Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2011

deep-purple-2011-2

“A Night with Deep Purple and the songs That Built Rock!”

Sedan slutet av sextiotalet har Deep Purple varit ett band som befunnit sig i folkets hjärtan. Om det varit det drivande orgelljudet eller Ian Gillans kraftfulla röst som säkrat dem en plats i rockvärldens panteon låter vi vara osagt men att de som band, fyrtio år sedan starten, fortfarande är ett säkert konsertkort är något att inte ta lätt på. I december kommer bandet till Sverige med en symfoniorkester, den 9 december på Hovet i Stockholm och den 10 december på Scandinavium i Göteborg. Biljetterna finns ute nu.

Med en diger låtskatt som innehåller klassiker som ”Highway Star”, ”Smoke On The Water”, ”Speed King”, ”Hush” och ett otal andra hits är det lätt att se varför Deep Purple är ett sådan stort band som de är. Men om det inte hade varit för deras hårda turnerande så hade de kanske inte existerat på samma grunder som de gör nu. Med ett tjugotal succéartade världsturnéer under bältet har de skapat ett livesound som är få förunnat och deras publik har växt sig större och större. Den gången får publiken chansen att se bandet framföra sin låtskatt ackompanjerade av en orkester.

För snart sex år sedan kom det hyllade albumet ”Rapture of the Deep” som var en tillbakagång till deras tyngre rocksound från sjuttiotalet. Gitarristen Steve Morse avslöjade tidigare i år att Deep Purple hade påbörjat inspelningen av deras nittonde album, ett uttalande som möttes av jubel från förväntande fans.

Deep Purple har på alla sätt och vis blivit en institution inom den brittiska rocken och deras album har sålt både guld och multiplatinum.

I år ställer sig återigen Deep Purple sig på scener världen över för att stilla behovet från deras digra klunga av fans. Och de gör det på ett alldeles speciellt sätt den här gången tillsammans med en symfoniorkester.

Konsertinfo
9.12 Stockholm, Hovet
10.12 Göteborg, Scandinavium

Mer information om Deep Purples Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2011

david-garrett

Han har spelat för påven, presidenter, prinsar och inte minst – utan kanske mest- har han varit med i Oprah, sålt ut arenor världen över, fått titeln världens snabbaste violinist och sålt över en miljon album. Nu kommer han äntligen till Sverige och medverkar i säsongens sista Skavlan!

David Garrett kommer även att i nästa vecka släppa albumet “Rock Symphonies” i Sverige och här tolkar han gamla klassiker som “Smells Like Teen Spirit”, “Walk This Way” uppblandat med något äldre klassiker som Beethovens 5:a.

Med besök hos Good Morning America, Jimmi Kimmel Show och hos Oprah har han i USA blivit den bäst säljande debutartisten inom klassisk musik någonsin.

David Garrett är i dag topp 20 på listan över världens största liveartister och hans turnéer besöks av en väldigt blandad publik. Det är allt från 95-åriga pensionärer till 7-åriga skolbarn som låter sig hänföras av den klassiska musikens enda rockstjärna. “Re-inventing classical music for a younger generation – that´s my dream” – säger David Garret och nu är det dags för Sverige att få upp ögonen för denna unika superstjärna och det kanske är det några garageband som byter fokus av bara farten.

Albumet släpptes igår den 28:e mars och nu på fredag den 1:a april besöker han Skavlan.

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Mar 29th, 2011

Eddie Trunk, en av värdarna för amerikanska VH1 Classics tv-program “That Metal Show”, skrev nyligen på sin Twitter att 47-årige Mike Mangini ryktas med stor sannolikhet vara den nya trummisen för det legendariska progressiva metalbandet Dream Theater. Han ersätter i så fall bandets grundare Mike Portnoy som inte fick komma tillbaka efter att ha lämnat gruppen sommaren 2010.

Mike Mangini har tidigare spelat med bland andra Annihilator, Extreme, Steve Vai och Dream Theaters sångare James LaBrie. Han räknas som en av världens skickligaste trummisar och innehar för närvarande tre av fyra titlar för Världens snabbaste trummis. Vad sägs om imponerande 1126 trumslag på 60 sekunder? Han har även skrivit två böcker om sin trumteknik.

Mike Mangini blev 1991 medlem i det kanadensiska thrash metal-bandet Annihilator med vilka han släppte en skiva och turnerade fram till 1994 då han började spela med amerikanska Extreme. När de beslöt sig för att lägga av två år senare fick han chansen att spela med gitarrlegenden Steve Vai och flyttade till Los Angeles. 2005 började han arbeta heltid som trumlärare vid prestigefulla Berklee College of Music i Boston.

...