Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 27th, 2011

anna-bergendahl-wille-crafoord

Efter ett minst sagt fullspäckat schema under 2010 så packade Anna Bergendahl ryggsäcken i slutet av året och begav sig iväg på en två månader lång Asienresa tillsammans med en av sina bästa vänner.

Nyss hemkommen har hon hunnit med att bli ambassadör för svenska FN-förbundet och lämnat över Melodifestivalens segertrofé “Sångfågeln” till Eric Saade.

Nu är det också klart att Anna blir en av artisterna som rider med på Wille Crafoords upplevelserika “Hovturné”.

För 4:e året i rad har Wille fört samman en handfull artister som tillsammans bildar en kanske lite oväntad men mycket spännande musikalisk konstellation. Tillsammans ger de sig ut på en turné där sällskapet färdas ridande genom skogar och över berg för att på några av Skånes vackraste slott och gårdar stanna till och förgylla sommarkvällarna.
En konsertupplevelse utöver det vanliga!

Utöver Wille och Anna så består det ridande turnésällskapet av:
Mikael Ramel – gitarr och sång
Gunhild Carling – allkonstnär
Marika Willstedt – piano och sång
Olle Linder – bas
Jonas Sjölund – trummor och diverse flöjter

Turnéplan:
2/8 – Skäralid, Söderåsens Nationalpark PREMIÄR
3/8 – Herrevads Kloster, Ljungbyhed
4/8 – Tomarps Kungsgård, Kvidinge
6/8 – Mormors Bod, Stenestad´
7/8 – Knutstorps Borg, Kågeröd
8/8 – Konga Prästgård, Konga

Konserterna börjar kl. 19:30, biljetter köper du via www.ticnet.se, hos turistbyrån eller direkt i kassan. Biljettpris: 295:-

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 27th, 2011

Det svenska bokningsbolaget Goatbridge Productions har slutit ett exklusivt bokningsavtal med rockveteranen Pugh Rogefeldt vilket innebär att bolaget numera sköter livebokningarna för Pugh.

Pugh Rogefeldt albumdebuterade redan 1969 med klassikern ”Ja dä ä dä” och har kommit att bli en av Sveriges mest respekterade rockmusiker. Enbart detta första album innehöll klassiska milstolpar som Surabaya Johnny, Här kommer natten och Små Lätta Moln.

Pugh har turnerat med flera olika konstellationer under det senaste decenniet och sättningen består numera, förutom Pugh själv, av Micke Lyander på trummor samt Hasse Tholin på bas.

Pugh Rogefeldt säger i en kommentar:

Goatbridge känns bra mycket rock’n’roll och det är precis vad jag söker. Vidare så behöver jag en agent som kan gå in i detta projekt med lust och hunger och även där känns Goatbridge som en klockren partner.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 27th, 2011

Även i år deltog Stockholm Globe Arenas i den globala kampanjen Earth Hour för att visa vårt stöd för de viktiga klimat- och energifrågorna.

Igår mellan 20.30 och 21.30 släcktes fasadbelysningen på Ericsson Globe och all annan belysning i området som inte äventyrar säkerheten. Det är tredje året som Stockholms landmärke, Ericsson Globe blir svart. Detta kunde beskådas från stora delar av staden.

Under året som har gått har Stockholm Globe Arenas intensifierat arbetet med miljöfrågorna. 2010 presenterade koncernen AEG, som första bolag i sin bransch, en global miljöplan för hur AEG som företag ska agera mer ansvarsfullt och bidra till en hållbar utveckling. AEG 1Earth är en omfattande miljöplan med definierade prioriteringar, mätbara mål och tydlig uppföljning. Här finns också beskrivning av de projekt som genomförs i syfte att minska energi- och vattenförbrukning samt minska avfall i arenorna.

I arenorna i Stockholm har det genomförts ett antal projekt under året. Bland annat har förrådslogistiken effektiviserats som har medfört en minskad dieselförbrukning med hela 40 procent. All vår sophantering återvinns, t.ex hushållssopor går som förbränning till Fortums fjärrvärme. Hovets solpaneler genererar ungefär 50 MWh om året, det kan jämföras med en normal förbrukning för 2 villor i Sverige och täcker energiförbrukningen för vår fasadbelysning på Ericsson Globe.

...