Dag: 3 april, 2012

Scharinska villan blir kvar som musikscen i Umeå

Kommunstyrelsen i Umeå har beslutat att Scharinska villan inte ska säljas efter en omfattande proteststorm från bland annat ledande artister i staden som vägrar spela när Umeå blir Europas kulturhuvudstad under 2014 om huset säljs. Bakgrunden till det hela är att länsantikvarien Bo Sundin på länsstyrelsen har konstaterat att den kulturhistoriskt viktiga byggnaden tar skada …

Scharinska villan blir kvar som musikscen i Umeå Read More »

Ny video från The Elliots

Idag släpper svenska The Elliots videon till “Desolate (L’Étranger)” från albumet “Love|Decay”. Videon är gjord av Anders Lönnfeldt och filmades i ett vackert finskt snölandskap. Texten till låten är inspirerad av Albert Camus roman “Främlingen” som för första gången gavs ut för 60 år sedan. Låtens innehåll fångas på ett fint sätt av videons enkelhet.

Candlemass släpper nytt album i juni

Det legendariska svenska doom metal-bandet Candlemass kommer att släppa sitt elfte och sista album, “Psalms For The Dead”, i juni genom Österrikes Napalm Records och inte i april som tidigare uppgetts. Den 13 april släpps emellertid en sjutums singel med två av albumets låtar i en begränsad upplaga.

Scroll to Top