Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 28th, 2011

in-flames-2011

De svenska metalveteranerna In Flames har nyligen bytt skivbolag och skrivit på för Century Media Records vilka kommer att släppa gruppens tionde album, “Sounds Of A Playground Fading”, i Sverige den 15 juni. Albumet kommer att föregås av en singel i början av maj.

I en exklusiv intervju med Aftonbladet berättar bandets sångare Anders Fridén att den nya plattan säkerligen kommer att utmana fansens musikaliska förväntningar. Så här säger han till kvällstidningens reporter:

“Vi har en del låtar som tänjer rätt hårt på hårdrocksnormen. Ibland är det arenarock, ibland är det väldigt smalt. Vi har en låt som heter “The Attic”, där en tramporgel spelar refrängen i stället för sång. Sen har vi en låt där prat övergår i nån slags hård Depeche (Mode)-front, och skitsnabba, typiska In Flames-låtar också.”

Detta blir det första In Flames-albumet utan den siste kvarvarande originalmedlemmen Jesper Strömblad som lämnade bandet i februari förra året för att fortsätta behandlingen mot sitt alkoholberoende. Detta innebär att ingen av medlemmarna som medverkade på debutalbumet “Lunar Strain” 1993 är kvar i bandet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 28th, 2011

wolf

Vi har tyvärr fått beskedet att Anvil tvingats ställa in sin spelning på Sweden Rock-kryssningen den 7-8 april. Bandet ställer in på grund av omständigheter som varken bandet eller vi på Sweden Rock kan påverka. Anvil skriver så här: “Due to circumstances that are beyond our control, we are literally forced to cancel Anvils appearance on the Sweden Rock Cruise. We are very sorry for this”.

Vi på Sweden Rock beklagar djupt den inställda spelningen. Vi är dock glada att med så här extremt kort varsel kunna presentera svenska heavy metalhjältarna Wolf som ersättare. Wolf är nyss hemkomna från en brittisk turné tillsammans med Accept och släpper gruppens sjätte album “Legions of bastards” den 27 april. Vi hoppas och tror att de flesta som gillar Anvil även bör tycka om Wolf, och vi vill även passa på att tacka Wolf med agentur och crew för det snabba inhoppet.

Line-upen ser därmed ut enligt följande:
Doro
Electric Boys
Bonfire
Legion of the damned
Primordial
Wolf

Det finns ett fåtal biljetter kvar för försäljning. Mer info finns på vår hemsida, www.swedenrockkryssningen.com.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 28th, 2011

JAZZKATTEN - STATUETTER

Som inledning på Swedish Jazz Celebration i Luleå i torsdags delade Sveriges Radio P2 ut priset Jazzkatten i kategorierna Årets musiker, Årets kompositör, Årets grupp, Årets nykomling och Årets Jazzkatt. Vinnare blev Lina Nyberg, Ann-Sofi Söderqvist, Elin Larsson Group, Naoko Sakata och Bengt Berger.

Årets nykomling – Naoko Sakata
Årets nykomling blev pianofenomenet Naoko Sakata, som blev mycket rörd över utnämningen. Hemma i japanska Nara brukade hon lyssna på den svenske bassisten och kompositören Anders Jormin och drömma om att åka till Sverige och spela jazz. Sedan ett par år tillbaka studerar hon vid Göteborgs universitet för sin gamla förebild och har gjort kometkarriär på den svenska jazzscenen, vilket nu belönas med en av P2:s Jazzkatter. Hon tackade publiken med ett känslofyllt och improviserat pianostycke.

Det känns helt overkligt, säger Naoko Sakata om prisutmärkelsen. För bara några år sedan trodde jag inte ens att det var möjligt för mig att få komma till Sverige och spela jazz, så att vinna det här priset nu känns helt otroligt.

Juryns motivering: “Hon har framträtt på prestigefyllda konsertscener och släppt sin första CD med trion. Hennes utsökta och mogna spel med både lyriskt och intensivt spel har imponerat på hela Jazzsverige. En redan mogen artist.”

Årets Musiker – Lina Nyberg
Årets musiker Lina Nyberg belönades bland annat för sitt sinne för humor. På frågan var hon ska ställa sin jazzkatt svarade hon: “Bland min mans fem jazzkatter. Jag får väl märka den så att jag vet vilken som är min”.

Juryns motivering: “Med tretton skivor i eget namn och den fjortonde snart på väg har hon utmärkt sig som en av de starkaste rösterna i svensk jazz. En unik, sångerska, kompositör och textförfattare som både djupt berör och har stor känsla för humor. En scenpersonlighet svensk jazz absolut inte klarar sig utan.”

Årets Guldkatt – Bengt Berger
Årets Guldkatt delades även den till en jazzmusiker med humor och galakvällens förmodligen färgrannaste man, slagverkaren Bengt “Beche” Berger. Han avslutar prisutdelningen med en konsert tillsammans med elever från Musikhögskolan i Piteå. Juryns motivering: “Han är en erfaren men evigt ung slagverkare. En nydanande gränsöverskridare och en idérik samlande punkt i svensk jazz. Han är humorist, och humor är ett tecken på allvar och djupsinne.”

Årets Kompositör – Ann-Sofie Söderqvist
Årets kompositör blev Ann-Sofi Söderqvist, som uppträdde med sitt Norrbotten Big Band i samband med prisutdelningen. Juryns motvering: “För ett nyfiket och inspirerande utforskande av tonernas och svängets underbara värld.”

Årets grupp – Elin Larsson Group
Årets grupp blev Elin Larsson Group, förra årets vinnare i kategorin Årets nykomling, som kan nu lägga ytterligare en katt till samlingen. Juryns motivering: “Direkt från nykomling till årets grupp med en imponerande genomslagskraft. Hon hörs, syns och märks överallt även i mer för jazz ovanliga sammanhang. Elin Larsson lämnar ingen oberörd och med sin grupp drar hon igenom Jazzsverige som en virvelvind.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 28th, 2011

way-out-west-2011-logga

Festivalen Way Out West meddelar nya bokningar:

Det kan börja med ett trumfill eller ett gitarriff. En rundgång eller till och med helikopterljud är också bra. Introt… i låten. Introlåten är nåt annat, vilken låt ska sätta stämningen på setet. I det här fallet – intro till detta pressmeddelande – ska det sägas några träffsäkra ord om banden i fråga, om samtiden och festivalen. Men vi hoppar det denna gång. (Det är revolt, katastrof, Juholt och slutspelshockey.) För, helt ärligt, det här släppet talar – och ska hållas – vid sidan av det. Om så bara för nu. Ta ett djupt andetag av den dammfyllda luften, se vintergäcken och snödroppen som slagit ut, heja på gatuarbetaren som sopat så fint och vänd huvudet mot solen och sluuuut ögonen en sekund. Inget facebook, inget twitter, inget skype… bara Edward Sharpe and the Magnetic Zero’s, OFF!, Yuck, Jamie Woon och Destroyer.

Nya artister:
EDWARD SHARPE & THE MAGNETIC ZEROS
OFF! (Stay Out West)
JAMIE WOON (Stay Out West)
DESTROYER (Stay Out West)
YUCK (Stay Out West)

Klara artister sedan tidigare:
PULP
ROBYN
FLEET FOXES
THÅSTRÖM
WIZ KHALIFA
JANELLE MONÁE
ARIEL PINK’S HAUNTED GRAFFITI
EXPLOSIONS IN THE SKY

Stay Out West
JAYHAWKS
TWIN SHADOW
THE AVETT BROTHERS
WARPAINT

(Om Stay Out West: www.wayoutwest.se/stayoutwest)

BILJETTER
Ticnet, www.ticnet.se, 0771 70 70 70

...