Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 29th, 2011

disturbed-2011

Det amerikanska hårdrocksbandet Disturbed har låtit meddela att de kommer ta en längre paus efter sommarens turnerande. I flera intervjuer med media berättar de att de inte vet vad som kommer att ske med bandet därefter. Ingen särskild anledning har angivits mer än att det har interna och personliga orsaker.

Disturbed är ett av världens mest framgångsrika hårdrocksband och har sålt mer än 13 miljoner album sedan starten 1996. Den senaste månaden har de turnerat i Nordamerika tillsammans med bland andra svenska In Flames.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 28th, 2011

basshunter-2011

Att Facebook det senaste året utvecklats till den ojämförligt viktigaste sociala mötesplatsen för artister och deras publik är allmänt känt. Dock publicerar den amerikanska sajten inga egna listor över musik och hur olika artists popularitet utvecklas. Låt oss därför härmed presentera den aktuella statistiken för hur många ”likes” de på nätverket populäraste Svenska artisterna har samlat på sig (siffror från Juli 2011)

1. Basshunter 1 745 282
2. Swedish house Maffia 1 667 488
3. ABBA 1 068 781
4. In Flames 607 774
5. Arash 476.509
6. Robyn 465.844
7. Lykke Li 440.811
8. Hammerfall 345.647
9. Axwell 335.030
10. Sebastian Ingrosso 321.706

(antalet Likes på officiella artistsidor)

Populärast på Facebook sommaren 2011 är alltså Basshunter. För den stora svenska publiken är artisten/producenten Jonas Altberg/Basshunter kanske alltjämt mest känd för sin numera smått legendariska sommarhit ”Boten Anna”. Med denna lista som underlag kan vi anse det bevisat att den Halmstadsbaserade artisten framgångsrikt har byggt upp en helt ny publik när han förutom den engelska ”Boten Anna”-versionen ”Now You’re Gone” som toppade såväl singellistan i UK, Nya Zeeland, Holland, Österrike och Sydafrika släppt ett halvdussin singlar som placerat sig på klubblistor världen över. Under de senaste 18 månaderna har Basshunter turnerat och uppträtt live på alla världens kontinenter med undantag för Sydamerika och Afrika där besök planeras det kommande året.

Basshunter är under sommarmånaderna baserad på Ibiza där han har återkommande spelningar men också gör ”strandhugg” runt om i Europas största sommarklubbar. Parallellt med detta avslutar han i dagarna inspelningarna av nya singeln ”Open Your Eyes” (datum TBC, tidig höst 2011) och det kommande albumt – som med undantag av Itunes-ettan ”Fest i Hela Huset” (v/s Big Brother 2011) som enbart släppts i Sverige innebär Basshunters första nya material efter ”Saturday” som släpptes i Augusti 2010.

Också värt att notera på Facebook listan är att bolagskollegan på Extensive Music/Warner Music Sweden Arash, efter sina senaste stora framgångar i Ryssland – där nya singeln ”Broken Angel” toppat listorna kliver upp på en femte plats på ”Svenska Världs Toppen”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 27th, 2011

way-out-west-2011-logga

Yes! Nu är det efterlängtade spelschemat och Way Out Wests fina festivalapp här. Till Android och iPhone. Helt gratis. Spelschemat, liksom områdeskartan, kommer vara tillgängligt där redan idag och sen fr.o.m. imorgon på hemsidan. Vi kommer även lägga upp schemat som PDF för nedladdning närmare festivalen. Du kan synka ditt schema mellan din mobil, facebook och wayoutwest.se. Så sätt igång och skapa ditt spelschema och dela med dina vänner redan idag.

Ladda ner för iPhone här
Ladda ner för Android här

wayoutwest-appar

(Det kommer en ny version för iPhone nästa vecka med lite uppdateringar. Så som att vi ändrar så att Stay Out West-spelningarna lägger sig på den natt de är och inte det dygn de är under. Alltså natten till söndag visas på lördagen.)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 25th, 2011

rise-to-remain

Det brittiska hårdrocksbandet Iron Maidens sångare Bruce Dickinsons son har tagit upp sin fars karriärval. Austin Dickinson är nämligen sångare i ett metalcoreband baserad i London vid namn Rise To Remain som fått kontrakt med Iron Maidens skivbolag EMI Records. Gruppen kommer den 5 september att släppa sitt debutalbum “City of Vultures” vilken spelades in redan förra året vid Tree House Studios i Chesterfield tillsammans med producenterna Carl Bown (Trivium) och Colin Richardson (Slipknot, Machine Head).

Rise To Remain spelade tidigare i juli på den brittiska Sonisphere-festivalen och kommer i september att ge sig ut på sin första egna turné.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 24th, 2011

Det svenska metalbandet Soilworks trummis Dirk Verbeuren har rekryterats som ny trummis i det amerikanska thrash metal-bandet Powermad för att spela på deras nästa album. Detta blir den återförenade gruppens första skiva på över 20 år.

Powermad bildades 1984 och släppte ett kritikerrosat album vid namn “Absolut Power” 1989 innan de försvann. 2007 återförenades bandet för att spela på festivalen Bang Your Head!!! i tyska Balingen.

...
Av Redaktionen
3 Kommentarer
Jul 23rd, 2011

amy-winehouse-2007

Brittiska medier uppger att den brittiska världsstjärnan Amy Winehouse hittats död under lördagen. Den 27-årige skandalomsusade sångerskan ska ha hittats död i sin lägenhet i Camden, en av de nordligare stadsdelarna i London. Polisen har enligt Sky News redan bekräftat att det handlar om Amy Winehouse. Någon dödsorsak finns ännu inte angiven.

Amy Winehouse växte upp i Southgate i London i en judisk familj och gjorde sig som artist känd för sin unika röst och sångstil där hon utan rädsla blandade olika genrer såsom R&B, soul och jazz. Hon har under sin korta men mycket framgångsrika karriär dock ständigt skapat kvällstidningsrubriker på grund av psykiska besvär och såväl alkohol- som drogmissbruk. Så sent som i slutet av maj i år lade hon in sig på en psykiatrisk klinik i Storbritannien där hon stannade en vecka.

Amy Winehouse belönades med en BRIT Award 2007 och vann hela fem Grammys vid galan 2008 och kommer för alltid att bli ihågkommen som en av de största kvinnliga artisterna under 2000-talet. För en månad sedan lät hon ställa in alla inbokade spelningar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 23rd, 2011

the-quill-2010

Det svenska hårdrocksbandet The Quill från Mönsterås släppte tidigare denna månad sin nya video “Black Star” vilken kan ses nedan. Låten kommer från gruppens senaste album, “Full Circle”, vilket släpptes i Europa den 24 juni genom Metalville Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 23rd, 2011

bjork-biophilia

Björk är tillbaka! Den isländska popprinsessan fortsätter att avtäcka sitt mest komplexa projekt någonsin, Biophilia, med att nu släppa Appen med samma namn. Finns nu tillgänglig i Appstore. Båda singlarna ”Cosmogony” och “Crystalline” finns nu på iTunes.

Den 26 juli släpps även videon till låten “Crystalline” på YouTube.

Biophilia är ett multimediaprojekt som innefattar 5 element: Ett fysiskt/digitalt album, en app, en ny webbsida, liveshower samt en dokumentär. Björk har genom samarbete med forskare, app-utvecklare, musiker, instrumenttillverkare med flera skapat ett starkt möte mellan natur, musik och teknologi.

Själva skivan (som är producerad av Björk själv) kommer släppas fysiskt och digitalt den 27 september.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 23rd, 2011

frantic-amber-2

Metalbandet Frantic Amber från Stockholm planerar i början av september sin andra turné genom Ryssland med besök i bland annat Moskva, Tula, Kaluga, Smolensk och Ryazan. Bandets första turné i landet ägde rum så sent som i mars då de bland annat spelade på Zheleznye Devy, en festival tillägnad band med kvinnliga sångare.

Frantic Amber bildades 2008 och består av medlemmar från Sverige, Norge, Danmark och Japan. De har redan hunnit med att spela på Sweden Rock Festival.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 23rd, 2011

lys-erika-wildoer

Under tre år har Helsingborgs-bandet Lys sporadiskt spelat in materialet till sin debutskiva Falla tryggt. Skivan innehåller elva sånger med emotionellt laddade texter signerade Jonas Andersson (tidigare gitarrist i Ben och Rusty Flores) och behandlar relationer i livets olika skeenden.

Musiken är tidlös men nyfiken i lekfulla arrangemang där tre gitarrer tillsammans väver ett musikaliskt spindelnät som, utöver den skånska sången, ger bandet en tydlig identitet.

Producenten Andreas Ejnarsson (Christian Kjellvander, Ben och Rusty Flores) har skapat ett ärligt ljudlandskap där den akustiska grunden gifter sig med smakfulla elektroniska inslag som ger lyx åt produktionen. Falla tryggt är mastrad på Cuttingroom av Björn Engelman och distribueras via UNION DISTRUBUTION.

Lys debut släpps officiellt den 27 augusti.

Lys utgår från Helsingborg och består av medlemmarna:

Erika Nordahl Wildoer – sång
Jonas Andersson – gitarr
Svante Lind – gitarr
Jan Boman – gitarr
Mathias Nilsson – bas
Mikael Walle Wahlgren – trummor
Sara Ahlberg – piano/kör
Siri Lind – kör

...