Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 25th, 2011

way-out-west-end-hunger

Idag onsdag den 24 augusti startar Way Out Wests och Svenska FN-förbundets auktion av signerade t-shirts och prylar på Tradera. Intäkterna från föremålen, som har donerats av bland andra Kanye West, Pulp, Robyn och Säkert, går till de svältande på Afrikas horn. Utöver Way Out West bidrar konsertarrangören Live Nation och skivbolaget Universal Music med föremål från exempelvis Depeche Mode, Håkan Hellström, Iron Maiden, Gwen Stefani och Sahara Hotnights.

Way Out Wests och Svenska FN-förbundets insamling till de hungrande på Afrikas horn blev en stor framgång. Nu fortsätter kampanjen med internetauktioner på Tradera med start idag onsdag den 24 augusti. Alla musikvänner har chansen att bjuda på en rad unika föremål, till exempel inramade affischer, skivor och t-shirts varav många har signerats av artisterna i fråga. Intäkterna från auktionerna går till FN:s världslivsmedelsprogram och dess arbete med att bistå de hungrande på Afrikas horn.

Hela listan över auktionsföremål finns på Tradera. Auktionerna avslutas måndag den 29 augusti.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 25th, 2011

hypocrisy

De svenska dödsmetallveteranerna Hypocrisy kommer den 14 oktober att släppa sin nya DVD “Hell Over Sofia – 20 Years Of Chaos And Confusion” genom tyska Nuclear Blast Records. Denna består av bandets konsert på Blue Box i den bulgariska huvudstaden den 27 februari förra året. Med följer dessutom en omfattande dokumentär på en och en halv timma som sträcker över hela gruppens 20-åriga karriär.

Låtarna som spelades under konserten är som följer:

01. Valley Of The Damned
02. Hang Him High
03. Fractured Millennium
04. Adjusting The Sun
05. Eraser
06. Pleasures of Molestation / Osculum Obscenum / Penetralia
07. Apocalypse / The Fourth Dimension
08. Killing Art
09. A Coming Race
10. Let The Knife Do The Talking
11. Weed Out The Weak
12. Fire In The Sky
13. The Final Chapter
14. Warpath
15. Roswell 47

Hypocrisy släppte sitt senaste album “A Taste Of Extreme Divinity” i oktober 2009.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 25th, 2011

invasionen-2011Det kommande, svenskspråkiga albumet Saker Som Jag Sagt Till Natten (21 SEP, SONY MUSIC) släpps på indiebolaget Maybe Mars i Kina och i september åker bandet över på turné. Dennis erkänner att det, till en början, kändes konstigt att åka till Kina och sjunga på svenska, ända till någon påpekade att kineserna faktiskt inte förstår engelska heller!

Jag ska faktiskt sjunga in en engelsk version av albumet framöver! testa hur det känns. För vi har redan fått bra respons på skivan musikaliskt utomlands. Och det blir intressant, för de översatta texterna blir annorlunda jämfört med de jag skulle ha skrivit direkt på engelska.

Men en ny musikalisk riktning kommer “Saker Som Jag Sagt Till Natten” säkert att höja en del ögonbryn på hemmaplan. Plattan visar upp en ett episkt men ettrigt sound, med rötter i både krautrock och postpunk. Detta är också albumet där Lyxzén blommar ut som textförfattare och sångare, även på sitt modersmål.

Dennis berättar om den nya riktningen:

Jag har alltid varit lite för nyfiken och velat utmana mig själv. Så fort jag känner mig för trygg i en roll så börjar jag ifrågasätta den eller placera mig i mer obekväma positioner. Jag har aldrig i mitt musicerande har jag aldrig varit cynisk eller hoppat på en våg. Jag drivs av rastlöshet. Vissa tyckte att (The International) Noise Consipiracy var ”retro”, men JAG hade aldrig spelat treackords garagerock. Det är samma sak denna gång: det här känns fräscht för oss och de här låtarna driver vår kreativitet framåt. Jag tror att det hörs.

Det gör det.

KINATURNÉ:
Sep. 16th Fri. [email protected] Little Bar
Sep. 17th Sat. [email protected] Nuts Club
Sep. 18th Sun. Day off
Sep. 19th Mon. [email protected] VOX
Sep. 20th Tue. [email protected] Yuyintang
Sep. 21st Wedn. [email protected] 61Club
Sep. 22nd Thu. [email protected] Yugong Yishan
Sep. 23rd Fri. [email protected] 7Live

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 25th, 2011

dio-disciples

Hårdrockslegenden Dio hyllas i höst utav sina forna bandmedlemmar Simon Wright, Craig Goldy, Scott Warren och Rudy Sarzo. Under namnet Dio Disciples kommer de att göra ett drygt tiotal spelningar i USA under september och oktober månader tillsammans med sångarna Tim “Ripper” Owens och Toby Jepson. Owens är tidigare känd som sångare för bland andra Judas Priest, Iced Earth samt den svenska gitarrvirtuosen Yngwie Malmsteen.

Den världsberömde sångaren Ronnie James Dio avled i magcancer den 16 maj förra året. Han blev 67 år gammal.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 25th, 2011

snow-patrol

Called Out In The Dark är första singeln från Snow Patrols kommande album som släpps senare i höst. Singeln har snabbt börja klättra på radiolistor runt om i Europa och spås bli deras största hit sedan Chasing Cars.

I videon till nya singeln blir gruppens sångare Gary Lightbody utbytt mot Jack Davenport (känd som Amiral James Norrington i Pirates of The Caribbean-trilogin). I videon, som är filmad av Brett Simon (The Killers, Queens of the Stone Age), medverkar även Tara Summers (känd från Boston Legal) som spelar en regiassistent som försöker från bort sångaren Gary.

Snow Patrol har sålt över 11 miljoner album världen över och är väldigt populära på Spotify.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 25th, 2011

Vi vill passa på att be om ursäkt för att Musiknyheter.nu inte uppdaterats på en längre tid. Anledningen är ett relativt allvarligt men tillfälligt sjukdomstillstånd. Vi är nu tillbaka och kommer att börja köra på som vanligt igen inom under de närmaste dagarna.

...