Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 30th, 2011

demonical-2011

Dödsmetallbandet Demonical från Avesta kommer att genomföra sin kommande Europa-turné utan ordinarie trummisen Ronnie Bergerståhl som väljer att stanna hemma. Han ersätts utav Fredrik Widigs som tidigare hoppat in och spelat med Witchery då Martin Axenrot varit upptagen med Opeth.

Demonical inleder turnén i Riga den 26 oktober och därefter följer spelningar i Litauen, Polen, SLovakien, Rumänien, Ungern, Tjeckien och Tyskland innan avslutningen i Köpenhamn den 13 november. Med på turnén, som går under namnet “Eastern Death Infernal Tour 2011”, följer Borlänge-bandet Volturyon samt ungerska Slytract.

Demonical släppte i april sitt tredje album “Death Infernal” genom tyska Cyclone Empire Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 30th, 2011

way-out-west-2011-logga

Way Out West är nominerade i kategorin “Most Innovative Festival” i höstens upplaga av MTV O Music Awards. Way Out West, som enda skandinaviska festival, tävlar mot klassiska festivalerna Coachella och Lollapalooza liksom de nyare förmågorna Pitchfork Music Festival och iTunes Festival.

I motiveringen för Way Out West belyses den starka närvaron i sociala medier och festivalens mobilapp. Fina samarbeten med musiktjänster såsom Spotify nämns, liksom faktumet att Way Out West lyckades få till Youtube-fenomenet iamamiwhoami’s första liveframträdande någonsin.

Inför årets festival var målet att ha en hög närvaro på nätet och en nära dialog med besökarna. Ett mål som definitivt blev till verklighet – på Twitter sattes rekord med fler än tiotusen tweets, tusentals Instagram-foton laddades upp och Way Out West blev största svenska festival på både Facebook och Twitter. Mobilappen, som finns till både iPhone och Android, var banbrytande och gav användarna möjlighet att skapa och dela med sig av sitt konsertschema, se var i Göteborg vännerna befann sig liksom i realtid följa köstatus till de olika klubbarna.

MTV O Music Awards är en ny gala som syftar till att belöna “best art, creativity, personality and technology of music into the digital space”. Första galan hölls i Las Vegas och vinnarna inkluderade Lady Gaga (Most Innovative Artist) och Kanye West (Best Tweet med “I hate when I’m on a flight and I wake up with a water bottle next to me like oh great now I gotta be responsible for this water bottle”). Den 31 oktober hålls en prisutdelning i Los Angeles och kategorierna är bland annat Best Web-Born Artist, Digital Genius Award och Best Music Forum. Sändningarna från galan sker via online-streaming samt sociala medier som Facebook och Twitter.

Övriga svenska nomineringar:
SoundCloud (Best Music App)
Spotify (Most Addictive Social Music Service).

Detta är inte första gången Way Out West uppmärksammas för sin kreativa marknadsföring. Affischkampanjen med Robyn, Wiz Khalifa och Kanye West vann nyligen ” Månadens utomhus” i reklamtidningen Resumé och festivalens mobilapp är en av de tävlande i tidningens kategori ” Månadens webb”. Även affischkampanjen i New York, Berlin, Amsterdam och London för iamamiwhoami’s spelning på Way Out West har hyllats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 30th, 2011

the-poodles-2011

Det svenska hårdrocksbandet The Poodles har tvingats ställa in sin planerade Europa-turné som skulle äga rum i oktober och november. På grund av omständigheter utanför bandets kontroll så har de inte längre någon möjlighet att genomföra turnén.

The Poodles släppte i april sitt fjärde album, “Performocracy”, vilket toppade den officiella svenska albumlistan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 29th, 2011

you-say-france-and-i-whistle-2

Det svenska popbandet You Say France & I Whistle kommer representera Sverige på festivalen Culture Collide som görs av tidningen Filter Magazine i Los Angeles i Oktober. Trendsättande Filter magazine valde You Say France att representera Sverige i år, vilket bandet är otroligt stolta över.

De kommer även göra showcases i Washington och under festivalen CMJ i New York City. Det klara datumen för USA är dessa, mer tillkommer.

OCT 7: CULTURE COLLIDE FESTIVAL/TAIX LOS ANGELES CA (SHOWTIME 12:00 PM MIDNIGHT)
OCT 8: CULTURE COLLIDE FESTIVAL/TAIX (ACOUSTIC SHOW), LOS ANGELES CA (SHOWTIME 6:30 PM)
OCT 8: CULTURE COLLIDE FESTIVAL/826 LA, LOS ANGELES CA (SHOWTIME 10:00 PM)
OCT 10: SILVERLAKE LOUNGE, LOS ANGELES CA (SHOWTIME 12:00 PM MIDNIGHT)
OCT 16: HOUSE OF SWEDEN, WASHINGTON DC (SHOWTIME 7:00 PM)
OCT 19: CMJ/NYU KIMMEL CENTER (ACOUSTIC SHOW), NEW YORK NY (SHOWTIME 11:30 AM)
OCT 20: CMJ/DOMINION THEATRE, NEW YORK NY (SHOWTIME 9:00 PM)

Bandet signerade ett skivkontrakt med den tyska skivjätten SPV för några veckor sedan och gör även en Europa turné under Januari 2012 när deras debutalbum “Angry men” släpps världen över.

Här kan du lyssna på nya albumet “Angry Men”:
www.yousayfrance.com/angrymen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 26th, 2011
Foto: Andreas Janett

Foto: Andreas Janett

Med över fem miljoner sålda album och 19 guld och platina utmärkelser är Pandora en av Sveriges bäst säljande artister genom tiderna. Hösten 2011 kommer hon med sitt första album på sex år.
Jag har turnerat nästan konstant den här tiden, berättar Pandora, alias Anneli Magnusson. Då tar det lite extra tid att få ihop allt. Men nu har jag ett material som känns helt klockrent.

I september släpps singeln ”Why (Magistral)” i Sverige, Norge, Finland och Danmark, men på andra håll i världen är den redan en jättehit. Singeln skickades ut i somras i Ryssland och Baltikum och blev en omedelbar listetta på flera håll. Den spelas idag på över 70 radiostationer över hela forna Sovjet-området och Pandora har redan medverkat i flera stora TV-sammanhang med låten. Tillsammans med Seal var hon tex den enda utländska artist som nu i augusti bjöds in för att uppträda på den omåttligt populära TV-talangjakten New Wave med över 150 miljoner tittare.

Den här singeln, Why (Magistral), är något jag jobbat med ganska länge nu, berättar Pandora. Det är en mash-up mellan min låt Why som släpptes på 90-talet och en rysk hit, Magistral, som min DJ gjorde halvt på skoj till att börja med. Jag älskade idén, och började leta efter en rysk, kvinnlig rappare att sjunga den med mig och hittade Stacy.

Stacy kommer från Lettland där hon varit i rampljuset sedan barnsben. Idag är hon nyss fyllda 18. Pandora skickade låten vidare till stjärnproducenten JS16, och strax därefter började inspelningarna.
När jag fick tillbaka resultatet från JS16 var jag mer än nöjd. Där satt den!!

”Why (Magistral)” är delvis på ryska och finns nu tillgänglig på svenska försäljningssiter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 22nd, 2011

rem-2011

Peter Buck, Mike Mills och Michael Stipe har bestämt sig för att gå skilda vägar. Deras R.E.M. bildades 1974 i Athens, Georgia. En makalösa karriär som har varat i 31 år, tillsammans har de skapat 15 studioalbum och en rad odödliga hits.

Under arbetet med senaste studioalbumet ”Collapse into now” och sammanställningen av deras kommande ”Greatest Hits” började de fråga sig själva vad som skulle komma härnäst.

“Greatest Hits” albumet kommer att innehålla R.E.M.’s allra största hits, ett värdigt avslut på deras långa karriär.

”Working through our music and memories from over three decades was a hell of a journey. We realized that these songs seemed to draw a natural line under the last 31 years of our working together. The time just feels right.” berättar Michael Stipe.

R.E.M. har varit bästa vänner och arbetat tillsammans i över tre decennier, de ser nu ljust på framtiden och de nya möjligheter som öppnar sig för dem. De har byggt någonting fantastiskt tillsammans som de kan se tillbaka på med ett leende på läpparna. De skiljs åt som vänner och har gemensamt kommit fram till detta beslut. De vill även passa på att tacka alla fantastiska fans som troget har supportat dem under deras långa karriär.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Sep 22nd, 2011

Det österrikiska metalskivbolaget Napalm Records är det senaste i en rad skivbolag som lämnat musiktjänsten Spotify. De har därmed valt att följa samma väg som amerikanska Metal Blade och tyska Century Media vilket innebär att tre av de mest välkända bolagen inom metalgenren nu lämnat den populära streamingtjänsten. Anledningen är enligt dem själva enkel – ersättningen för de oberoende skivbolagen är alltför låg för att motivera fortsatt medverkan.

Bland de många band som släppt skivor genom Napalm Records genom åren finns svenska Vintersorg, Beseech, Draconian, Isole och Siebenbürgen samt välkända metalband från flera andra länder såsom amerikanska Monster Magnet, finska Korpiklaani och norska Tristania.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 22nd, 2011

peter-gabriel-2011

Efter förra årets release med ‘Scratch My Back’ där Peter Gabriel tolkade andra artisters låtar, kommer nu albumet ‘NEW BLOOD’.

‘NEW BLOOD’ innehåller nya arrangemang på Peter’s egna låtar. Här spelas låtar som ‘Digging In The Dirt’, ‘Don’t Give Up’, ‘Downside Up’, ‘Intruder’, ‘Mercy Street’, ‘ The Rhythm of the Heat’ och den atmosfäriska ‘San Jacinto’ med en symfoniorkester – utan gitarr, elbas eller traditionellt trumset.

Tillsammans med orkesterledaren Ben Foster, en 46-mannaorkester, och den erkända låtskrivaren och arrangören John Metcalfe finner låtarna ett nytt djup och texterna synliggörs på ett nytt sätt.

Förutom de 12 spåren på albumet hittar man ett bonusspår ‘Solsbury Hill’ (introducerat med ‘A Quiet Moment’; vilket är 5 minuter med ambient ljud, inspelat av Peter’s tekniker Dickie Chappell på Solsbury Hill).

‘NEW BLOOD’ tracklisting:
1. Rhythm of the Heat
2. Downside Up (featuring Melanie Gabriel)
3. San Jacinto
4. Intruder
5. Wallflower
6. In Your Eyes
7. Mercy Street
8. Red Rain
9. Darkness
10. Don’t Give Up (featuring Ane Brun)
11. Digging in the Dirt
12. The Nest That Sailed the Sky
13. A Quiet Moment
14. Solsbury Hill (bonus track)

Albumet släpps som standardalbum, samt som limiterad dubbelCD där instrumentaler på alla spår ligger med + ett bonusspår; “Blood of Eden”.

9 november släpps också albumet på 180 grams vinyl med 7″ singelvinyl innehållandes “A Quiet Moment” samt “Solsbury Hill som bonus spår.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 20th, 2011

amanda-mairSkivbolaget Labrador släpper nu Amanda Mairs andra singel ”Doubt”. I somras debuterade hon, sexton år gammal, med singeln ”House” som blev unisont lovordad av pressen. – Man kan kalla det för en spektakulär inledning på den unga karriären, säger Johan Angergård, Labrador.

”Den bästa Kate Bushiga syntpopen sen Bat for Lashes är signerad Amanda Mair, 16 år. Sjukt lovande.” AFTONBLADET om debutsingeln ”House”

Amanda Mair debuterade i juni med singeln ”House”. Sedan dess har hon hyllats av den svenska pressen, blivit playlistad på P3, spelat live i TV4 och Kanal 5 samt delat ut pris och framträtt på Rockbjörnen.

Singeln ”Doubt” är producerad av Philip Ekström (Det Vackra Livet, The Mary Onettes). Albumet släpps i januari/februari 2012. Produktionen har en mäktig ljudbild med suggestiva trummor, asiatisk mystik och viktigast av allt: den känsligaste stämma som svensk popmusik fått uppleva på väldigt länge. Med en avväpnande närhet intar Labradors wonderchild den svenska hösten. En pulserande urkraft är på väg.

Amanda Mair, som nu hunnit fylla sjutton, har endast gjort två klubbspelningar än så länge. Båda gångerna har hon blivit tvungen att ta med sina föräldrar för att få spela.

Det känns ju lite sjukt, skrattar Amanda Mair. Men nästa sommar får jag komma in på mina egna spelningar utan mina föräldrar.

“Doubt” kan laddas ner helt gratis här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 20th, 2011

opeth-2011-2

Det internationellt framgångsrika svenska progressiva metalbandet Opeth var i tisdags, den 13 september, den inbjudna musikgästen i TV4:s Nyhetsmorgon. Där framförde gruppen de två nya låtarna “Pyre” och “Nepenthe” och deltog i en intervju. Nedan kan du se bilder från sändningen.

Opeths nya album “Heritage” släpptes idag genom Roadrunner Records.

Opeth%20-%20Pyre

Opeth%20-%20Nepenthe

Opeth%20om%20turn%C3%A9livet%20och%20musiken

...