Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 24th, 2012

The Gaslight Anthem

Bruce Springsteens musikaliska arvtagare The Gaslight Anthem är ett av de senaste tillskotten till sommarens Hultsfredsfestival.
De amerikanska punkrockarna får även sällskap av Chris Glovers dansanta Penguin Prison och britternas nästa stora pophopp- Spector.

I samband med festivalens tionde artistsläpp för året kan vi med glädje också bekräfta att biljettförsäljningen till Hultsfred 2012 går mycket bra. Jämförande statistik för de senaste 10 årens försäljningen visar att vi i dagsläget t.o.m. har sålt fler biljetter än vid samma tidpunkt för dessa tidigare år.

Dagens artistsläpp i sin helhet;

The Gaslight Anthem [US]
Med Brian Fallon i täten för The Gaslight Anthem träder en ny generations samhällsskildrare fram, och uppdaterar en tradition tidigare väl bevandrad av Springsteen, Tom Petty och The Replacements, med en punkig energi och kraft anpassad för vår samtid. Uppföljaren till American Slang är planerad till sommaren och följs upp med en efterfrågad turné i Europa.

Penguin Prison [US]
På flera låtar från den självbetitlade debuten från 2011 samarbetar Penguin Prison med Alex Frankel från DFA’s stolthet Holy Ghost. Här samsas boogiefierad disco, blue-eyed soul och den renaste popmusiken filtrerat genom ett Cut Copy-filter utan att det någonsin känns spretigt. Som Chris själv uttrycker det; It’s dance music and it’s pop music.

Spector [UK]
Never Fade Away, Grey Shirt & Tie och Chevy Thunder är några av de mest skinande pärlorna i den skattkista av musik vi gräver i för att hitta morgondagens band. Fullängdsdebuten kommer under 2012, och med producenter som Tom Vek, Kid Harpoon och Trevor Horn i samma studio för ett och samma album så kommer det slå gnistor om Spector i sommar.

Hultsfredsfestivalen 2012 äger rum mellan 14-16 Juni. Klara artister sedan tidigare är The Cure, Mumford & Sons, The Stone Roses, The XX, Justice, Kasabian, The Cardigans plays Grand Turismo, Marina & The Diamonds m.fl.. Biljetter säljs via Eventim; www.eventim.se/hultsfred .

...