Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 17th, 2011

rival-schools

Två magiska ord som utlöser yviga gester och fåniga leenden: Walter Schreifels. Rival Schools är för post-hardcore under 2000-talet vad Quicksand var för samma genre femton år tidigare. Och inget underligt med det då det är samma man bakom båda projekten. Just det, Walter Schreifels. Hans digra musikkarriär i akter som legendariska hardcorebanden Youth of Today och Gorilla Biscuits och melodiska CIV mynnade ut i hyllade Rival Schools. Bandet bildades i slutet av nittiotalet och släppte sin första, och enda officiella, fullängdare i början av tjugohundratalet.

Det faktum att de senare var splittrade under ett antal år samt vägrade släppa sitt andra – men inspelade – studioalbum har gjort dem till en besatthet bland fansen. När skivan senare läckte på fildelarsajter världen över blev bandet lika mytomspunnet som Loch Ness-odjuret. Rival Schools har förutom Schreifels en inte helt okänd lineup i Sam Siegler från CIV, Cache Tolman från Iceburn och Ian Love.

Sedan 2008 har Rival Schools återförenats och spelat live igen. De gästade Sverige med ett bejublat framträdande på Stockholmsfestivalen Where the Action is. Och nu är det dags igen. Ett nytt album ska nämligen släppas 28/3 och Schreifels och co. är på intåg igen!

Den 6:e april spelar Rival Schools på Debaser Slussen i Stockholm.

Konsertdatum
6 april – Debaser Slussen, Stockholm

Mer information om Rival Schools Stockholms-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 17th, 2011

sahara-hotnights

Den 4 april släpps Sahara Hotnights nya singel “Oh’s”, men redan nu får du exklusivt en liten teaser på den kommande singeln och vad som komma skall. Jag själv blir sjukt sugen på att höra mer. Den lämnar mycket till fantasin. “Oh’s” är skriven av Sahara Hotnights och producerad av Jari Haapalainen, som också jobbat med bl.a. Moneybrother, Frida Hyvönen, Markus Krunegård och Nicolai Dunger.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 17th, 2011

sophia-somajo-2011

Sophia Somajo är just nu aktuell med singeln “Wristcutters Inc” som fick stor uppmärksamhet runt om i världen när den släpptes. I en fantastisk intervju med en kinesisk nyhetskanal berättar Sophia om hur hennes far fick ett kassettband med kinesisk musik på en affärsresa när hon var liten. Det kassettbandet har inspirerat Sophias musik på den kommande skivan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 17th, 2011

nifelheim-srf-2011

Att Sverige är ett av de länder som befinner sig i det absoluta toppskiktet av black metal vet troligtvis de flesta hårdrockskännare – och för den som till äventyrs skulle ha missat det är Nifelheim, bildade i Dals Långed 1990, ett bevismaterial så gott som något. Bandets originella form av black metal hämtar inspiration så väl från traditionell heavy metal som black metal-klassiker som Bathory, Tormentor och Master’s Hammer. Deras låtar finns odödliggjorda på fyra fullängdare, senast “Envoy of Lucifer” 2007. Nifelheim har besökt SRF en gång tidigare 2004 och har sedan dess varit ett av de mest önskade reprisbanden i sin genre. Med ett säreget sinne för melodier, kompromisslöst rå sång och för sin stil ovanligt smittsamma låtar lär deras konsert bli en sann höjdpunkt för fans av black metal.

Trycket på biljetter till lördagen den 11 juni är enormt och nu finns det färre än 50 stycken biljetter kvar till denna dagen!

...