Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 21st, 2012

anna-jarvinen-2012

Anna Järvinen har gått ifrån klarhet till klarhet. Utan mycket väsen eller stora gester har hon för varje skiva tagit stora kliv framåt och på vägen finslipat sina melodier och sitt sound. Senaste albumet Anna Själv Tredje kom ut 2011. Och tillsammans med bl.a. Reine Fiske och Gustav Ejstes från Dungen skapades en speciell stämning av lättsamhet och vemod över hela plattan som Anna lyckas ta med sig upp på scen. I Musik special får vi träffa Anna i hemmakvarteren runt Årstaviken och dessutom se det bästa från hennes konsert på Inkonst i Malmö 2011. Med på scen var Reine Fiske, Gustav Ejstes och Johan Holmegard ifrån Dungen, samt Andreas Stellan på bas.

SVT2 lördag 25 februari kl. 19.00

Läs mer om Musik special

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 21st, 2012

safemode-2012

I december förra året utsågs Uppsalabandet Safemode som vinnare i finalen av musiktävlingen Red Bull Bedroom Jam efter en lång tävling med stor konkurrens. Förstapriset bestod av tre dagars studiotid i London och den 4-8 mars bär det äntligen av.

”Det känns toppen inför London! Vi kommer att spela in all sång inför nya skivan som kommer ut i slutet av sommaren eller i början av hösten. Det blir grymt kul!”, säger sångaren Tjet.

I dagsläget ägnar sig bandmedlemmarna åt att slipa på det nya materialet för att resultatet ska bli perfekt. I vår beger sig bandet även iväg på en Europaturné och därefter kommer allt fokus att läggas på den nya skivan.

Safemode bildades i Uppsala 2007 och består av Tjet Gustafson – sång (screaming), Johannes Karlsson – trummor, Sebastian Sander – bas och Robin Ahnlund – gitarr. Debutalbumet ”For a Better Tomorrow” släpptes 2010 och sedan dess har bandet fått mycket uppmärksamhet såväl nationellt som internationellt. De har bland annat varit huvudförband till amerikanska ”The Almost” och ”Sleeping Giant” på deras Sydamerikaturné och spelat på Sonisphere-festivalens efterfest i Stockholm 2011.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 21st, 2012

jakob-samuel

Jakob Samuels första soloalbum pastpresent kommer att sannolikt att förvåna vissa. Och förhoppningsvis att glädja ännu fler. Jakob Samuel växte upp i den skandinavisk rock- och hårdrockfaunan, som medlem i band som Talisman, Jekyll & Hyde och senare The Poodles. Men den som väntar sig metal får ställa om förväntningarna: detta är Jakob Samuels soloalbum, i all dess avskalade storslagenhet. Det innebär betoning på sång, keyboards och blås snarare än gitarrer.

Först ut är den episka singeln ”Stars And Grace”, som Jakob skrivit tillsammans med Rickard Nilson. Låtens känsla av att allt är möjligt om man vågar lyfta blicken, blir inte mindre av 25 välljudande stråkar, i arrangemang av Erik Arvinder. Texten ställer frågor kring vad vi alla vill göra av vår tid på jorden och uppmuntrar lyssnaren att själva reflektera vidare.

Jakob själv sjunger, spelar trummor. Johan Lyander har producerat, spelat keyboards och varit med och skrivit nästan all musik. Produktionen är varm, läcker och fräsch och man hör att de medverkande musikerna njutit av att sätta tänderna i låtarna. Resultatet är ett musikaliskt rikt album.

”Förhoppningen är att man ska kunna gilla och beröras av låtarna direkt, men också kunna upptäcka nya sidor av dem vid upprepade lyssningar” sammanfattar Jakob.

Albumet pastpresent släpps den 6 juni.

...