Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2011

duran-duran-live-2011Duran Duran har ställt in sex av sina första konserter på turnén ALL YOU NEED IS NOW WORLD TOUR därför att sångaren Simon Le Bon har fått akut stämbandskatarr. På läkarens inrådan tvingas nu Duran Duran tyvärr även att ställa in konserten i Göteborg den 15 juni på Trädgår’n för att skona stämbanden.

Konserten i Göteborg den 15 juni var inplanerade mellan Köpenhamn- och Stockholmkonserterna och innan dess har bandet tre konserter inbokade på rad dvs den 10, 11 och 12 juni i i Paris, Haag och Bryssel. För att vila rösten och på inrådan av läkare har Le Bon valt att ställa in Göteborgskonserten den 15 juni för att undvika ett återfall.

Duran Duran hälsar – “The band are sorry to have to disappoint fans in Gothenburg and hope that they are able to find a date later in the year to come back.”

För alla Duran Duranfans som köpt biljetter till konserten i Göteborg finns det fortfarande biljetter kvar till konserten på Cirkus i Stockholm den 16 juni.

Biljettinformation
Uthämtade biljetter återlöses på respektive uthämtningsställe.
Förbetalda men ej uthämtade biljetter samt Ticketfast-biljetter återlöses på följande sätt:
Om köpta via kontokort/kreditkort så återbetalas pengarna automatiskt till använt kort.
Om köpta via banköverföring så måste ni kontakta Ticnet på info-at-ticnet.se för återlösen. Uppge bokningsnummer och fulla bankuppgifter för snabbast service.

Biljetterna måste återköpas senast den 27 juni!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2011

metallica_solo

Konserten med Big 4 – Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax – har varit slutsåld sedan länge. Efter en produktionsgenomgång på Ullevi ser vi nu att vi kan släppa upp ytterligare cirka 900 biljetter på sidan av scenen.

Biljetterna släpps i morgon tisdag kl 9.00. Samtliga är sittplatsbiljetter med sidosikt.

Mer information om Metallicas Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2011

rolandz-halleluja-mamma

Rolandz återkommer 29 juni med sitt tredje album, Halleluja Mamma. En vecka senare inleder de sin sommarturné, Rolandz Sommaryra, med start i Ekebo den 8 juli. De kommer också att synas mycket i media, bland annat som regelbundet inslag i TV4:s Sommarkrysset.

Bandet som många såg som ett tillfälligt skämt när de äntrade Dansbandskampens scen 2008 har utvecklats till ett av de mest ambitiösa banden i branschen. Deras föregående album, Jajamen, blev till och med nominerat till en Grammis i höstas. Och deras ambition att göra genuin, organisk dansbandsmusik i tidig 70-talsstil bara ökar. Instrumenten är autentiska, inget sköts av maskiner.

Vi gör det svårt för oss, men är av den uppfattningen att även de lyssnare som inte reflekterar kring det kan känna skillnaden, säger Robert Gustafsson, som förvandlas till Roland Järverup när han frontar bandet.

Andelen originallåtar är dessutom större än någonsin tidigare.

– Det är nästan 70 procent eget, så det är kul, konstaterar Gustafsson.

Han har ensam skrivit både musik och text till två låtar och bistått med textförfattandet till ytterligare några.

Det verkar till och med som om gruppen med den fiktive frontfiguren Roland fått efterföljare. – Åtminstone känns det som om fler och fler följer vårt exempel när det gäller att föra in blåsarrangemang.

Rolandz egna inspirationskällor är tidiga Flamingokvintetten, Sven Ingvars och tidiga Streaplers – den vitala period mellan sent 60-tal och tidigt 70-tal då dansmusiken var öppen för alla sorters influenser.

När vi gjort covers har vi försökt titta på oväntade håll: rockers som Jerry Williams, Hurriganes, men också en mer ”genrefri” artist som Robert Broberg. Det har blivit ytterligare en yrkesskada: att hålla utkik efter lämpliga covers. Man har det konstant i bakhuvudet, säger Gustafsson, som sin vana trogen blivit smått uppslukad av ännu ett projekt.

Albumtiteln har sin egen historia: gruppen spelade in sin egen version av Frälsningsarméns ”Ovan där” då Roland i en spontan glädjeyttring utbrast ”Halleluja mamma!”. Snart insåg man att det var en kul albumtitel som andas entusiasm.

Rolandz fans är jämnt fördelade mellan dansande publik och de som ser konserten som en show. Det sistnämnda kommer att betonas ytterligare då bandet i sommar medverkar på stadsfestivaler med deras jättescener. Men de spelar även på traditionella dansbanor ute i skogen.

Robert Gustafsson har själv definitivt blivit turnébiten och längtar redan ut på vägarna:

Det är skillnad mellan att sitta i en loge på Dramaten och att byta om i en skogsbarack, konstaterar han. Det är något ursvenskt över dansbandstraditionen. Den går i vågor – då och då hamnar den i skuggan av något annat, som exempelvis discovågen i slutet på 70-talet, Men den har sin trogna publik och blommar alltid upp igen.

Tracklist ”Halleluja Mamma”

Ett steg bak å två steg fram
På lördag
Halleluja Mamma
Du är den
Josefin, Josefin
Dubbelfaktura
Maja Majonäs
Kom ikväll
Vackra Susanne
Matilda
Ovan där
Om du kommer hem
Med dig istället
Vårt paradis

Turné Sommaren 2011
8 juli Ekebo, Dansfestival
9 juli Motala, Festival
13 juli Lane Loge, Dansfestival
14 juli Varberg, Nöjesparken
15 juli Ystad, Folkets Park
16 juli Hällefors, Folkets Park
17 juli, Malung, Guldklaven
21 juli Härnösand, Festival
22 juli Eringsboda, Brunn
23 juli Lidköping, Folkets Park
27 juli Göteborg, Liseberg
28 juli Sunne, Frykdalsdansen
29 juli Åland, Festival
30 juli Fagerö, Finland
6 aug Tidan, Olstorp
13 aug Kalmar, Stadsfest

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 27th, 2011

prince-2011

Prince – ett av våra största musikaliska genier – spelar på en svensk festival för första gången någonsin. Vi är jävligt glada och stolta att Way Out West fått äran.

Att nämna enstaka låtar eller album känns ja, förminskande. När det kommer till denna stora lilla artist vill vi måla i stora penseldrag. Han har utforskat epitetets fängelse och frigörelsen från detsamma, målat sig med svart kol i pannan för att påminna sig om kapitalets bojor kring kreativiteten, fått Sinead och en hel värld med henne i tårar, vunnit en Oscar, nobbat en duett med Michael J… OK då: Kiss, Sign o’ the Times, Little Red Corvette, 1999, Musicology, Purple Rain – gud är uppenbarligen med honom. Soul, funk, rock, gospel ryms i samma kropp – all musiks egentliga musa, artisten som tidigare inte hade ett namn, en figur, en tronarvinge utan anspråk på den tron han sedan länge besuttit.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 27th, 2011

the-quill-2010

Det svenska stoner metal-bandet The Quill från Mönsterås har skrivit på för tyska Metalville vilka kommer att släppa gruppens nya album “Full Circle” den 24 juni.

Efter turnerandet i samband med The Quills femte album “In Triumph” 2006 gick bandet skilda vägar med sångaren Magnus Ekwall och lades därför på is. Trummisen Jolle Atlagic anslöt sig de finska hårdrockslegenderna Hanoi Rocks och turnerade med dem i både Europa och Japan. I början av 2010 återförenades bandet och började skriva nya låtar tillsammans med sångaren Magz Arnar.Sell music itunes

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 27th, 2011

christina-perri

Den 29 -30 maj kommer det nya stjärnskotten Christina Perri till Sverige för att göra promotion för sitt kommande debutalbum samt nya singeln “Jar Of Hearts”. Debutalbumet heter “Lovestrong” och släpps den 21 september.

I juli 2010 fick den kämpande singer-songwritern Christina Perri ett livsförändrande ögonblick när hon blev ombedd att framföra en låt hon skrivit, en trotsig ”göra-slut” hymn som kallas “Jar of Hearts” på Fox show So You Think You Can Dance. Den råa, emotionella kvaliteten på hennes uppträdande knöt an till publiken och slungade denna 24-årige tjej från Philadelphia in i allmänhetens ögon. “Jar of Hearts” fortsatte att sälja en miljon nedladdningar och Perri som försörjde sig som caféchef i Beverly Hills, skrev ett avtal med Atlantic Records.

“Jar of Hearts” är bara en av 12 brutalt ärliga pärlor som Perri presenterar på hennes debutalbum ”Lovestrong”, en titel säger hon själv säger speglar hur hennes hjärta känns idag. “Jag tittade på albumet som en helhet och två teman som utmärkte sig var kärlek och styrka, säger hon. Titeln skrev verkligen sig själv. Att skriva om kärlek talar om vem jag är. Jag har försökt att skriva om andra saker, men i slutändan är detta vad som kommer ur mig.”

Christina Perri har i april och maj turnerat i Nordamerika som förband till James Blunt.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 27th, 2011

lake-of-tears-2011

De svenska metalveteranerna Lake of Tears från Borås presenterar nu sin nya video “Illwill” vilken du kan se nedan. Låten är titelspåret från gruppens senaste album vilket släpptes den 29 april genom tyska AFM Records.

lake-of-tears-illwill

“Illwill” består av följande låtar:
01. Floating In Darkness
02. Illwill
03. The Hating
04. U.N.S.A.N.E.
05. House Of The Setting Sun
06. Behind The Green Door
07. Parasites
08. Out Of Control
09. Taste Of Hell
10. Midnight Madness
11. As Daylight Yields (live) *
11. Demon You/Lily Anne (live) *
11. Crazyman (live) *

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 27th, 2011

arctic-monkeys

Den 8:e juni är Arctic Monkeys tillbaka med nya albumet ”Suck It And See” och med knappt två veckor till releasen har brittisk press samstämmigt hyllat skivan. ”Suck It And See”, som är inspelad i legendariska Sound City Studios, består av 12 nyskrivna låtar och innehåller bland annat singeln ”Don’t Sit Down ‘Cause I’ve Moved Your Chair“.

“A great band whose rapid development continues to utterly grip” – 4/5 Mojo
“It’s the sound of a band drawing back the curtains and letting the sunshine in” – 4/5 Q

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 26th, 2011

peace-and-love-showcase-2011

Årets lokala akter är nu klara för den scen som Musik i Dalarna presenterar under sommarens upplaga av festivalen Peace & Love i Borlänge. Alltifrån punk, hårdrock, indie, country till progressiv rock representeras under denna showcase-scen som äger rum lördagen den 2 juli.

Akterna:
Billion Dollar Babies
Vietcong Pornsürfers
Toxic Lab Rats
Great Garb
Benesser
Dag Palmcrantz

Billion Dollar Babies krossar allt i sin väg med sina glödheta liveshower och låter som en mix av Mötley Crüe och Kiss. Dirigerat av Quentin Tarantino med självaste Djävulen i huvudrollen.

Punk- och hårdrocksbandet Vietcong Pornsürfers från Falun bildades hösten 2007 och består utav Tom.K, W.Affe, Rackarn och Teddy. De har bland annat öppnat åt Sator, Asta Kask och The Kristet Utseende. Utöver gig i Sverige har de hunnit spela även på kontinenten.

Dalmasarna som plockar russinen ur den amerikanska streetpunkkakan och bjuder på en riktigt färgstark show. Toxic Lab Rats släppte sitt debutalbum Intoxicated på amerikanska skivbolaget Spectra Records i april 2010 och i mars 2011 bar det av till staterna för turné.

Pop-och indiebandstrion Great Garb influeras alla av olika artister och musikstilar vilket bidrar till deras unika sound. Under hela våren har de arbetat på en EP kallad Dreaming Man.

Benesser spelar progressiv rock och lämnar alltid sin publik i förundran. De tre medlemmarna är alla släkt med varandra och har vuxit upp granngårds likt Barnen i Bullerbyn – dock i Emaus, Dala-Järna. De började spela tillsammans 1998, knappt 10 år gamla, då under namnet No Brakes.

För ett år sedan bestämde Dag Palmcrantz och en vän att starta om. De började i Berlin, hyrde en liten lägenhet i hjärtat utav stadsdelen Kreuzberg och han började snabbt skriva egen musik vid sidan utav ett gemensamt projekt. Influenserna har varit främst från amerikansk blues/folk och Dag använder liknande teknik och spelstil som Woody Guthrie och Bob Dylan.

Mer info om Musik i Dalarna finns på www.musikidalarna.se.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 24th, 2011

mats-bergmans

Vi hälsar Mats Bergmans hjärtligt välkomna till Frituna med nya albumet ”Det kommer från hjärtat”, som släpps onsdagen den 22 juni. Det nya albumet innehåller en härlig blandning av nyskrivna låtar och fräscha tolkningar av några riktiga klassiker.

Titelspåret ”Det kommer från hjärtat” är som skräddarsytt för sångaren Linus Lindholm och Mats Bergmans med sitt härliga sväng. Det är skrivet av Peter LeMarc och Peter Karlsson och tidigare utgivet med Sven Ingvars. Thomas G:son och Stefan Brunzell bidrar med fartfyllda ”Kan nån förklara”, en låt som kommer att fylla dansgolven en lång tid framöver. Bandmedlemmarna har själva skrivit flera av låtarna på albumet, och bland klassikerna kan nämnas sköna ”All I Have To Do Is Dream”. Det kan inte bli mer Mats Bergmans än så här.

Mats Bergmans består idag av Linus Lindholm sång, Magnus Nyman bas och sax, Mikael Eriksson gitarr, Torbjörn Kempe trummor och Gullmar Bergman keyboards. Bandet är sedan många år tillbaka ett av landets allra populäraste dansband, med en lång rad storsäljande Topplistesuccéer bakom sig.

1994/95 vann Mats Bergmans Svenska dansbandsmästerskapen, och på 2000-talet har bandet haft en rad Svensktoppshits, som ”Har du tid med kärleken”, ”Lika kära nu som då”, ”Min egen ängel”, ”Kan du hålla dom orden” och ”En lycklig man”.

Guldklaven- nomineringar:
2002 – Jonas Näslund nominerad till ”Årets sångare”
2003 – vinnare ”Årets dansband”
2005 – Magnus nominerad till ”Årets saxofonist”
2007 – vinnare ”Årets dansbandslåt” med ”Kan du hålla dom orden”
2008 – nominerade till ”Årets låt” och ”Årets sångare”

Besök gärna Facebook.com/Frituna

www.matsbergmans.nu

...