Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 26th, 2012

way-out-west-2012

IDAG 09.00 SLÄPPS BILJETTERNA TILL WAY OUT WEST 2012
KÖP BILJETT HÄR
Biljetterna säljs via Ticnet (www.ticnet.se, 077-170 70 70) och SJ 0771-75 75 75.

Festivalpass 1895kr + serviceavgift.
[18-årsgräns. Gäller alla 3 dagar i Slottsskogen. Gäller även till Stay Out West i mån av plats]

Festivalpass Ungdom 1595kr + serviceavgift.
[13-årsgräns. Gäller alla 3 dagar i Slottsskogen. Gäller även till de klubbar på Stay Out West med 13-årsgräns i mån av plats.]

Endagsbiljetter släpps senare om det finns utrymme.

Vi gillar att ta tåget till Way Out West för 295 kr.
Gör du också det? För att ta del av SJs erbjudande med festivalbiljett och resa till Göteborg med Way Out West tåget, gå in på facebook.com/wayoutwesttaget eller ring och boka direkt på tel 0771-757575.

Klara artister just nu:
Way Out West
Refused
Bon Iver
Florence + The Machine
Feist
First Aid Kit
Billy Bragg
Azealia Banks
Asap Rocky
Yelawolf
The War On Drugs

Stay Out West
King Krule
Iceage

Läs mer: www.wayoutwest.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 25th, 2012

katie-melua

När Katie Melua spelade på Londons O2 Arena häromåret skrev The Times att hennes röst var “sällsynt och enastående”. Katies femte studioalbum “Secret Symphony” släpps i Sverige den 5 mars och är en utsökt samling låtar som visar upp denna unika, direkt igenkännbara röst.

“Till den här skivan ville jag bara hitta sköna låtar och verkligen sjunga ut” berättar Katie. Albumet includerar egna låten “Forgetting All My Troubles” som “visar vem och var jag är idag” berättar Katie och på “Heartstrings” & “Lone Wolf” slår hon sig ihop med sin manager och producent Mike Batt. Batt bidrar också med titelspåret “Secret Symphony”,”The Walls Of The World”, “Better Than A Dream” och “The Bit That I Don’t Get”. “Jag gillar hur han skriver om kärlek ur olika perspektiv. Hans refränger svävar högt och jag älskar att sjunga dem. Det finns en enkelhet i det här albumet som jag älskar.”, samt låtar som “All Over The World” (Françoise Hardy), “Gold In Them Hills” (Ron Sexsmith), “Nobody Knows You” (Jimmie Cox) och “Moonshine” (Fran Healy).

Katie Melua har sålt över 11 miljoner album världen över och hon är en av Storbritanniens mest framgångsrika artister de senaste tio åren. I Skandinavien har hon sålt närmare en miljon fysiska album. Hennes förra album kom för två år sedan.

Läs mer: www.katiemelua.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 25th, 2012

meshuggah-2011-2

Det internationellt hyllade extremmetalbandet Meshuggah från Umeå avslöjade nyligen att de kommer att genomföra ytterligare en turné i Nordamerika i maj tillsammans med det polska dödsmetallbandet Decapitated och amerikanska Baroness.

Den 26 mars släpps Meshuggahs nya album “Koloss” genom tyska Nuclear Blast Records.

“Koloss” tracklist:
01. I Am Colossus
02. The Demon’s Name Is Surveillance
03. Do Not Look Down
04. Behind The Sun
05. The Hurt That Finds You First
06. Marrow
07. Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion
08. Swarm
09. Demiurge
10. The Last Vigil

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 18th, 2012
Amon Amarth

Amon Amarth

De svenska death metal-ikonerna Amon Amarth har under de senaste åren blivit ett av våra mest erkända band på den internationella scenen. Med senaste albumet “Surtur Rising” klättrade de högt på den amerikanska Billboardlistan. Nu står det klart att bandet i vår gör två exklusiva spelningar på svensk mark, strax innan de ger sig av på en omfattande turné i Latinamerika där de besöker Venezuela, Colombia, Brasilien, Argentina, Uruguay, Chile, El Salvador och Mexiko.

Amon Amarths framgångar på den internationella metallscenen har fört fram dem som ett av våra största musikexporter. Bandets melodiska dödsmetall kombinerat med en fascination för den nordiska mytologin gör deras liveframträdanden till något alldeles extra.

Med debutalbumet “Once Sent from the Golden Hall” från 1998 påbörjades den odyssé som tagit dem till imponerande höjder på amerikanska Billboardlistan, såväl som världsturnéer på egen hand eller tillsammans med storheter som Slayer. De har genom åren spottat ur sig alster i världsklass och blivit ett av planetens absolut främsta death metal-band.

Förra årets släpptes bandets åttonde studioalbum “Surtur Rising”. Återigen bjöd Amon Amarth på ett mästerverk som både hyllades och klättrade högt på listorna världen över.

Den 3 mars ser ni Amon Amarh på Göta Källare i Stockholm och dagen efter på Brewhouse i Göteborg. Med sig som supportakt följer det finska metalbandet Profane Omen.

Konsertdatum
3 mars – Stockholm, Göta Källare
4 mars – Göteborg, Brewhouse

Närmare information om Amon Amarths Sverige-spelningar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 14th, 2012

azealia-banks

Ingen och vi menar ingen sätter sig på Azealia Banks. Den skamlöst begåvade rapparen/sångaren/skådespelaren nedlåter sig inte till att begränsas av klyschiga förväntningar eller förenklade musikfack. Med klubbvältarhiten ”212” annonserade hon sin ankomst till den stora världen utanför New Yorks klubbscen. Färgstark och beredd att blanda allt hon gillar håller Azealia Banks för närvarande på att sätta ihop sin hett emotsedda debutplatta. Hennes växande skara fans kan se fram emot snabba släpp av nya spår (du måste verkligen höra ”Licorice”), fullängdaren och turnéer ibland annat Europa. Way Out West är förtjusta över att få vara en del av världserövrarplanen som Banks själv typiskt sammanfattar: “Boom, boom, boom, bam, bam!”

Och precis boom, boom, bam är vad publiken kan förvänta sig när den extravaganta artist som tidigare kallat sig Miss Bank$ får en scen att leka med. Vilken sorts soul och vilken slags själ du än föredrar kan du lita på att Azealia Banks har i överflöd. Refrängpop, housebeats, livsbejakande grovt språk, smart rap eller sockerlätt R & B väller ur henne under gigen. Om det är någonting så är det kul, så är det sant och stolt byggt för att få dig att må till och med bättre än du förtjänar. Och har vi tur bjuder hon på en eller annan oväntad cover.

Det är, som alltid och för sällan, hög tid för glädje, kära vänner. Azealia Banks kommer till Way Out West och du kommer mycket väl att veta vad det var som drabbade dig så gott. Ingen sätter sig på miss Banks och ingen sätter igång en fest så som hon gör det.

Biljetterna släpps den 26 januari klockan 09.00.

Klara artister just nu:
Refused
Feist
Bon Iver
The War On Drugs
Azealia Banks

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 13th, 2012

lilla-sallskapet

På nyårsafton för ett år sedan släppte Lilla Sällskapet sin första singel, ’Genova’.
Under 2011 har de hunnit med att göra en bejublad video till låten, spela en massa live och släppa ytterligare en singel, ’Morgonen efter’.
2011 har varit ett bra år och på nyårsafton spelade Lilla Sällskapet in världens finaste nyårsvideo till kommande singeln ’Om Vingarna Bär’.

Världens finaste video om en fest, om att ha roligt och om hopp. Att fira ut det gamla och in det nya.
Det nya året, 2012. Lilla Sällskapets år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 13th, 2012

”Brådis” (aka Jonas Wallin) har skrivit låtar i sjutton år, men det var först när Salem Al Fakir plockade upp honom på sitt förlag som allt föll på plats.
Jag är så oerhört glad över att folk nu ska kunna få höra och uppleva det som jag under det senaste året fått ta del av på nära håll. Brådis som person, Brådis som musik. Brådis är ett fenomen som vi människor behöver, säger Salem Al Fakir.
Nu är han aktuell med sin första singel ”Sockerbagare”, där han på en B-sida gör en underbar cover på Håkan Hellströms En midsommarnattsdröm.

Brådis gör allt själv och spelar in i garderoben. Processen börjar med blockflöjt och programmerade synth-inspelningar på brorsans sequencer och resultatet blir en clash mellan akustisk kökskänsla och elektronisk dröm, med inspiration av André 3000, Arvo Pärt och Aphex Twin.

Om Sockerbagare skriver musiksajten musikenligtjerry:
” …låten du aldrig kommer få ur hjärnan, texten du kommer gå ner på knä framför din älskade och citera. Sången som kommer spelas på vart enda bröllop värt namnet, som kommer plockas fram när den största känslan ska beskrivas.”

...