Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2011

jason-derulo-2011-2Jason Derulo är 21-åringen som hunnit med flera världshitar, sålt nära en miljon skivor, och skrivit musik åt bl.a. Diddy, Lil Wayne och Pitbull. Senaste singeln ”Don’t Wanna Go Home” gick rätt in på förstaplatsen på BBC1’s singellista i Storbritannien och nu kan vi meddela att han kommer hit!

Den 24 mars spelar Jason Derulo på Klubben – Fryshuset i Stockholm. Biljetterna släpps nu på torsdag den 3:e november.

Debutalbumet var en formidabel succé och gav oss tre hitlåtar, “Whatcha Say”, “In My Head” och “Ridin’ Solo”. Det är svårt att tro att Jason endast är 21 år gammal, med så många hits i bagaget. Hans karriär tog raketfart efter debutalbumet 2009. Innan hans solokarriär så hann Jason skriva låtar åt stora stjärnor som Diddy, Lil Wayne, Pitbull, Sean Kingston, Cassie och Lil Mama.

Jason träffade sin manager när han var tolv år gammal och har sedan dess skrivit musik och utvecklats som soloartist. Nu släpper han snart sitt andra album ”Future History” och albumets första singel ”Don’t Wanna Go Home” blev enorm succé i somras och placerade sig i det absoluta toppskiktet på singellistor över hela världen. För Jason själv representerar albumet en ny sida hos honom själv:

“I was 19 before and now I’m 21 and I’ve really kind of found myself. So you can hear a whole new person, a new being almost.”

Ny person eller inte, Jason Derulo är fortfarande det unga musikaliska geniet som fått en hel värld att dansa till sin själfulla och dansanta R&B-pop. Den 24 mars intar han Klubben i Stockholm och det vill ni inte missa.

Konserten presenteras av Spotify.

Konsertdatum
24.3 – Stockholm, Klubben – Fryshuset

Mer information om Jason Derulos Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2011

in-flames-2011-2

Göteborgs egna metalgiganter In Flames släppte nyligen ytterligare en ny video för låten “Where The Dead Ships Dwell”. Återigen är det den välkände regissören Patric Ullaeus från Revolver Film Company som står bakom. Låten kommer som tidigare meddelats i november att finnas tillgänglig som digital singel med tre mycket olika remixer.

In Flames tionde album, “Sounds Of A Playground Fading”, sålde i omkring 14000 exemplar i USA under den första veckan vilket resulterade i 27:e plats på den amerikanska Billboard-listan. Detta kan jämföras med deras förrförra album “Come Clarity” som i februari 2006 blott nådde 58:e plats med 24000 sålda exemplar, en tydlig indikation på en musikindustri alltjämt i djup kris.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2011

rihanna-live-2010

Den ledande konsertarrangören Live Nation låter meddela följande:

Tyvärr måste vi meddela att konserten med Rihanna ikväll på Malmö Arena tvingas ställas in på grund av sjukdom.

Vi jobbar nu på att hitta ett ersättningsdatum för konserten. Vi räknar med att ha besked inom 48 timmar. Då meddelar vi samtliga biljettköpare alla nödvändiga detaljer. Köpt biljett gäller till nytt datum. Biljetter kan återlösas hos respektive återförsäljare.

Vi beklagar såklart den olägenhet detta medför alla biljettköpare och fans.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan handlade det om en rejäl utmattning. Senare framkom det att den Barbados-ättade superstjärnan drabbats av influensa och ska vara så dålig att hon måste få dropp.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2011

arch-enemy-2010

Tyska sångerskan Angela Gossow från svenska dödsmetallveteranerna Arch Enemy intervjuades nyligen om sin sångteknik samt sina tidiga influenser utav SVT:s kulturprogram Kobra. Inslaget kommer att sändas i programmet tisdagen den 15 november och kommer även att finnas på SVTplay.se.

I programmet medverkar även den unika amerikanska sångerskan och mångkonstnären Diamanda Galás. Även om hon kanske inte fått den uppmärksamhet hon förtjänar i Sverige så är hon mycket respekterad i musikerkretsar och har samarbetat med bland andra det brittiska rockbandet Erasure och Led Zeppelins basist John Paul Jones.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2011
Foto: Peter Frennesson

Foto: Peter Frennesson

Mikael Wiehe är en av årets deltagare i succé TV programmet Så mycket bättre. EMI Music kan nu stolt presentera att Wiehe nu är tillbaka på EMI igen.

Mikael har tidigare släppt två skivor som soloartist på EMI, ”En sång till modet” från 2000 och samlingsalbumet ”Sånger i Tiden” som summerade Wiehes första 30 år som skivartist 2001. Dessutom gjorde han tillsammans med Totta Näslund det guldsäljande albumet Totta & Wiehe – Dylan från 2006. Under den förra EMI perioden gjordes också albumet ”Artister mot Nazister” 2001.

Mikael Wiehe är en av de absolut främsta låtskrivarna i det här landet. I över 40 år har han ständigt varit politiskt engagerad, alltid beredd att kommentera sin samtid med nya musikaliska inlägg.

Vi är jätteglada över att ha en så legendarisk artist som Mikael tillbaka på EMI och vi ser mycket fram emot att följa honom i säsongens Så mycket bättre, säger Stefan Blom, VD på EMI Music Nordic.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2011

wieslaw-mering-behemoth-nergal

Efter påtryckningar från flera högt uppsatta biskopar och andra ämbetsmän inom den katolska kyrkan så har producenterna bakom den polska versionen av The Voice nu låtit meddela att det framgångsrika dödsmetallbandet Behemoths sångare och ledare Adam “Nergal” Darski inte kommer att få förnyat förtroende som domare när nästa säsong av tv-succén drar igång.

“Adam Darski kommer inte att få sitt eget program på TVP, inte heller kommer han att vara jurymedlem i den andra säsongen av ‘The Voice of Poland’, även om kanalen kommer att köpa in denna.”, sa talespersonen Joanna Stempien-Rogalinska från TVP till polsk media.

Detta beslut togs efter att bilder framkom i början av oktober av Nergal utklädd som präst där han utförde ett falskt mirakel på en klubb i Warszawa den 1 oktober som en del av scenshowen för det polska rockbandet Times New Roman.

TVPs styrelseledamot Juliusz Braun kallade incidenten för “provocerande beteende som visar brist på respekt inte bara för religiös tro utan även för sjukdomar och handikappade”. Ett något märkligt uttalande kan man tycka med hänsyn till att Darski själv nyligen genomgått intensiv behandling mot leukemi.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2011

Efter framgångarna med Seek Bromance och Fade Into Darkness, släpper nu Avicii världens mest hypade osläppta houselåt – Levels. Trots att den inte släpps förrän idag har den fram tills nu haft över 22 miljoner visningar på YouTube och spelas i DJ-set av några av världens hetaste DJ’s.

Avicii hamnde nyligen på plats 6 i DJ-Mags omröstning över världens 100 Topp DJ’s. I motiveringen stod bl.a. att han är en av de största succéhistorierna inom dansmusik de senaste åren.

Nu är det dags för Levels – Fas 2.

Köp Levels på iTunes

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2011

John 5, tidigare gitarrist för kontroversernas mästare Marilyn Manson och numera strängbändare åt skräckrocklegenden Rob Zombie, släppte nyligen sin nya video “Welcome To Violence”. Låten är den andra singeln från John 5s sjätte soloalbum, “God Told Me To”, vilket kommer att släppas någon gång nästa år. Singeln kan köpas från Amazon, iTunes, Spotify, Napster och Rhapsody.

Med på “God Told Me To” kommer även att finnas en instrumental coverversion av Michael Jacksons klassiker “Beat It” vilken John 5 släppte för en kort tid sedan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2011

peace-and-love-hakan-hellstrom

I en rapport av forskare vid Högskolan Dalarna står det nu klart att besökarna till festivalen Peace & Love i Borlänge spenderar över 180 miljoner kronor under de dagar de är där. Det är en ökning med 40-50 miljoner jämfört med i fjol.

Forskarna har som underlag till rapporten intervjuat mer än 1000 besökare. Besökarnas totala konsumtion i samband med festivalen uppgick till 182 802 751 kronor, enligt undersökningen som inkluderar alla typer av besökare.

Syftet med rapporten är att kartlägga samt värdera och presentera ekonomiska effekter kopplade till Peace & Love 2011 genom att tillämpa segmenteringsansatsen.

Peace & Love 2011 omsatte 96 miljoner kronor.

Några av de slutsatser som rapporten även kommit fram till är att:

– Boende på campingen spenderar i genomsnitt 450 kronor per dag och boende på hotell ungefär dubbelt så mycket.
– 60 % av besökarna åker bil och 35 % åker med kollektivt färdmedel.
– Besökare konsumerar nästan lika mycket utanför festivalområdet som innanför.

Detta är en mycket intressant undersökning. Vi visste sedan tidigare att Peace & Love har stor ekonomisk effekt på Borlänge, men siffran som rapporten kommer fram till,182 miljoner kronor, är respektingivande. Undersökningen visar tydligt att evenemangs- och underhållningsindustrin bör tas på allvar av näringsidkare, politiker och sin omgivning, säger festivalens VD Dan Sonesson.

Rapporten visar att olika besökarkategorier spenderar olika mycket, vilket är intressant, säger Tobias Heldt.

Rapporten har finansierats av Borlänge kommun, Högskolan Dalarna och Peace & Love.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2011

andromeda-2011

Det svenska progressiva metalbandet Andromeda kommer att släppa sitt nya album “Manifest Tyranny” den 25 november i Europa genom Inner Wound Recordings och fyra dagar tidigare i Nordamerika genom Nightmare Records. En digital singel för låten “Lies ‘R’ Us” släpptes redan den 28 oktober.

“Manifest Tyranny” tracklist:
01. Preemptive Strike
02. Lies ‘R’ Us
03. Stay Unaware
04. Survival Of The Richest
05. False Flag
06. Chosen By God
07. Asylum
08. Play Dead
09. Go Back To Sleep
10. Antidote

...