Av Redaktionen
1 kommentar
Jun 30th, 2011

dark-funeral-nachgarm

De svenska black metal-veteranerna Dark Funeral har låtit meddela att deras nya sångare är Nachtgarm från de tyska kollegorna Negator. Han ersätter Emperor Magus Caligula som lämnat bandet efter femton års trogen tjänst för att lägga större fokus på sitt privatliv.

Dark Funeral bekräftades nyligen för den amerikanska lyxkryssningsfestivalen 70000 Tons Of Metal vilken kommer att avgå från Miami i Florida den 23 januari nästa år i riktning mot Caymanöarna i den karibiska övärlden för att slutligen återvända fyra dagar senare. Totalt kommer 40 band att uppträda ombord.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2011

Kompositören, musikern och medlemmen i Musikerförbundet Mats Johansson har tilldelats årets Yngve Åkerberg-stipendium. Detta tack vare Mats arbete med framtagandet av ett förslag för de fria kulturaktörerna som ingår i Region Hallands kulturplan – som är en del av införandet av kultursamverkansmodellen (koffertmodellen).

Det är mycket glädjande att få gratulera Mats Johansson till Yngve Åkerberg-stipendiet för de insatser han gjort för de fria kulturaktörerna i Halland, helt i Yngve Åkerbergs anda, kommenterar Musikerförbundets ordförande Jan Granvik.

Det planeringsunderlag som Mats Johansson tagit fram, tillsammans med producenten och kulturforskaren Thomas Olsson, innehåller sex huvudområden. Och två av de viktigaste områdena är utbildning och begreppet kvalitet.

”Kvalitetsbegreppet måste finnas med när det handlar om kulturpolitik”, kommenterade Mats Johansson i en intervju med tidningen Musikern i våras.

En vision i det ursprungliga förslaget är att på sikt starta en musikutbildning i samverkan med andra konstformer i Halland.

”Vi vill gärna se någon form av högre eftergymnasial utbildning etableras inom regionen – kanske en framtida folkhögskola”, kommenterade Eva Nyhammar, kulturchef i region Halland, i tidningen Musikern.

Mats Johansson tilldelas stipendiet med motiveringen:

”Mats Johanssons gedigna arbete med framtagandet av ett förslag för de fria kulturaktörerna som en del av Region Hallands kulturplan är ett initiativ genomfört helt i Yngve Åkerbergs anda.”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2011

cipher-system-2011

Det melodiska dödsmetallbandet Cipher System (tidigare känt som Eternal Grief) från Tjörn har skrivit på för den tyska metaljätten Nuclear Blast Records. Gruppen kommer släppa sitt nya album “Communicate The Storm” den 9 september. Skivan spelades in vid Studio Fredman i Göteborg.

Cipher System släppte sitt debutalbum “Central Tunnel Eight” i november 2004 genom tyska Lifeforce Records. Bland bandmedlemmarna finns bland andra den tidigare Dead By April-gitarristen Johan Eskilsson och den forna Nightrage-basisten Henric Carlsson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2011

metallica-lou-reed

Hårdrocksbandet Metallica spelade nyligen in en skiva tillsammans med den legendariska sångaren och tidigare Velvet Underground-frontmannen Lou Reed. Projektet rör låtar som Reed skrev för “Lulu”, en teaterproduktion med text av den tyska författaren Frank Wedekind, vilken just nu visas i Berlin.

I oktober 2009 uppträdde Metallica tillsammans med Lou Reed när Rock And Roll Hall Of Fame firade 25 år på Madison Square Garden i New York City och sedan dess har de lekt med idén att göra en skiva tillsammans.

Plattan spelades in i Metallicas egen studio i San Rafael i Kalifornien och har av skribenten David Fricke beskrivits som “en rasande förening mellan Reeds klassiker Berlin från 1973 och Metallicas dänga Master of Puppets från 1986”. Den väntas släppas någon gång i november men hur är ännu oklart då både Lou Reed och Metallica just nu ser sig om efter nya skivbolag.

Metallica förlängde nyligen sitt kontrakt med Universal Music Publishing, ett samarbete som inleddes redan 1988 och gäller hela världen utom Nordamerika och Japan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2011

adrian-lux

Igår släpptes Adrians fjärde singel i ordningen och första singeln från kommande albumet som kommer i höst.

Efter förra årets framgångar, huvudsakligen från förra årets monsterhit Teenage Crime som släpptes på Axwells Axtone Records har Adrian Lux positionerat sig som en av dom stora spelarna i house-världen.

Nu med hans nya singel Boy, signad till Nighttime/Universal för Skandinavien och Ultra Records för resten av världen, är Adrian på väg att slå igenom riktigt stort.

På Boy bjuder Adrian in vännerna Rebecca & Fiona för att sjunga vokalerna, dessutom kommer singeln med ett gäng spännande remixer, bl.a. från Hardwell, Svenska Nause och Franska duon Beataucue.

Adrian Lux – Boy ft. Rebecca & Fiona from UniversalMusicSweden on Vimeo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2011

alter-bridge-live-2011Alter Bridge är rockbandet från Orlando, Florida, som bildades ur spillrorna från det grunge-rock-bandet Creed som splittrades 2004. Alter Bridge växte sig snabbt stora och har turnerat världen över sedan dess. Med tre album i ryggen kommer de nu äntligen tillbaka till Sverige. Med sig har de Sverigefavoriterna i Black Stone Cherry! Den 8 november spelar de på Trädgårn i Göteborg!

Alter Bridge bildades av gitarristen Mark Tremonti, basisten Brian Marshall och trummisen Scott Phillips, efter det att Creed som de alla var med i splittrades 2004. De värvade Myles Kennedy som sjöng i bandet The Mayfield Four, som hade varit förband åt Creed ett antal gånger.

Hösten 2004 släppte Alter Bridge sitt debutalbum One Day Remains som snart sålde guld och plattan hamnade topp 5 på Billboard 200. Det innehåller bland annat singlarna “Open Your Eyes”, “Broken Wings” och “Find the Real”. Mark Tremonti skrev låtarna på albumet tillsammans med Scott Phillips och Brian Marshall.

2007 kom uppföljaren Blackbird, och efter två års turnerande tog man 2009 beslutet att göra ett uppehåll. Då passade Creed på att göra ett nytt album och en återföreningsturné och Kennedy började jobba och turnera med ingen mindre än Slash. Kennedy blev sångaren i den gamla Guns n’ Roses-gitarristen soloprojekt2010, och ska enligt riktena agera sångare även på Slash’s kommande album.

Detta gjorde att alla hängivna Alter Bridge-fans världen över blev extra förvånade och extra glada när det plötsligt meddelades att Alter Bridge skulle släppa sitt tredje album, AB III, den 11 oktober 2010. Nästan exakt ett år senare, den 8 oktober 2011, står de alltså på Trädgårns scen i Göteborg!

På samma scen, samma kväll, står också Black Stone Cherry. Med ett hopkok av Lynyrd Skynyrd, Led Zeppelin och Alice In Chains, men i allsångsform, är de inte nya för den svenska publiken. För några år sedan sålde de slut både Sticky Fingers i Göteborg och Klubben på Fryshuset i Stockholm, och nu senast fick de en storpublik, på just Trädgårn, att gunga i takt till deras melodiösa sydstatsrock.

Konsertinfo
8.11 – Göteborg, Trädgårn

Mer information om Alter Bridges Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2011

europe

Europe spelade in bandets slutsålda spelning på anrika Shepherds Bush i London den 19 februari i år. Denna inspelning resulterade i en DVD och Blue Ray som nu intagit den officiella Sverigetopplistans 1:a plats av DVD försäljning Sverigetopplistan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2011

daniel-adams-ray-live-2011Med ett år bakom sig som man inte kan beskriva som annat än dundersuccé är det nu dags för Daniel Adams-Ray att fortsätta segertåget och ge sig ut på en fullspäckad sommarturné. Närmare 30 spelningar har bokats in fram tills dess att han intar Gröna Lunds scen den 15 september.

Singeln ”Gubben i lådan” var den mest sålda singeln under hela 2010, och då släpptes den först i höstas. I mars fyllde han som första svenska debutant anrika Cirkus i Stockholm till bredden av hängivna fans i alla åldrar, och häromdagen släpptes videon till senaste singeln ”Förlåt att jag aldrig sagt förlåt” som precis börjat spelas på P3.

Sverige får inte nog av Daniel Adams-Ray, inte vi heller. Därför känns det extra kul att kunna ge er en sådan omfattande och fantastisk turnéplan som nedan!

Vi ses i sommar Sverige!

Turnéplan
29.6 – Le Grand, Eskilstuna
30.6 – Västerås Cityfestival, Västerås
1.7 – Kirunafestivalen, Kiruna
2.7 – Peace & Love, Borlänge
3.7 – Roskildefestivalen, Roskilde
6.7 – Putte i Parken, Karlskoga
9.7 – Sundsvalls Gatufest, Sundsvall
14.7 – Restaurang Skagerack, Strömstad
15.7 – Landskronakarnevalen, Landskrona
16.7 – Tivoliparken, Kristianstad
17.7 – Seglarhotellet i Sandhamn, Sandhamn
23.7 – Näset Open Air, Skanör
24.7 – Rock Off Festival, Mariehamn
28.7 – Storsjöyran, Östersund
29.7 – Strand Hotell, Borgholm
30.7 – Emmabodafestivalen, Emmaboda
3.8 – Havsbadet, Lysekil
4.8 – Gutekällaren, Visby
6.8 – Luleåkalaset, Luleå
26.8 – Eksjö stadsfest, Eksjö
15.9 – Gröna Lund, Stockholm

Mer information om Daniel Adams-Rays klubbspelningar. När det gäller festivalerna hänvisar vi till respektive festival för närmare information.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2011
Ghost

Ghost

Metal Injection fick tillåtelse att göra den första videointervjun någonsin med det hyperhajpade svenska metalbandet Ghost i samband med deras konsert på Webster Hall i New York City den 1 juni. Bandet diskuterade meningen med deras musik, apokalypsen, sin kontakt med Fenriz från norska black metal-pionjärerna Darkthrone och mycket annat. Intervjun kan ni själva se och lyssna till nedan.

Ghost gick med på att göra intervjun med Metal Injection under förutsättning att de maskerade bandmedlemmarnas röster för att skydda deras anonymitet.

Som vi meddelade tidigare denna månad kommer Ghost i höst att genomföra sin första större turné i Nordamerika.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2011

graveyard-2

Hyllade hårdrockbandet Graveyard är nu redo att bege sig ut på sommarturné. Premiär blir det nu på fredag på Siesta! i Hässleholm, följt av en lång rad spelningar på festivaler runt om i Norden bl a Peace & Love, Roskildefestivalen, Sonisphere Festival och Storsjöyran.

I slutet av mars kom Graveyards kritikerrosade platta ”Hisingen Blues”, en platta som gick rakt in på första plats på Sverige Topplistan när den släpptes och kritikerna älskade den. I vår har bandet turnerat och spelat för utsålda hus runt om i hela Sverige.

Graveyard är hårdrockbandet som tar 70-talssoundet vidare till vår tid. Bandet bildades redan 2006 och släppte året därpå sitt självbetitlade debutalbum. Bandet baserar både sitt sound och sin look på en solid ”retrogrund” men är utan tvekan betydligt mer än enbart en upprepning av det förflutna. På nya albumet har bandet tillsammans med Don Alsterberg skapat en analogt inspelad och mixad albumproduktion som smakfullt kombinerar 70-talets klassiska rock med ett kraftfullt modernt sound.

Mer information: www.myspace.com/graveyardsongs

Turnéplan
30.6 Borlänge, Peace & Love
1.7 Göteborg, Ullevi (förband till Iron Maiden)
2.7 Kiruna, Kirunafestivalen
3.7 Roskilde, Roskildefestivalen (DK)
7.7 Gävle, Getaway Rock Festival
8.7 Karlskoga, Putte i Parken
9.7 Stockholm, Sonisphere festival
10.7 Åbo, Ruisrock (SF)
29.7 Emmaboda, Emmabodafestivalen
30.7 Östersund, Storsjöyran
6.8 Pori, Porispere (SF)
11.6 Oslo, Öyafestivalen (NO)
13.8 Ånge, Ljungarocken

Biljetter
Se lokal annonsering

...