Av Redaktionen
4 Kommentarer
Mar 23rd, 2011

Sedan 2006 har en upphovsrättstvist pågått i USA mellan 13 större skivbolag och fildelningstjänsten Limewire. De tidigare har krävt ett astronomiskt skadestånd på 75 triljoner dollar baserat på en ersättning för varje gång en av deras låtar delats genom Limewire. Inför domstolsförhandlingens start i maj så har en domare i New York nu tillbakavisat dessa krav och kallar dem “absurda”. Det krävda skadeståndet är mer än fem gånger USA:s statsskuld och en högre summa än vad hela skivindustrin tjänat sedan grammofonen uppfanns under andra hälften av 1800-talet. Matematik och logik är tydligen inte musikindustrins starka sida.

Läs mer: IDG

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2011

electric-boys-2011

Det återförenade svenska hårdrocksbandet Electric Boys kommer den 6 april att släppa sitt första album sedan 1992 – “And Them Boys Done Swang” – genom Supernova Records / Cosmos Music Group. Skivan finns dock redan ute i Japan sedan den 16 mars genom JVC i en version med tre bonusspår.

“And Them Boys Done Swang” består av följande låtar:

01. Reeferlord
02. My Heart’s Not For Sale
03. Father Popcorn’s Magic Oysters
04. Angel In An Armoured Suit
05. Ten Thousand Times Goodbye
06. The House Is Rockin’
07. Welcome To The High Times
08. Sometimes U Gotta Go Look For The Car
09. Put Your Arms Around Me
10. The Day The Gypsies Came To Town
11. Rollin’ Down The Road
12. A Mother Of A Love Story

Japanska bonusspår:
13. Chickalicious
14. Down On Shakin’ Street
15. Nowhere To Go But Up

Nedan ser ni videon till albumets första singel – “Father Popcorn’s Magic Oyster”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2011

im-from-barcelona-2011

Vi kände att vår uppställning inför Popadelica 2011 inte var komplett utan våra vänner i I’m from Barcelona. Så fick det bli! Nu är de dessutom aktuella med ett nytt album, Forever today, och det låter riktigt bra! 30-mannabandet har blivit profeter i sin egen stad och vi välkomnar dem varmt till Huskvarna Folkets Park den 7 maj. De har lovat att ta med sig galenskap, ballonger och konfetti. Missa inte!

Popadelica 2011 presenterar stolt:

Daniel Adams-Ray, Veronica Maggio, I’m From Barcelona, The Vaccines (UK),Tove Styrke, Rebecca & Fiona, FM Belfast (IS), Syket, Tesla Boy (RU), Jonathan Johansson, Royal Republic, Graveyard, Tiger Love (UK), Niki & The Dove, Paper, Little Marbles, French Films (FIN) och Compadre.

Läs mer på Popadelicas hemsida

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2011

bob-dylan

Det är med enorm stolthet och gråt i ögonen som Peace & Love nu kan konfirmera att den legendariske Bob Dylan är klar för sommarens festival. Dylan behöver egentligen ingen beskrivning längre, få har betytt så mycket som honom för rock- och popmusiken under 1900-talet. Hans sätt att skriva musik och texter har influerat och påverkat i princip det mesta av den moderna rock- och popmusiken.

För oss och mig personligen är Bob Dylan en av de absolut största drömbokningarna, för sitt budskap och för att han förde tillbaka musiken till själva rötterna och återupplivade den på ett unikt sätt, säger Jesper Heed, kreativ chef och grundare av Peace & Love.

Peace & Love-festivalen äger rum den 28 juni-2 juli i Borlänge. Sommarens tema är Mod, Hopp och Kärlek.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2011

the-kick-rubicon-video-screenshot

The Kick har låst in sig i studion för att skriva låtar till sitt andra “riktiga” album! Det handlar alltså om uppföljaren till hyllade debuten “Metal Heart” samt den uppmärksammade gratissamlingen “Anomalies (a collection of unreleased tracks)”, släppt via egna hemsidan och massor av bloggar på självaste julafton senast! Nya albumet tar sitt sikte på hösten men redan nu kommer en aptitretare: “Rubicon”. Singeln släpps 18 april – missa inte tillhörande video, signerad Christoffer Fransson.

...