Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 29th, 2011

lechery-2011

Halmstad-bandet Lechery, med den tidigare Arch Enemy-basisten Martin Bengtsson på gitarr och sång, har spelat in en ny video vid namn “Carry On” vilken kan ses nedan. Låten kommer från gruppens andra album, “In Fire”, som släpptes i somras genom tyska Metal heaven.

Lechery består idag av:
Martin Bengtsson – Gitarr, sång
Fredrik Nordstrand – Gitarr
Martin Karlsson – Bas
Kristian Svensson – Trummor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 29th, 2011

På grund av julhelgen så har Musiknyheter.nu inte uppdaterats som vanligt den senaste veckan. Nu är vi dock tillbaka och hoppas att alla läsare har haft en trevlig jul.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 21st, 2011

robin-stjernberg

MLP och Lionheart Music Group har kontrakterat Robin Stjernberg för musikutgivning, musikförlag och management/bokning.

Robins tolkningar av låtar som “Halo”, “Let Me Entertain You”, “Who You Are” och många fler har berört TV-tittarna under höstens Idolsäsong, och därför delar han nu med sig av de låtar som han har hunnit göra till sina egna med albumet “My Versions”. Albumet släpps redan den 4 januari och “Halo” är första singeln från skivan.

“Vårt samarbete med Robin Stjernberg är långsiktigt, han är förutom en fantastisk sångare även en mycket bra låtskrivare och tillsammans med Robin ska vi under våren arbeta vidare med hans andra album med nyskrivet material. Vi är också i startgroparna med att boka livespelningar. Vi är otroligt stolta över att ha knutit denna fantastiska artist till Lionheart”, säger Maria Molin Ljunggren, VD på Lionheart Music Group.

“Jag är väldigt glad för att få jobba tillsammans med Lionheart Music Group, de är helt rätt samarbetspartner för mig och tillsammans kommer vi att skapa något unikt”, säger Robin Stjernberg.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Dec 21st, 2011

moonspell

Det portugisiska bandet Moonspell, sedan 90-talet ett utav de ledande inom goth metal-genren, har nyligen skrivit på ett nytt kontrakt med österrikiska Napalm Records vilka kommer att släppa gruppens nya album någon gång under våren 2012.

Moonspells senaste album, “Night Eternal”, nådde tredje plats på den officiella albumlistan i hemlandet. I december 2008 släppte de en DVD vid namn “Lusitanian Metal”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 21st, 2011

veronica-maggio-2011

Nu är det klart att Veronica Maggio ansluter till arrangemanget Peace & Love Havana den 9 -11 mars vid fortet El Morro i centrala Havanna. Tidigare bekräftade svenska artister är hittills Timbuktu med The Chords och Promoe, Maskinen och Little Marbles. Även norske Jarle Berntoft är klar.

Den svenska artisten Veronica Maggio är i år nominerad till hela 7 grammisar på Grammisgalan som äger rum i februari 2012. Nu är det även klart att hon medverkar på Peace & Love Havana.

Peace & Love Havana 2012 äger rum 9 – 11 mars och även denna gång är det frågan om ett samarbete mellan Peace & Love, National samt X Alfonsos organisation Fabrica de arte Cubano som lokalt huvudansvarig. 2012 sker arrangemanget vid fortet och turistattraktionen El Morro, med en kapacitet på cirka 12 000 personer. Tre veckor tidigare arrangeras en av världens största bokmässor på samma plats.

Tillkommer framöver gör ytterligare ett antal svenska och kubanska artister – totalt kommer det att röra sig om ca 15 artister utspridda på tre dagar.

Arrangemanget är ett kulturutbyte mellan svensk och kubansk musik och kultur.

Peace & Love Havana arrangerades första gången i mars 2011 i parken Los Jardines de Las Tropical i Havanna. 11 000 besökare kunde då ta del av de svenska artisterna Timbuktu & Damn, Looptroop Rockers, Familjen och The Baboon Show. Kubanska artister i urval var Silvio Rodriguez, singer/songwritern Carlos Varela samt X Alfonso.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 21st, 2011

behemoth-gold

Dödsmetallbandet Behemoth belönades nyligen med guldskivor utav ZPAV, den polska IFPI-motsvarigheten, för att i hemlandet ha sålt mer än 15 000 exemplar av sitt senaste album “Evangelion” från 2009.

Behemoths sångare och ledare Adam “Nergal” Darski är nu tillbaka efter en längre tids frånvaro på grund av omfattande behandling mot leukemi och medverkade nyligen som domare i den polska versionen av den populära talangjakten The Voice som snart även kan ses i svensk television.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 21st, 2011

miike-snow

2009 svepte Miike Snow in över musikscenen med deras självbetitlade debutalbum. Trion bestående av de två svenska producenterna Pontus Winnberg och Christian Karlsson samt amerikanske sångaren Andrew Wyatt har sedan debuten spelat för utsålda hus och festivaler världen över. Låten ”Animal”, som blev det stora genombrottet, slog sig in i både filmer, reklamfilmer, på dansgolv och i radio.

Den 26 mars 2012 släpper bandet ett helt nytt album, ”Happy To You”. Albumet är inspelat i Stockholm och är producerat av bandet själva.

“Innan vi släppte första skivan var vi en idé. Den här gången är vi ett band. Vi har turnerat i 27 länder under 18 månader. När vi började jobba med “Happy To You” gjorde vi det som en enhet, och rent känslomässigt gjorde det en stor skillnad för oss. Och förhoppningsvis kan du höra det” säger Pontus Winnberg.

Det första smakprovet från ”Happy To You” är låten ”Devil’s Work” och släpptes nyligen upp på www.miikesnow.com.

”Happy To You” släpps den 26 mars.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 21st, 2011

lillasyster

Nya albumet släpps på Ninetone Records den 25:e Januari, och visar upp både en ännu hårdare, men också en “hittigare” sida av LILLASYSTER, med en attityd och ett sväng få svenska band kan tävla med.

Senaste singeln “Så Jävla Bra” har snurrat friskt på Radio Bandit hela sommaren, och är en av de absolut mest spelade låtarna på kanalen den senaste tiden.

LILLASYSTER – sprungna ur kultbandet LOK – och kanske mest kända för sin cover på Rihanna’s “Umbrella”, har tagit ett nytt stadigt grepp om den svenska hardcorepubliken med den nya singeln. “Så Jävla Bra”. Den gick också direkt in på 10 i topp på Itunes, och förutom Radio Bandit så har även P3 låten på sin playlist.

På Spotify har nya låten sedan länge gått om nyss nämnda monster-hiten “Umbrella”, och har inte mindre än 1.000.000 lyssningar sedan släppet i maj.

Lillasyster gör i år den officiella Frölunda-låten “Till Scandinavium” för säsongen 2011-2012. Låten kommer spelas vid varje hemmamatch när spelarna äntrar isen.(Producent-Mats från omåttligt populära Morrongänget i Mix Megapol är med och sjunger på refrängen).

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Dec 20th, 2011

Idag publicerade DN en artikel där de analyserade artistutbudet och bokarna på den svenska festivalscenen utifrån ett könsperspektiv. Slutsatsen var enkel – det är främst manliga artistbokare och det är en övervägande majoritet manliga artister som uppträder på festivalerna i vårt land, oavsett om det handlar om jazz, pop eller hårdrock.

Föreningen Ladyfest i Göteborg arbetar för att kvinnor ska få ökat utrymme i kulturlivet och riktar kritik mot festivalerna för att de saknar en jämställdhetsplan. De allra flesta av festivalernas artistansvariga anser emellertid att denna kritik är obefogad. De bokar bra artister helt enkelt, oavsett om det är kvinnor eller män som spelar och sjunger. Något annat vore otänkbart och kvotering anser ingen vara en bra idé.

Ett undantag är den unga festivalen Popaganda i Stockholm där föreningen som anordnar festivalen faktiskt har skrivit in ett jämställdhetsmål i sina stadgar. Klart för alla, utom möjligtvis Ladyfest, står dock att problemet inte ligger hos festivalerna eller artistbokarna utan på ett tidigare plan.

– “För det första så uppmuntras fler män att bli musiker på ett tidigt plan, långt innan man ens kommer i närheten av ett skivkontakt. Det måste bli en tidigare förändring på till exempel fritidsgårdar och studieförbund. Där kan vissa tjejer uteslutas. Replokalerna är killarnas domän.”, säger Andrea Wiktorsson, bokningsansvarig på Storsjöyran i Östersund, den enda större festivalen i Sverige med en kvinnlig artistbokare.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 20th, 2011

larz-kristerz-2009

“Från Älvdalen till Nashville” är Larz-Kristerz fjärde album som nu expanderar guldframgångarna till platina.

Albumet släpptes i november och Larz-Kristerz nöjer sig inte bara att ha gått platina utan kammar även hem en grammisnominering för Årets Dansband 2011

Framgångståget fortsätter alltså för Larz-Kristerz från Älvdalen som sedan segern i Dansbandskampen 2008 närmast skrivit modern dansbands historia.

...