Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2012

sonic-syndicate-karin

Karin Axelsson från det internationellt framgångsrika Falkenbergs-bandet Sonic Syndicate är gravid med sitt första barn. Den 26-årige metalbasisten låter meddela att nedkomstdatum är beräknat till den första veckan i oktober.

Efter en årslång paus så kommer Sonic Syndicate i juni att vara huvudakt på den ungerska festivalen Vekeri. Bandet släppte i augusti 2010 sitt senaste album, “We Rule The Night”, genom den tyska metaljätten Nuclear Blast.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2012

roxette-2010

Under 2012 gör Roxette en enda konsert i Sverige och det blir på festivalen Peace & Love i Borlänge.

Sen comebacken 2009 har Roxette-febern stigit i rasande takt över hela världen och Marie och Per är hetare än någonsin. En otroligt framgångsrik världsturné, nitton månader lång, med över 1,5 miljoner sålda biljetter genomförs och dessutom har Roxette hunnit med att släppa två album: Charm School och Travelling som tillsammans sålts i 700 000 exemplar.

Det har varit en helt underbar resa och vi ser verkligen fram emot att göra vårt svenska stopp i vackra Dalarna, säger Per Gessle.

Det här är nostalgi på hög nivå. Varje svensk har troligtvis en relation till Per Gessle och Marie Fredriksson i Roxette. När de kör ”Must have been love” lär allsången bli enorm, säger presschef Ronny Mattsson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2012

agnes-one-last-time

I måndags släpptes den efterlängtade nya singeln “One Last Time” från allas vår popstjärna Agnes. Med rösten och karisman som tagit henne till stora internationella framgångar visar hon här upp en ny sida av sig själv. Den ser ni bäst nedan i musikvideon som hade världspremiär igår, regisserad av prisbelönte Amir Chamdin!

“One Last Time” speglar en sida som på ett självklart sätt vuxit fram i studion när Agnes tillsammans med olika samarbetspartners skrivit på nytt material. Den här är skriven av Jonas Quant (Hurts, Leona Lewis, Kylie Minogue, No Doubt), Ana Diaz och Agnes själv och spås bli en ny internationell hit.

Agnes om nya singeln:
“Det här är den känslosammaste låten jag någonsin skrivit. När man skriver en låt som betyder väldigt mycket för en så är det som den blir en del av dig själv. Så är det med “One Last Time”. Jag hoppas jag kan beröra folk med den.”

Även om låten heter “One Last Time” så är detta absolut inte sista gången ni hör från Agnes. Håll era ögon och öron öppna i sommar för det kommer mer spännande framöver!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2012

anna-ternheim-john-paul-jones

På lördag den 2 juni visar SVT en Anna Ternheim-dokumentär (Musik Special) som är gjord av filmarna Björn Fävremark och John Boisen som även gjorde filmdokumentären “2 steg från Håkan” om Håkan Hellström och hans fans.

Filmarna följer Anna både i Nashville och i New York under arbetet med senaste skivan “The Night Visitor” samt vid en unik premiärspelning på ett öde slott utanför Mariefred.

SVT2 lördag 2 juni kl. 19.00

Anna Ternheim har nyligen släppt sitt senaste album “The Night Visitor” i England där nu även prestigefyllda tidningen MOJO hyllar henne och ger albumet 4 stjärnor (recensionen bifogad).

I samband med en spelning i London förra veckan kom legendaren John Paul Jones, basist i Led Zeppelin, och jammade med Anna och hennes turnépartner Dave Ferguson innan spelningen.

Jones är sen gammalt vän med Ferguson.

“The Night Visitor” albumet är nu släppt i hela Europa och närmast på tur är USA (release 5 juni).

Sommarturné

Med start på Hultsfreds Festivalen den 15 juni sätter Anna Ternheim igång sin sommarturné. Den innefattar både festivalspelningar men även egna gig tillsammans med Melissa Horn samt som special guest till Thåström.

Ternheims band i sommar består av:

Anna Ternheim – sång, piano, gitarr
Johan Berthling – bas
Andreas Söderström – gitarr, marimba m m
Leo Svensson – cello, såg m m

15 jun Hultsfreds-festivalen
26 juni New York (US), Rockwood Music Hall
30 juni Borlänge, Peace & Love
6 juli Dröback (NO), Oscarsborg Festning
7 juli Stockholm, Långholmsparken (med Melissa Horn)
12 juli Lyon (FRA), Nuits de Fourvière
15 juli Göteborg, Trädgårdsföreningen (med Melissa Horn)
20 juli Österlen, Kronovalls Vinslott, (special guest till Thåström)
27 juli Österssund, Storsjöyran
28 juli Giske (NO), Sommerfesten
11 aug Orsa, Rainbow Fields Festivalen
21 aug Malmö-festivalen
25 aug Lidköping, Stadsträdgården

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2012

Den mångfaldigt Grammy-belönade amerikanska folk- och bluegrassgitarristen Arthel “Doc” Watson avled igår på Wake Forest Baptist Medical Center i North Carolina efter en magoperation. Han blev 89 år gammal. Detta uppger BBC News idag.

Doc Watson förlorade sin syn före ett års ålder på grund av en ögoninfektion. Han lärde sig trots detta spela banjo vid fem års ålder och började spela gitarr i de tidiga tonåren. Doc gjorde sig känd för sin blixtsnabba flatpicking och influerade gitarrister över hela världen.

Doc Watson spelade in omkring 60 album under sin långa karriär och belönades med inte mindre än åtta Grammys.

Under mer än 15 år samarbetade Doc med sin son Merle Watson innan denne avled i en traktorolycka på familjens gård 1985.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2012

På initiativ från bland annat de nordiska länderna och Storbritannien så kommer European Broadcasting Union från och med konferensen i Strasbourg i slutet av juni att anta nya regler som gör det möjligt att utesluta länder från Eurovision Song Contest om de inte uppfyller organisationens etiska riktlinjer. Diktaturer och andra nationer som inte respekterar yttrandefrihet och demokrati kommer således inte tillåtas att delta i tävlingen. Frågan är dock hur väl detta kommer att fungera i praktiken och om det inte bara är ett sätt att tillfälligt blidka kritiska röster efter tävlingen i Baku? Det finns idag uppenbart odemokratiska länder som är medlemmar i EBU såsom Vitryssland och Azerbajdzjan.

Efter att alla delegationer lämnat landet så rapporterar nu säkerhetsdepartementet i Azerbajdzjan att man gripit 40 personer misstänkta för att ha planerat ett terrordåd i Baku under Eurovision Song Contest. Många anar emellertid att detta bara är ett sätt att komma åt regimkritiker.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 29th, 2012

justin-bieber-2012-2

Idag släpptes singeln “Die In Your Arms”iTunes från Justin Biebers kommande platta “Believe”. Inom bara några få timmar klättrade den upp som #1 på iTunes singellista. “Die In Your Arms” släpptes som en del av en global iTunes “Complete My Album-kampanj”.

Idag landar Justin i Oslo för att under morgondagen hålla ett privat showcase där han kommer att framföra låtar från det kommande albumet. Det kommer även att hållas en presskonferens och exklusiva intervjuer med svensk media.

Albumet “Believe” släpps den 15 juni i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 29th, 2012

the-playtones-2012-franz-feldmanis

Den blekingska rockabilly-influerade kvartetten The Playtones blir ett av dragplåstren på Söderslätts Countryfestival i Anderslöv. Arrangören meddelar också att Hasse ”Kvinnaböske” Andersson är bokad som till hösten planerar en jubileumsturné när ”Änglahund” fyller 30 år. Vinnarna av Dansbandskampen 2009 är bokade, The Playtones kommer till Söderslätts Countryfestival. Bandet har skördat framgångar med guldsäljande plattor och final i melodifestivalen 2010 med ”The King”. Året därpå var dem nominerade i tre kategorier på grammisgalan. The Playtones har en lojal dansbandspublik men har utvecklat sitt sound mer och mer emot den 50-tals rock som inspirerat dem från start, bandets frontfigur Boppin Steve säger att: ”Vi har helt enkelt tagit steget till ett mer genuint och råare sound, Inget tjafs och inga konstigheter, rock ´n´roll helt enkelt!”

Det har gått 30 år sedan Hasse Andersson släppte ”Änglahund” men 2012 sjunger både gammal och ung med som om låten var obligatorisk att lära sig i skolan. Hasse Andersson äntrade scenen för första gången som 8 åring skolpåg i Malmö. Många av Hasses sånger har blivit stora hits och allra mest efterfrågad är givetvis ”Änglahund” under årens gång har det blivit cirka 20 album och en massa singlar.

Bokade sedan tidigare är bl.a. Calaisa och Anna Hertzman.

Vad: Söderslätts countryfestival, en festival med fokus på familjeaktiviteter med western tema, ett EU-projekt i syfte att stärka landsbygden, arrangeras av Kulturföreningen Söderslättsfestivalen, i samarbete med Trelleborgs Kommun.
Var: Sydslättens Ridområde i Anderslöv.
Biljetter via Julius Biljettservice och i din lokala ICA-butik på Söderslätt.
När: 8-9 Sep 2012.

www.facebook.com/soderslattscountryfestival

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 29th, 2012

the-hives-2012

Nu är det mindre än en vecka kvar till the Hives släpper sitt nya album – Lex Hives. Men redan nu går det att smyglyssna på albumet via en Facebook-app. Alla 12 låtar på Lex Hives, från inledande Come On till avslutande Midnight Shifter, finns att lyssna på. Som om detta inte vore nog finns en video till varje låt där bandet berättar storyn bakom spåret.

The Hives har under våren påbörjat sin turnétur runt världen som inleddes på Coachellafestivalen i USA. Redan nu på torsdag har de officiell livepremiär på svensk mark med en spelning på Siestafestivalen i Hässleholm.

The Hives kommer att signera nya albumet på Bengans i Göteborg den 3:e juni och Bengans i Stockholm den 4:e juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2012

martin-stenmarck

Högsta förvaltningsdomstolen valde idag att fastställa kammarrättens beslut från april att upptaxera den kända sångaren Martin Stenmarck med 364 000 kronor för åren 2007 och 2008. Detta baseras på Skatteverkets utredning i ett omfattande skattemål där 19 mer eller mindre kända svenskar har tagit emot svarta ersättningar från artistbokaren och managern Bruno Tillander. Tillander ska ha brutit ihop under Skatteverkets utredning och berättar hur allting gått till. Enligt honom själv har artisterna en stor del i skatteflykten.

De har varit pådrivande. Det har varit underförstått att de inte tar ett visst jobb om det inte var svarta pengar, berättade han i en intervju med Expressen.

Bland de som Skatteverket anser ha tagit emot svarta pengar från Tillander finns flera andra välkända artister såsom Melodifestival-artisten Ola Svensson, de folkkära artisterna Barbro “Lill-Babs” Svensson och Lotta Engberg samt Emma Karlsson, Pontus Assarsson, Sara Löfgren och Pauline Högberg från Fame Factory.

Bland de anklagade finns dessutom antikexperten Jörgen Martinsson från SVT:s Antikrundan samt Peder Lamm, känd bland annat som chefredaktör för lyxtidningen Connoisseur samt programledare för Slottsliv i Kanal 5.

Alla utom Pontus Assarsson hävdar att Skatteverket har fel. De säger allt från att de inte fått några pengar till att det varit reseersättningar eller kostnadsfri PR för egen verksamhet.

“Jag tycker att de är dumma på Skatteverket. Det här kommer jag att överklaga”, sa Peder Lamm till Expressen.

Skatteverket har emellertid noterat följande formulering i ett e-postmeddelande från Peder Lamm till Bruno Tillander:

“Sex laxar på faktura är ju ändå bara halva pengarna i handen. Det är lite väl tufft om man ska fara iväg till Härnösand eller Eslöv… Skulle pengarna vara de samma måste ju fakturan stå på tio eller tolv tusen. Kan vi komma på en annan lösning?”

Samtliga personer i utredningen har upptaxerats med belopp från 30 000 kronor (Sara Löfgren) till 1 366 000 kronor (Lotta Engberg) plus 40 procent i skattetillägg.

Den 60-årige artistbokaren Bruno Tillander befanns under utredningen vara skyldig Skatteverket totalt 5,5 miljoner kronor i skatter plus ett tillägg på 1,27 miljoner kronor.

Bruno Tillander har varit med i musikbranschen länge. 1979 bildade han Elvis Presleys officiella fanclub i Sverige vilken han drev fram till 1990.

...