Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 28th, 2011

Vi ber om ursäkt för att Musiknyheter.nu uppdaterats ganska sällan de senaste dagarna. Anledningarna är flera olyckliga omständigheter som kolliderat, framför allt sjukdom och arbete. Vi är snart tillbaka med full kraft igen. Hoppas alla har några trevliga helger nu!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 26th, 2011

Jay Jay Johanson är nu inne på sitt femtonde år som artist, han debuterade 1996 med Whiskey då han gjorde entre som en blandning av den franske kompositören Francis Lai och Portishead. Jay-Jay har genom sin karriär rört vid flera genrer och stilar, från electronica via trip-hop till jazz utan att någonsin känts forcerat eller tvunget utan snarare som naturliga steg i hans utveckling. Nu är det dags för Jay jay att släppa album nummer åtta; Spellbound.

Spellbound bygger på alla de delar som gör Jay-Jay till en unik artist; en egen röst, subtila referenser och blinkningar till musikhistorien, konstnärliga undertoner och en ständig vilja att experimentera. Spellbound kan ses som den tredje delen i en trilogi och tar vid där Self portrait slutade men tillför ett varmare mer vitalt sound och utgörs av elva låtar som tillsammans visar upp hela Jay Jay Johansons spektrum som artist.

Första singeln Dilemma har en mörk, nästan spöklik, underton som hämtat inspiration från Voodoo-magi och New Orleans.

– På Dilemma ville jag förmedla samma känsla som Believe in Us från Poison, suggestivt piano, mörka hemligheter och djupa viskningar. Det var även i arbetet med Dilemma titeln Spellbound kom till.

An Eternity är en hommage till Jay Jays stora förebild Chet Baker och gästas av Goran Kaifes på trumpet.

Jay Jay Johanson har under sin karriär rönt stora framgångar i Sverige men kanske framförallt utomlands hör han till en av våra verkliga världsartister med ett stort följe i bland annat Mexiko, Turkiet, Spanien och Frankrike.

Jay Jay Johansons nya album “Spellbound” släpps den 4 maj. Jay Jay befinner sig nu på turné i Spanien men den 14 maj kommer han att göra en exklusiv spelning på hemmaplan.

Konsertdatum:
14 maj – Fasching, Stockholm

Mer information om Jay Jay Johansons Stockholms-konsert

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 22nd, 2011
Beyoncé

Beyoncé

Idag släpps Beyoncés nya, efterlängtade singel “Run The World (Girls)” som är det första smakprovet från hennes ännu ej namngivna fjärde soloalbum. Den nya singeln ”Run The World (Girls)” släpptes igår torsdag klockan 14:00 på iTunes.

”Run The World (Girls)” är producerad av Switch i samarbete med Beyoncé och Shea Taylor. Låten är skriven av Terius Nash (The Dream) och Beyoncé själv.

Nedan bjuder Beyoncé på videoteasern till ”Run The World (Girls)”:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 21st, 2011

svante-thuresson

Svante Thuresson ligger etta på Itunes med kritikerrosade albumet ”Regionala nyheter: Stockholmsdelen” som släpptes i onsdags. Albumet är en hyllning till den huvudstaden som han blivit trogen sedan uppväxten i Vasastan .

På albumet ”Regionala nyheter: Stockholmsdelen” gör Svante Thuresson tolkningar ett antal Stockholmshyllningar från den moderna eran. Här finns huvudstadsskildringar från namn som Kent, Olle Ljungström, Mauro Scocco, Eric Gadd, Tomas Andersson Wij, Måns Zelmerlöw och Bo Kaspers Orkester. Men albumet innehåller också klassiker från mer tillbaka i tiden i form av två låtar av Olle Adolphson. Albumet är producerat av Johan Norberg och är Svantes första egna album på nio år.

I tisdags firades albumet med en välbesökt releasefest på Strand i Hornstull. Där framförde Svante låtar från albumet och gästades av Eric Gadd och Tomas Andersson Wij.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2011

firat-strechim-delen

I fredags släppte Veronica Maggio sin nya låt -”Välkommen in” – exklusivt till ett av sina Facebookfans. Enda sättet att lyssna på låten är att ringa till Firat Strechim Delen på 073 952 50 06. Redan första dagen fick Firat över 1000 samtal och har varit nedringd sedan dess.

I ett samarbete med Comviq går det nu att smyglyssna på låten ”Välkommen in” som kan bli årets ”sommarlåt”. Maggio har valt att pröva ett nytt sätt att släppa sin låt genom att ge den till ett av sina fan. På så vis får hon direkt respons från Firat och hans kompisar.

Jag tycker att det känns lite kul att testa att sprida låten på ett annorlunda sätt. Och att den finns tillgänglig för alla som vill höra, säger Veronica Maggio.

Firat som har blivit nerringd de senaste dagarna är överväldigad av alla samtal från andra fan.

Jag blev uppringd av Veronica och Comviq som frågade om jag ville ha Veronicas nya låt före alla andra. Jag blev lite charmad av att de valde mig och tyckte att det lät som en kul grej. Men jag hade inte väntat mig den här ringstormen, så fort jag har lagt på luren så ringer nästa, det är helt galet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2011

tiesto

Likt påskharen kommer vi här idag med en delikat förening av musik. Ett påskägg fyllt med snask. Nya sorters godsaker för en del, redan favoriter för andra. Musik som ska måla hela Göteborg i kontrastrika färger. Electrohouse via gitarrpop till soul och slowcore. Röda tråden är i vanlig ordning kvalité och äventyr.

Way Out West handlar till stor del om att upptäcka (eller återupptäcka). Så hoppa in på Spotify eller vår hemsida och lyssna in dig på artisterna nedan. Berätta sen för oss och dina vänner vad du tycker på Facebook, Twitter, fax eller SMS och allt vad det heter.

Smaklig spis. Ses i Göteborg 11-13 augusti. Det närmar sig nu.

Nya artister:
Q-TIP
TIËSTO
SANTIGOLD
FAKE BLOOD (LIVE)
D/R/U/G/S (Stay Out West)
BUTCH (Stay Out West)
WU LYF (Stay Out West)
PURO INSTINCT (Stay Out West)
MATTHEW DEAR (LIVE BAND) (Stay Out West)
LOW (Stay Out West)

Klara artister sedan tidigare:
KANYE WEST
PULP
ROBYN
FLEET FOXES
THÅSTRÖM
WIZ KHALIFA
EDWARD SHARPE & THE MAGNETIC ZEROS
JANELLE MONÁE
ARIEL PINK’S HAUNTED GRAFFITI
EXPLOSIONS IN THE SKY

Stay Out West
JAMES BLAKE
JAMIE WOON
OFF!
THE JAYHAWKS
WARPAINT
DESTROYER
THE AVETT BROTHERS
TWIN SHADOW
YUCK
(Om Stay Out West: www.wayoutwest.se/stayoutwest)

BILJETTER
Ticnet, www.ticnet.se, 0771 70 70 70 – Direktlänk!

Festivalpass: 1395 kr + serviceavgift
Gäller till festivalområdet fredag och lördag, samt till Stay Out West (alla klubbar) torsdag till lördag (i mån av plats).

Ungdomspass (under 18 år): 1095 kr + serviceavgift
Gäller till festivalområdet fredag och lördag. Endast för dem som fyller 18 efter 13 augusti.

Köp ditt festivalpass hos SJ innan den 11 juli så får du tågresan till Göteborg för 295 kr oavsett var du startar din resa i Sverige!

Köp på 0771-75 75 75, www.sj.se/upplevelser eller besök SJ Resebutik.

(Erbjudandet gäller 2 klass, enkel resa på SJs dagtåg till/från Göteborg för resa 10-15 augusti. Resa och festivalpass måste köpas samtidigt. Max 2 enkelresor/festivalpass, kan inte kombineras med andra rabatter. Detta erbjudande gäller t o m 11 juli.)

HEMSIDA
www.wayoutwest.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2011

the-ready-set

Den 26-27 april kommer The Ready Set på exklusivt Sverigebesök. The Ready Set kommer bl. a att göra TV4 Nyhetsmorgon samt en exklusiv spelning på Nacka Gymnasium i samarbete med MTV och Spotify.

Bakom USA’s största pophit just nu står Jordan Witzigreuter. När man ser det efternamnet är det lätt att förstå att numer går under artistnamnet The Ready Set.

Jordan växte upp i Fort Wayne, Indiana och den nu tjugoåriga sångaren studerade flitigt sina CD-skivor under skolåren. I tonåren började han skriva låtar och uppträda under sitt artistnamn The Ready Set.

Hans första låt heter ”Love Like Woe” och Pete Wentz från Fall Out Boy behövde bara höra den en gång för att bestämma sig för att The Ready Set skulle vara det första band att kontrakteras till hans nya skivbolag ”Decaydance Records/Sire Records”

Första låten är en smash-hit i hemlandet och nu är The Ready Set redo att erövra Europa med denna trallvänliga pop-hit som alla kommer att nynna på i sommar.

Debutalbumet heter I’m Alive, I’m Dreaming som släpptes digitalt 2010. Nya albumet planeras till sommaren. Jordan spelar alla instrument på albumet själv. Han beskriver själv albumet som 12 låtar med olika inriktiningar, det finns pop, techno, rock och ballader. Någonting för alla smaker.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2011

the-kick

The Kick har tillsammans med regissören Christoffer Fransson precis färdigställt videon till nya singeln ”Rubicon”! Kolla in den här nedanför.

Singeln som släpptes igår, den 18 april, har fått fint mottagande, bl a så skrev skivkoll.se att “Låten Rubicon är en perfekt sammansatt poplåt med catchig refräng och mysiga elektroniska ljudmattor, göttig reverb och inslag av både pepp och vemod.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2011

Den absoluta gräddan av hårdrockseliten har samlats under namnet WhoCares, för att släppa en cd-singel och en 7” vinylsingel till förmån för välgörenhet.

Who Cares består av följande medlemmar:
Tony Iommi (Black Sabbath)
Ian Gillan (Deep Purple)
Nicko McBrain (Iron Maiden)
Jason Newsted (ex Metallica, numera Voivod)
Jon Lord (ex Deep Purple, ex Whitesnake)
Linde Lindström (HIM)

Cd-singeln som släpps 9/5 innehåller låtarna “Out Of My Mind” och “Holy Water” och inkluderar även videon till den förstnämnda låten + en 30 minuter lång dokumentär.

7” singeln innehåller såklart bara de två låtarna, men den kommer att släppas i ett ytterst begränsat antal. Den släpps bara i 1000 numrerade ex i hela världen!

Intäkterna från försäljningen kommer att gå till en musikskola i Armenien som både Iommi och Gillan varit djupt engagerade i under många år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2011

big-brotherEftersom Big Brother både internationellt och i Sverige blivit känt som något av en plantskola för verkliga artister inom ett flertal konstformer – inte minst musik; var det med verklig glädje vi kunde välkomna en av världens i dag största dansartister och producenter till Big Brother Sverige som ansvarig för dels casting och framförallt produktion och inspelning av vad som nu har presenterats; Big Brother 2011 den officiella sången: ”Fest i hela huset”.

Big Brother såg med tillfredställelse hur Basshunter tog sig an uppgiften att bland husets 11 innevånare dag 56 med kriterier som sångröst, närvaro/utstrålning och känsla för text/musik välja ut de allra främsta – ”leadsingers” till produktionen.

Tveklöst har Basshunter sett precis vad jag upplevt under mina många dagar och nätter med det här gänget säger Big Brother; det här är människor som lever för sin passion – och musik är en verklig passion för kvintetten som består av Sonia, Annie, Sara, Gurkan & Simon

Mystiska Annie som tävlat i poetry slam tog genast tag i arbetet att i text få fram essensen i vad som gör en äkta BigBrother ”fest i hela huset”, tillsammans med Sara vars talang Basshunter snabbt identifierade och behöll längst i studion utgjorde de den självklara basen för det körpaket som krävs för att verkligen bygga en låt av den här typen.

Tjej-trion fullbordades med Sonia, vars väsen andas av Soul och ger henne självklar central plats både i det kreativa arbetet kring låten och i sångbåset. Simons musikaliska kvalitet kan tyckas av det mer introverta slaget, men när han verkligen får ta plats i studion är det lätt hänt att denna imponerade bjässe faktiskt slår i studiotaket. Sist och kanske mest personligt färgad är vi oerhört stolta att kunna presentera någon som en gång för alla slår fast att det handlar inte längre om Eastcoast eller Westcoast inom hip-hop; med en kebab i näven är det få som slår Gurkan på fingrarna när det gäller attityd eller leverans – mannen är hip hop helt enkelt.

Det här gänget kommer att bli stora; det är bara att konstatera att Big Brother fortsätter att leverera det främsta inom musik och ingen borde förvånas när den sångglädje, det klockrena gehöret och den genuina musikalitet som är uppenbar i ”Fest i hela huset” leder till Grammisar, P3 Guldpriser, G-klavar, Manifest priser och sannolikt flera internationella karriärer om gruppen inte skulle välja att fortsätta i den här sättningen.

“Fest I hela huset” kommer att finnas tillgänglig via Digster, Spotify, WIMP, Itunes, Nokia och andra ledande musikplattformar i denna vecka.

Big Brother Music Studios, Årsta 19 April 2011

...