Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2011

safemode

Screamo / hardcore-bandet Safemode från Uppsala kommer i slutet av april och början av maj att turnera i Latinamerika som förband till de amerikanska kollegorna i The Almost och Sleeping Giant. Detta kommer att bli gruppens första spelningar utanför Europa. Turnén inleds i Costa Ricas huvudstad San Jose den 27 april och går vidare genom Colombia och Brasilien innan den avslutas i Ecuadors huvudstad Quito den 8 maj. Hittills är fem konserter inbokade men fler är på gång.

Safemode släppte i augusti förra året sitt debutalbum “For A Better Tomorrow” i Sverige och i januari blev plattan tillgänglig i ytterligare 25 länder.

Safemode – A Little Cry For Help from Proclaim on Vimeo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2011

michael-jackson-behind-the-maskNu har musikälskare och Michael Jackson-fans världen över möjlighet att vara med och skapa musikvideon till låten ”Behind The Mask”. På hemsidan Behind The Mask kan man bland annat välja om man vill bidra med dansmoves, sjunga eller agera publik. Alla roller spelas av deltagarna själva och målet är att låta så många människor som möjligt vara med och medverka i en och samma musikvideo. När alla bidrag är inskickade kommer de bästa klippas samman till det slutgiltiga resultatet som avslöjas i början på april.

Musikvideon till ”Behind The Mask” är ett samarbete med prisbelönta regissören Dennis Liu och Radical Media som tidigare bland annat gjort den interaktiva musikvideon till Arcade Fire’s ”The Wilderness Downtown”.

“Behind The Mask” finns med på ”MICHAEL”-albumet som släpptes i december förra året och såldes i över 3 miljoner exemplar världen över. Plattan innehåller tio spår och gästas av bland annat Lenny Kravitz och Akon.

För att lämna ett bidrag till ”Behind The Mask”, besök http://behindthemask.michaeljackson.com.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2011

disfear

Det svenska kängpunkbandet Disfears basist Henrik “Henke” Frykman avled i fredags den 25 mars efter en längre kamp mot en cancersjukdom. Han blev 40 år gammal. De kvarvarande bandmedlemmarna Björn Pettersson, Marcus Andersson, den tidigare Entombed-gitarristen Ulf Cederlund och sångaren Tomas Lindberg (ex-At The Gates) har gjort följande gemensamma uttalande:

“Det är med tunga hjärtan som vi informerar er om att fredagen den 25 mars avled Henrik Frykman i sitt hem efter en lång kamp mot cancer. Henrik kommer att saknas mycket av familj och vänner.”

Disfear bildades i Nyköping 1989 under namnet Anti-Bofors. Året därpå blev Henrik Frykman medlem i bandet och 1993 släpptes albumet “A Brutal Sight of War” vilket utsågs till årets punkalbum av den anrika brittiska tidningen Kerrang.

Frykman har sedan dess turnerat med bandet över hela världen. Hans sista skiva med gruppen blev 2008 års “Live The Storm” vilken släpptes genom amerikanska Relapse Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2011

vintersorg

Folk metal-bandet Vintersorg från Skellefteå släppte i fredags, den 25 mars, sitt sjunde album “Jordpuls” genom österrikiska Napalm Records. Texterna är skrivna helt på svenska och handlar om naturen och vildmarken. Albumet finns att lyssna till på Spotify redan nu.

Gruppen bildades ursprungligen 1994 under namnet Vargatron för att spela rå black metal. Namnet byttes senare, musiken utvecklades och 1998 släpptes minialbumet “Hedniskhjärtad”. Samma år släpptes även debutalbumet “Till Fjälls”.

vintersorg-jordpuls

“Jordpuls” består av följande låtar:
01. Världsalltets Fanfar
02. Klippor Och Skär
03. Till Dånet Av Forsar Och Fall
04. Mörk Nebulosa
05. Stjärndyrkan
06. Skogen Sover
07. Vindögat
08. Palissader
09. Eld Och Lågor

...