Av Redaktionen
3 Kommentarer
Jul 23rd, 2011

amy-winehouse-2007

Brittiska medier uppger att den brittiska världsstjärnan Amy Winehouse hittats död under lördagen. Den 27-årige skandalomsusade sångerskan ska ha hittats död i sin lägenhet i Camden, en av de nordligare stadsdelarna i London. Polisen har enligt Sky News redan bekräftat att det handlar om Amy Winehouse. Någon dödsorsak finns ännu inte angiven.

Amy Winehouse växte upp i Southgate i London i en judisk familj och gjorde sig som artist känd för sin unika röst och sångstil där hon utan rädsla blandade olika genrer såsom R&B, soul och jazz. Hon har under sin korta men mycket framgångsrika karriär dock ständigt skapat kvällstidningsrubriker på grund av psykiska besvär och såväl alkohol- som drogmissbruk. Så sent som i slutet av maj i år lade hon in sig på en psykiatrisk klinik i Storbritannien där hon stannade en vecka.

Amy Winehouse belönades med en BRIT Award 2007 och vann hela fem Grammys vid galan 2008 och kommer för alltid att bli ihågkommen som en av de största kvinnliga artisterna under 2000-talet. För en månad sedan lät hon ställa in alla inbokade spelningar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 23rd, 2011

the-quill-2010

Det svenska hårdrocksbandet The Quill från Mönsterås släppte tidigare denna månad sin nya video “Black Star” vilken kan ses nedan. Låten kommer från gruppens senaste album, “Full Circle”, vilket släpptes i Europa den 24 juni genom Metalville Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 23rd, 2011

bjork-biophilia

Björk är tillbaka! Den isländska popprinsessan fortsätter att avtäcka sitt mest komplexa projekt någonsin, Biophilia, med att nu släppa Appen med samma namn. Finns nu tillgänglig i Appstore. Båda singlarna ”Cosmogony” och “Crystalline” finns nu på iTunes.

Den 26 juli släpps även videon till låten “Crystalline” på YouTube.

Biophilia är ett multimediaprojekt som innefattar 5 element: Ett fysiskt/digitalt album, en app, en ny webbsida, liveshower samt en dokumentär. Björk har genom samarbete med forskare, app-utvecklare, musiker, instrumenttillverkare med flera skapat ett starkt möte mellan natur, musik och teknologi.

Själva skivan (som är producerad av Björk själv) kommer släppas fysiskt och digitalt den 27 september.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 23rd, 2011

frantic-amber-2

Metalbandet Frantic Amber från Stockholm planerar i början av september sin andra turné genom Ryssland med besök i bland annat Moskva, Tula, Kaluga, Smolensk och Ryazan. Bandets första turné i landet ägde rum så sent som i mars då de bland annat spelade på Zheleznye Devy, en festival tillägnad band med kvinnliga sångare.

Frantic Amber bildades 2008 och består av medlemmar från Sverige, Norge, Danmark och Japan. De har redan hunnit med att spela på Sweden Rock Festival.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 23rd, 2011

lys-erika-wildoer

Under tre år har Helsingborgs-bandet Lys sporadiskt spelat in materialet till sin debutskiva Falla tryggt. Skivan innehåller elva sånger med emotionellt laddade texter signerade Jonas Andersson (tidigare gitarrist i Ben och Rusty Flores) och behandlar relationer i livets olika skeenden.

Musiken är tidlös men nyfiken i lekfulla arrangemang där tre gitarrer tillsammans väver ett musikaliskt spindelnät som, utöver den skånska sången, ger bandet en tydlig identitet.

Producenten Andreas Ejnarsson (Christian Kjellvander, Ben och Rusty Flores) har skapat ett ärligt ljudlandskap där den akustiska grunden gifter sig med smakfulla elektroniska inslag som ger lyx åt produktionen. Falla tryggt är mastrad på Cuttingroom av Björn Engelman och distribueras via UNION DISTRUBUTION.

Lys debut släpps officiellt den 27 augusti.

Lys utgår från Helsingborg och består av medlemmarna:

Erika Nordahl Wildoer – sång
Jonas Andersson – gitarr
Svante Lind – gitarr
Jan Boman – gitarr
Mathias Nilsson – bas
Mikael Walle Wahlgren – trummor
Sara Ahlberg – piano/kör
Siri Lind – kör

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 23rd, 2011

Även om denna webbplats är tillägnad musiken kan vi inte låta bli att skriva några ord om det fasansfulla som inträffade i Norge igår då omkring 100 människor miste livet i bombdådet inne i Oslo och den efterföljande massakern på Utöya. Våra tankar är med alla familjer som drabbats av denna tragedi. Många svenskar har idag vänner och släktingar i Norge och vi hoppas att alla dessa är oskadda.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 23rd, 2011
Arch Enemy

Arch Enemy

Dödsmetallbandet Arch Enemy från Halmstad har bokats in till festivalen Loud Park i japanska Saitama City den 15 oktober i år. Detta är den fjärde gången bandet spelar på den japanska hårdrocksfestivalen som också är en av landets största festivaler.

Bland övriga band på årets festival finns Whitesnake, The Darkness, Krokus och Trivium.

...