ett samarbete mellan Björn Dixgård och Gustaf Norén tillsammans med Salla och Masse från The Salazar Brothers. Singeln har närmare 3, 5 miljoner visningar på YouTube, låten spelas på högsta rotation på P3, albumet gick in på 13:e plats på Sverigetopplistan i Sverige och 1:a på iTunes i Tyskland. Denna framgång är få förunnat för svenska artister utomlands men inte fullt oväntad då killarna tidigare har gjort succé genom att Mando Diaos låt ”Dance With Somebody” var den mest spelade låten på radio i Europa 2009 och bägge låtar framfördes i årets stora Idolfinal i Tyskland.

Officiellt speldatum i Sverige är på Peace & Love i Borlänge i slutet av juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2012

d-a-d

Det danska rockbandet D-A-D presenterar nu sin nya video “We All Fall Down”. Klippet spelades in strax innan bandet gick ut på scenen inför utsålt hus på Falconer Salen i Köpenhamn i april i år. Låten kommer från gruppens elfte studioalbum, “DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK”, vilket släpptes i november förra året.

D-A-D har flera gånger spelat på anrika Sweden Rock Festival utanför Sölvesborg, senast sommaren 2010.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2012

bruce-springsteen-2010

Bruce Springsteen släppte nya albumet “Wrecking Ball” den 5 mars och plattan gick rakt in på albumlistans förstaplats och har nu sålt platina. Wrecking Ball är Springsteens 17e studioalbum och innehåller 11 nya låtar, producerade av Ron Aniello tillsammans med Bruce Springsteen och Jon Landau.

I slutet av förra veckan var det också världspremiär för videon till den nya singeln ”Rocky Ground” vilken du ser nedan.

Bruce Springsteen är just nu ute på en omfattande världsturné tillsammans med The E Street Band och om 64 dagar förgyller han den svenska sommaren – den 27 och 28 juli kommer Bossen till Göteborg och Ullevi.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2012
Foto: Toby Photography

Foto: Toby Photography

Sweden Rock-aktuella The Gloria Story från Skövde presenterar nu sin nya musikvideo “Adore”.

“Adore” är singeln ifrån The Gloria Storys nya EP “Out of the Shade (Wild Kingdom Records/Soundpollution) som släpps, i butik och online, den 25 Maj. Det här är glammig, skitig och medryckande 70-talsrock utan större ambitioner än att göra folk glada. The Gloria Story kommer inte att rädda regnskogen, valarna eller den globala ekonomin. Men dom kommer att rädda din nästa fest!

I sommar spelar gruppen bland annat på Sweden Rock Festival, Skogsröjet och Törebodafestivalen innan dom ger sig ner på kontinenten och rockar Tyskland och Schweiz.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2012

katatonia

Det svenska metalbandet Katatonia tvingas genomföra sina två konserter i S:t Petersburg och Moskva igår och idag utan gitarristen Anders Nyström som blev ordentligt sjuk och kunde inte resa med bandet till Ryssland. Gruppen valde ändå att genomföra spelningarna utan honom för att inte göra sina fans besvikna.

Den norska sångerskan Silje Wergeland, som frontat holländska The Gathering sedan början av 2009, har spelat in en duett med Katatonias Jonas Renkse till bandets nya album som väntas släppas i september genom brittiska Peaceville Records.

Katatonia spelade in sitt nya album dels vid Ghost Ward Studios i Stockholm och dels vid sin egna nybyggda studio som ännu inte fått något namn.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2012

mark-bam-bam-mcconnell

Den amerikanska rocktrummisen Mark “Bam Bam” McConnell avled på torsdagsmorgonen den 24 maj på ett sjukhus i Gainesville, Florida. Enligt hittills obekräftade uppgifter så hade musikerns lever och njurar lagt av vilket ledde till partiella hjärnskador.

Bam Bam var framför allt känd som medlem i hårdrocksbandet Skid Rows sångare Sebastian Bachs liveband mellan 1997 och 2005. Bach har även synts i TV på senare år, bland annat i flera avsnitt av den populära serien Gilmore Girls.

I slutet av 80-talet spelade Mark McConnell även trummor för det amerikanska hårdrocksbandet Madam X.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2012

jedward

Ingen har väl missat de irländska bröderna Jedwards framfart i årets upplaga av Eurovision Song Contest. Den 22 juni släpper nu äntligen den dynamiska duon sitt efterlängtade album ”Young Love” där bidraget ”Wateline” självklart finns med. Låten är skriven av Nick Jarl (Westlife, Ironik m.f) och Sharon Vaughn (Boyzone, The Wanted m.f) som även står med på ett flertal andra låtar på skivan. Andra välkända låtskrivarnamn som återfinns på albumet är Jörgen Elofsson och Andreas Carlsson.

Enligt tvillingarna själva så berättar albumet en kärlekshistoria. “It starts off with “Waterline” when we fall in love, and the second track is “Young Love” cause we’re in love, and then the third track is “What’s Your Number”, where we try to get the girls number, and the forth track is “Girl Like You”, cause we’re waiting for the girl.” – Edward Grimes.

Jedward fick sitt stora genombrott i förra årets upplaga av Eurovision Song Contest med låten ”Lipstick”. Den gången slutade det med en åttondeplats vilket är Irlands bästa placering i tävlingen på 11 år. Duon blev i och med helgens framträdande historisk eftersom det var första gången någonsin som Irland skickade samma artist två år i rad.

...