Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 30th, 2012

niki-and-the-dove-instinct

Niki & The Dove släppte sin första singel i september 2010, en vinyl 12:a på brittiska kultlabeln Moshi Moshi. De två låtarna “DJ Ease My Mind” och “Under The Bridges” fick ett fantastiskt genomslag både online och på BBC Radio One. Kort därefter släpptes “Mother Protect” online och bekräftade Niki & the Dove som en av det kommande årets stora genombrott. Sedan dess har lovorden haglat över duon från Göteborg/Stockholm.

Niki & the Dove signade skivkontrakt med klassiska indielabeln Sub Pop för USA och Mercury för Europa. Sedan dess har de släppt två hyllade EP’s, “The Fox” på Sub Pop och “The Drummer” på Mercury. Efter mycket support med spellistor på både BBC Radio One i UK (just nu B-lista) och radio i USA har tiden kommit för mäktiga singeln “Tomorrow” (release: 2 maj) och det kommande albumet “Instinct”, som släpps den 7 juni i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2012

far-east-movement-2011

Väntan är snart över. Den 21 maj släpper äntligen Far East Movement sitt nya hett efterlängtade studioalbum ”Dirty Bass”. Electro-hop-kvartetten dominerar för närvarande världens dansgolv med hiten ”Live My Life” (ft. Justin Bieber). Efter bara en vecka låg låten etta på iTunes i fem länder (Kanada, Mexiko, Norge, Finland och Peru), tvåa i USA och gick dessutom in på Topp 10 i hela 18 andra länder.

”Dirty Bass” innehåller utöver ovan nämnda samarbete även en rad gästspel på produktionssidan. Här återfinns namn som The Stereotypes (co-producers), David Guetta, Bangladesh, Dallas Austin, Martin ”Cherry Cherry Boom Boom” Kierszenbaum och RedOne. Albumet innehåller dessutom hitsingeln ”Jello” (ft. Rye Rye).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2012

sons-of-midnight

Sons Of Midnight är ett nytt spännande pop/rock band bestående av fem unga killar från Australien som bjuder på melodisk rock med hitrefränger!

Deras debutsingel ”The Fire” ligger redan nu efter ett par veckor Topp 20 på svensk radio och kommer att bli en av sommarens stora radiolåtar. Även i Tyskland firar de just nu stora triumfer på radio och de har precis avslutat en stor Tysklands-turné.

Bandet bildades 2007 och upptäcktes året efter av samma A&R som bl a signade Savage Garden som ju skördade stora framgångar världen över, inte minst här i Sverige. Debutalbumet ”921” har spelats in i London, Stockholm, New York & LA och kommer att släppas i Sverige i sommar.

Sons Of Midnight kommer att komma till Stockholm på PR-besök 3-4 maj då de kommer att göra intervjuer med svensk media.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2012

of-montreal-new-video-2012

Efter premiären på Pitchfork igår släpps nu videon till det amerikanska indiepop-bandet Of Montreal‘s låt “Spiteful Intervention” på Youtube. Låten är från albumet Paralytic Stalks som släpptes i februari i år. Bakom videon står regissören Jesse Ewles.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2012

spotifycocacolalow

New York, NY/Atlanda, GASpotify och Coca-Cola tillkännager ett brett strategiskt samarbete som förenar Coca-Cola’s globala räckvidd med Spotify’s musik-plattform för att ge konsumenter runt om i världen oöverträffad tillgång till musiken de älskar. Samarbetet hjälper musikälskare att upptäcka ny musik, träffa likasinnade människor världen över och smidigt dela med sig av sina upplevelser, både online och offline.

”Coca-Cola är världens mest erkända och respekterade varumärke och vi är stolta över att vara deras musikpartner”, säger Daniel Ek, grundare och CEO på Spotify. ”Både Spotify och Coca-Cola tror att musik, teknologi och kreativitet kan sammankoppla människor runt om i världen”.

”Här på Coca-Cola har vi sedan länge insett kraften av musik för att sammankoppla människor världen över”, säger Joe Belliotti, Director, Global Entertainment Marketing på The Coca-Cola Company. ”Nu när vi intensifierar vår aktivering via Coca-Cola Music, är vi glada över den innovativa musikplattform som Spotify skapat och möjligheten att skapa ett verkligt globalt musiknätverk. Potentialen för detta partnerskap är gränslöst.”

Enligt villkoren i avtalet kommer Spotify att agera som den globalt underliggande tekniken för Coca-Cola Music, och stödja varumärkets mål att ge sina kunder full tillgång till musik. Dessutom kommer Coca-Cola att integrera Spotify i sin närvaro på Facebook för att nå ut till deras publik på över 40 miljoner fans – allt för att skapa en social upplevelse som når miljontals sammankopplade användare världen över.

Musik har alltid varit en stor del av hur Coca-Cola har engagerat och byggt relationer med sina yngre konsumenter – från märkta noter i slutet av 1800-talet till att sponsra radio program och skapa musik till Olympiska spel och Världsmästerskap. Under senare år, med teknik som möjliggör tillgång och utbyte av musik på en helt ny skala, så har Coca-Cola accelererat utvecklandet av sina musikprogram.

Detta musikens arv kommer att vara en central fråga för Coca-Cola framöver och kommer att stödjas genom ett åtagande om att ge fans runt om i världen full tillgång till musik.

Enligt villkoren i det nya avtalet kommer Spotify och Coca-Cola vara globala partners under 2013 i samband med en ny kampanj som lanseras senare i år.

Som en del av detta samarbete kommer Coca-Cola även att utnyttja det API som Spotify utvecklat som en del av sin plattform – allt för att kunna nå musikentusiaster genom olika applikationer. Den första byggdes redan i mitten av april då Spotify och Coca-Cola anordnade en ”hacker den” i New York. Den nya appen kommer att presenteras i samband med de Olympiska Spelen i London senare i år.

Spotify fortsätter sin snabba globala expansion och finns nu i 13 länder. Den sista delen av samarbetet kommer att stödja detta uppdrag genom att skapa unika musikupplevelser för konsumenter världen över – både i nya och befintliga Spotify-marknader. Coca-Cola kommer också samarbeta med Spotify som lanserar sin musiktjänst på nya marknader under 2012 och 2013.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2012

peace-and-love-hakan-hellstrom

I en undersökning som ATG Trav och Galopp, ATG, beställt av analysföretaget Conny Communication framgår att Peace & Love var det mest omskrivna evenemanget inom alla kategorier av svenska evenemang förra året.

Undersökningen innefattar tidsperioden 16 september 2010 – 15 september 2011 och har sammanställts till en lista över vilka av landets evenemang som förekommit i högst grad på nyhetssajter och i tryckta tidningar. Undersökningen baseras på mediabevakningsföretaget Retrievers databas.

Enligt undersökningen fick dessa mest uppmärksamhet medialt av de svenska evenemangen 2011:

1. Peace & Love 10 304 artiklar
2. Vasaloppet 9552 artiklar
3. Elitloppet 5790 artiklar

Detta visar tydligt vilken dragningskraft vårt arrangemang och varumärke har även medialt, säger presschef Ronny Mattsson.

Tidigare år har Peace & Love även uppmärksammats för ett högt antal omnämnanden i medierna. Enligt Eventbarometern 2008 utsågs man till Årets bubblare, som den som mest ökat sin närvaro i medierna. 2010 var man det mest omnämnda av alla evenemang i landet oavsett kategori.

Eventbarometern gjordes i samarbete mellan Sponsrings- och Eventföreningen och Infopaq fram till 2010. Den mätte vilka evenemang som syntes mest i medierna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2012

insision-2010

De svenska dödsmetallveteranerna Insision firar 15 år genom att släppa samlingen “15 Years Of Exaggerated Torment” den 1 juni genom de amerikanska dödsmetallspecialisterna Sevared Records. Dubbelalbumet består av 23 låtar, däribland material från bandets första demo, en inspelningen från gruppens andra livespelning 1998, minialbumet “The Dead Live On” från 1999, ett par demos från början av 2000-talet samt en helt ny inspelning av en gammal låt.

Insision arbetar just nu hårt med nytt material för ett kommande studioalbum.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2012

playtones-rock-the-road

The Playtones släppte i onsdags sitt nya album “Rock The Road”.

Med 2010 års mest sålda artistalbum alla kategorier följt av två guldsäljande uppföljare är förväntningarna såklart enorma! Och de uppfylls med råge!

Det här är ren och skär klassisk “Rock N’ Roll” som pumpar som bensin rakt ut i blodet! För varje skiva har de gått mer och mer mot ett renodlat och tydligare rocksound. Bandet är numera en kvartett vilket förstärker detta ytterligare.
På skivan bjuds vi på en rungande kavalkad av såväl nyskrivet som covers. För skivans produktion står den inte helt okända Amir Aly.

Det här är musik för alla – bilburna som cyklister! Ett album för alla som uppskattar ren spelglädje – utan krusiduller!

The Playtones – ett välkommet återseende!

Releasekonsert i Karlskrona imorgon den 30 april.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2012

the-quill-2010

Hårdrocksbandet The Quill från Mönsterås har gått skilda vägar med basisten Robert Triches på grund av delade meningar rörande bandets framtid och arbetsmetoder. De är dock noga med att påpeka att det inte finns något ont blod dem emellan och att de skiljs åt som vänner och kanske kommer att samarbeta någon gång igen i framtiden.

The Quill släppte sitt senaste album “Full Circle” förra sommaren genom Metalville Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 28th, 2012

Det amerikanska rockbandet Aerosmiths sångare Steven Tyler har ställt upp på en reklamfilm för hamburgerkedjan Burger King där de marknadsför sina nya kryddiga kyckling-strips. I reklamfilmen, som kan ses nedan, arbetar Tyler i drive-through där han hälsar kvinnliga kunder med frasen “Welcome to Burger King, honey!”.

...