Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2012

panetoz

Glädjespridarna i Panetoz går från klarhet till klarhet. För bara någon vecka sedan kunde vi stolt skicka pressmeddelande om att grabbarna belönats med guldskiva för Dansa pausa – nu är bandet uppe i dubbel platina. DUBBEL PLATINA. På så kort tid. Det är inte utan att man undrar vad de kommer att vara uppe i innan årets slut.

Dessutom har Panetoz sedan sist erövrat förstaplatsen på Sverigetopplistan, på Spotify samt på iTunes. Grattis säger vi.

Nu kan vi dessutom stolt meddela att Panetoz bjudits in att fira Nationaldagen på Skansens scen inför inga mindre än kungafamiljen. Det sitter några stolta mammor hemma i Jordbro nu, det kan vi lova.

Sommarturnén är i full gång, se nedan för datum.

PANETOZ LIVE
25/5 Orminge karnevalen
26/5 Norrköping centrum
26/5 Södertälje the strip
28/5 Stockholm Sergelstorg
1/6 Örebro so much love
5/6 Nynäshamn sorundafestivalen
8/6 Skellefteå mollys
9/6 Katrineholm harrys
12/6 Sollentuna school’s out festivalen
15/6 Halmstad school’s out
23/6 Visby gutekällaren
30/6 Lidköping stadgården
13/7 Landskrona karnevalen
14/7 Visby hamnplan
20/7 Mariehamn rockoff
28/7 Askersund summerparty
28/7 Helsingborg nickdagen
3/8 Visby hamnplan
11/8 Åkersberga runös kulturfestival
14/8 Stockholm ung 08
17/8 Gävle furuvik
24/8 Mariestad kg5
26/8 Stockholm gröna lund
8/9 Solna solnadagarna

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2012

mange-makers-platina

Mange Makers har ett fantastiskt år bakom sig med hitsinglarna “Fest hos Mange” och “Mange Bjuder” som båda nu passerat gränsen för dubbelplatina. Igår, innan de äntrade lilla scen på Gröna Lund, delades plaketter ut till ett taggat band.

Nya singeln “Drick Den” har utnämnts till en av årets stora sommarhits och har nu passerat en miljon views på Youtube. Under sommaren kommer bandet turnera land och rike runt samt göra ett stopp på Magaluf.

Mange Makers kommer kunna ses på följande stopp i sommar (fler datum tillkommer):
2/6 AVESTA
8/6 MÖLNDAL
13/6 NYNÄSHAMN
15/6 UDDEVALLA
16/6 SANDVIKEN
22/6 MAGALUF
30/6 ENKÖPING
6/7 KALMAR
7/7 TÖREBODA
11/7 SUNNE
14/7 ÅSELE
28/7 MARIEHAMN

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2012

britney-spears-live-2011

Det rapporteras nu om att den kravlista som presenterats i media över hela världen (så även här) rörande Britney Spears medverkan i den amerikanska talangtävlingen X Factor var falsk. Det var en tabloidtidning som använde en lista från omkring 2000 och lade till saker till denne på eget bevåg i syfte att skapa egna nyheter. Detta skriver Jeff Raymond från pr-firman Rogers & Cowan, som representerar Britney Spears, i ett mail till TT Spektra.

Att Britney Spears får drygt 100 miljoner kronor i ersättning för sin medverkan torde emellertid vara helt korrekt.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2012

susanne-sundfor-2012

Spellemanspris-vinnaren Susanne Sundfør har fullkomligt knockat den norska publiken med sin eklektiska mix av folk, electronica och pop. Senaste albumet The Silicone Veil släpptes i Norden i mars och mottog fantastiska recensioner, gick direkt in på albumlistans förstaplats och har redan sålt guld. Föregående album The Brothel stannade 4 veckor på förstaplatsen och hela 30 veckor på topplistan. The Brothel har idag nått platinastatus.

Nu är det övriga Europas tur att upptäcka Sundfør! Den 28 maj kommer hon till Stockholm för ett gig på Kägelbanan, en spelning vi varmt kan rekommendera innan hon drar ut som förband till franska M83 i Europa.

Anthony Gonzalez från M83 valde personligen ut Sundfør som support act: “I heard the single “White Foxes” which I thought was great and just think Susanne has an amazing voice”.

Förvänta er inget annat än att bli helt bortblåsta.

Datum med M83:
19 Juni – Zurich Complex
21 Juni – Amsterdam Paradiso
12 Juli – Luxembourg Rockhal
16 Jul – London Somerset House

Maps – aka James Chapman (UK) – har gjort en remix på singeln White Foxes som finns att ladda ner gratis på hemsidan www.susannesundfor.com.
Remixen kommer även släppas kommersiellt den 4 juni. Originalversionen av White Foxes var den första singeln som släpptes från The Silicone Veil och rosades av kritiker, bloggare och twittrande fans över hela världen.

Albumet The Silicone Veil kommer att släppas i Europa senare i år.

”Hjerteskjærende vakkert”
Läs om och titta på Sundfør releasekonsert på Parkteateret i Oslo här

Mer information om Susanne Sundførs Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2012

peace-and-love-2012-lugnt

På grund av hårt tryck och snabb åtgång släpps nu ytterligare 2000 biljetter till Peace & Loves campingar lugn camping och lugn camping deluxe. Det rör sig om 1000 biljetter till varje camping som släpps nu på fredag. Peace & Love äger rum 26-30 juni i Borlänge och årets tema är ”En Ny Värld”.

Den 7 maj släpptes även ytterligare 300 biljetter till lugn camping som då varit slutsåld sedan 21 mars. Dessa tog slut på 5 minuter.

Nu på fredag släpps ytterligare 1000 biljetter till respektive av de två campingarna lugn och lugn camping deluxe.

Totalt kommer dock inte fler biljetter än förra året att säljas. Förra året såldes totalt cirka 30 000 biljetter med camping till de olika campingalternativen.

Detta gör vi på allmän begäran då vi fått massvis med frågor om fler pass till just lugn camping och lugn camping deluxe. Vi har omstrukturerat lite i ytan vi har för campingen och detta är nu möjligt att genomföra utan att göra avkall på de planerade insatser för service, aktiviteter och upplevelse som vi planerar för i år, säger presschef Ronny Mattsson.

Biljetterna till dessa två campingar släpps fredagen den 25 maj kl. 11.00. Biljetterna till lugn camping och lugn camping deluxe har varit slutsålda sedan flera månader tillbaka.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2012

popterror

Trallvänliga folkhemspop-bandet Popterror har blivit utsett till ”årets bästa okända band” av Andres Lokko, hyllade av Mattias Alkberg och haft ett flertal singlar spelandes på P3. Delar från bandets kommande debutalbum är inspelad i Red Bull Studios i London och andra delar på glesbygden i Norrland. Albumet ”Svartåsen” släpps den 30:e maj via egna labeln Mordviken i samarbete med Sony Music.

Popterror berättar:
För oss i Popterror blev inspelningen av debutalbumet ”Svartåsen” en kontrastrik upplevelse. Hälften av skivan spelades in i London samtidigt som upplopp rasade på gatorna utanför, den andra hälften i en gammal västerbottensgård vid havet några mil norr om Umeå. Kanske färgades albumet av de här omgivningarna men eftersom de följt oss upp och ner längs E4an, från replokalen till spelställen och festivaler men framförallt under en lång tid, är risken överhängande att det knappt märks alls. Förmodligen är det bara ljudet av landsortspojkar som flyttar till stan och börjar spela pop.

Tidigare har vi släppt EP-skivorna “Allt vi gjort har du glömt” och “Nu som då”, huserat på P3:s spellistor, spelat på bland annat Umeå Open, Trästocksfestivalen, Storsjöyran och som förband till Perssons Pack på Nalen. Innan det var vi en popklubb och innan det en popblogg. I alla dess former har Popterror kretsat kring två saker: popmusik och vänskap.

2012 blandas dessa två på ”Svartåsen”. En skiva sprungen ur hårt slit och sömnlösa nätter men framförallt ur att sex vänner gör det roligaste som finns tillsammans. Resultatet blev tio poplåtar om hur dum man är och hur kul man hade. Tio låtar som nu återigen får hänga med ut från replokalen och upp och ner längs E4an när vi äntligen ger oss ut på vägarna igen, för nog fan är det där de hör hemma ändå.

Väl mött,
Popterror

“Svartåsen” är mixad av Christoffer Roth som jobbat med både Håkan Hellström och Thåström. På skivan medverkar också bl.a. Frida Johansson (Säkert!, Kraja, Väärt) och Cornelia Dahlgren. Albumet släpps den 30:e maj via egna labeln Mordviken i samarbete med Sony Music.

Popterror vann musiktävlingen Red Bull Bedroom Jam år 2010 med Anders “Moneybrother” Wendin, Andres Lokko och Patrik Forshage i juryn.

Livespelningar:
1 juni – Scharinska, Umeå (release-party)
8 juni – Debaser Slussen, Stockholm
16 juni – Täfteåfestivalen

Mer information om Popterrors spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2012

nelly-furtadoIdag avslöjar Viacom International Media Networks (VIMN; en del av Viacom Inc) och Göteborgs stad de två första artisterna till gratiskonserten MTV World Stage Gothenburg den 21 juni – den internationella superstjärnan Nelly Furtado och den amerikanska rapparen B.o.B.

Den flerfaldigt platina-säljande Nelly Furtado har tagit emot många internationella utmärkelser över hela världen. Hennes efterlängtade nya album “The Spirit Indestructible” kommer att släppas den 19 september och är hennes första engelska studioalbum sedan 2006 års “Loose”. Hon kommer i Göteborg att framföra många av sina stora hitlåtar såsom “Promiscuous” och “Maneater”. Nelly Furtado är återigen redo att ta över topplistorna jorden runt.

Den unga rapparen B.o.B., eller Bobby Ray Simmons, Jr. som han egentligen heter, slog igenom stort 2010 med singeln “Nothin’ On You” vilken toppade listorna i både USA och Storbritannien. Året därpå nominerades han till fem Grammys men lyckades inte ta hem något pris den gången.

MTV World Stage Gothenburg blir en av de största gratiskonserterna någonsin i Sverige och kommer att filmas i HD samt sändas i MTV till 550 miljoner hushåll över hela världen.

Konserten äger rum den 21 juni, alltså dagen innan midsommarafton, på Götaplatsen i Göteborg. Två ytterligare artister, en internationell och en svensk, kommer att avslöjas vid ett senare tillfälle.

Läs mer: DN, SvD, GP

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2012

Igår nådde Spotify sin tredje kontinent när den svenska musiktjänsten lanserades i Australien och Nya Zeeland. Detta innebär att Spotify finns i 15 länder och har omkring 18 miljoner användare vilka kan lyssna till 16 miljoner låtar.

Tidningen The Australian uppger att Spotify just nu diskuterar med Virgin Mobile i Australien och Vodafone om liknande samarbeten som de haft i Sverige och Europa med ledande mobiloperatörer i syfte att marknadsföra tjänsten och attrahera fler kunder till premiumkontot.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2012

kaj-pousar

Rockmusikern och trubaduren Kaj Pousár från Eskilstuna släpper idag sitt debutalbum “Livet” genom Kapoan/Freeside-Border.

Jag har inte tagit mig över den där muren… jag har sprängt mig igenom den.

Muren i fråga är den där stora barriären av osäkerhet inför att våga satsa på den stora drömmen. I Kaj Pousárs fall handlar den om kärleken till musiken. Skulle du fråga honom om hur han till slut fick den där muren att rasa, kommer han att svara att passion är mer explosivt än något annat här i livet.

Och just “Livet” heter Kajs debutskiva. Den innehåller lika mycket klassisk svensk rock som Kaj Pousárs egna, unika stil. Här finns berättelser från båda sidor av den där muren. Från hur Kaj i ungdomsåren började spela i band i hemstaden Eskilstuna, via de sena trubadurnätterna på svenskarnas favoritresmål och det långa uppehållet från gitarren, fram till nytändningen och till sist uppfyllandet av en livslång dröm. En dröm som nu alltså har materialiserats i form av det album som du ser framför dig – “Livet”.

Med sig på sin resa har Kaj hittat nya vänner som har trott på och delat hans vision: gitarristen Tommy Denander (Michael Jackson, Toto, Jimmy Page), trummisen Mats Persson (Robyn, Roxette, Thåström) och producenten Johan “Jones” Wetterberg (Carola Häggqvist, Erik Gadd, Pauline) är några av dem som har bidragit till att skapa “Livet”.

Kaj Pousárs ovanligt mogna debut består av tio låtar om hur det är att vara människa. Att älska, längta, mista, offra, skratta och gråta. Att känna sig trasig och att bli hel genom att inse att det enda du kan göra är ditt bästa, vara ärlig och ge drömmen all den jävar anamma som du bär på inom dig.

För det är just det “Livet” framförallt handlar om: att stå för sin vision, även när omgivningen drar åt andra hållet. Att det alltid finns ett pris att betala för att följa sitt hjärta och att det bara finns en person som kan förverkliga dina drömmar: du själv.

www.kajpousar.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2012

rush-2012

Det är oss en stor ära, i mer än en bemärkelse, att redan nu kunna presentera Rush som den första bokningen till Sweden Rock Festival 2013. Dels talar vi om ett av världens mest legendariska och inflytelserika hårdrocksband som genom åren sålt mer än 40 miljoner sålda album, dels blir detta deras efterlängtade SRF-debut, och sist men inte minst – detta blir första gången på 35 år som Rush framträder på en europeisk festival!

Rush är möjligen världsbäst på att ligga rätt i tiden. Alltsedan debuten 1974 har de ständigt hållit jämna steg med den musikaliska utvecklingen och flera gånger drivit den framåt. De har banat vägen för subgenrer som prog metal, synthrock och alternative metal. Deras skicklighet och disciplin på sina instrument har inspirerat oräkneliga musiker (för att bara nämna ett fåtal: Metallica, Queensrÿche, Dream Theater och Foo Fighters). De har höjt den intellektuella ribban för rocktexter med sin fascination för filosofi, naturvetenskap och litteratur. Och inte minst har de släppt, och fortsätter släppa storsäljande album, däribland klassiker som ”2112” (1976), ”A farewell to kings” (1977), ”Moving pictures” (1981), ”Power windows” (1985) ”Counterparts” (1993) och “Vapor trails” (2002). Den kanadensiska trions nya studioalbum “Clockwork angels” släpps den 11 juni, och första singeln “Headlong flight” finns redan ute.

2004 spelade Rush i Sverige för första gången på 25 år och sålde ut Globen i Stockholm. Det blev början på en het kärlekssaga mellan bandet och Sverige, och den 8 juni 2013 kommer de tillbaka igen. Vi vågar lova en magnifik upplevelse för alla sinnen – Geddy Lee (sång/bas), Alex Lifeson (gitarr) och Neil Peart (trummor) meddelar att scenshowen blir en av de mäktigaste i hela Rushs karriär, och den största de någonsin har tagit med sig till Europa. Och det säger en del, eftersom Rush är kända för, bland annat, storslagna scenbyggen. Konserten på Sweden Rock Festival blir gruppens enda festivalframträdande i Europa nästa år, och det första sedan de spelade på Pinkpop i Holland 1977.
Rush kommer att spela med full scenproduktion på Sweden Rock!

Sweden Rock Festival 2013 anordnas den 5-8 juni i Sölvesborg i Blekinge. Det är en fyradagarsfestival med totalt cirka 80 band på fem utomhusscener. Biljetter släpps den 25 september.

www.swedenrock.com

...