Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 9th, 2011

josh-t-pearson-last-of-the-country-gentlemen

Många har frågat sig vad som hände med Josh T. Pearson efter hans första och enda album med Lift To Experience, 2001 års ”The Texas-Jerusalem Crossroads”. Nu på måndag den 14 mars släpps äntligen hans efterlängtade solodebut ”Last Of The Country Gentlemen”, en lågmäld historia där sången kompas av gitarr och bitterljuv fiol som låter de raka, öppenhjärtiga texterna ta plats. Albumet spelades in under två nätter i Berlin efter att Pearson förstod hur mycket publiken uppskattade och påverkades av hans musik.

Kommande intervju i Sonic samt ett albumspår med på Sonics CD.

THE TIMES – 25.02.11
“Not since Leonard Cohen has an artist emerged who can evoke such profound extremes of human emotion through the device of a simple musical performance.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 9th, 2011

corroded-2010

Sveriges nästa Rockexport är nu ett faktum när Svenska CORRODED gör temat till EA-världsspelet BattlefieldPlay4Free.

CORRODED blev kända för svenska folket när Tv4 handplockade deras debutsingel “Time and again” till reklamfilmen för Expedition Robinson. CORRODED gick direkt in på 6:e plats på den svenska albumlistan när deras andra album “Exit To Transfer” släpptes i höstas. Även denna gång jobbade CORRODED med stjärnproducenten Patrik Frisk (Takida-Plan Three e.t.c)

CORRODED har turnerat flitigt de senaste åren och har hunnit med de flesta viktiga rockklubbarna och festivalerna redan. I höstas ledde detta till en förbandsturné med AVENGED SEVENFOLD på deras Nordendatum.

Electronic Arts, en av världens största producenter av dataspel, och CORRODED gör nu gemensam sak och producerar soundtracket “Age Of Rage” till det nya FPS-onlinespelet BattlefieldPlay4Free. Låten kommer att släppas 31/3 digitalt över hela världen.

Några dagar senare (4/4) har BattlefieldPlay4Free sin release. Låten som även den är producerad av Patrik Frisk kommer att inkluderas i den internationella releasen av albumet “Exit To Transfer” som släpps senare i vår. Albumet kommer även att re-releasas i Sverige med BattlefieldPlay4Free-låten “Age Of Rage” som bonusspår.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 9th, 2011
AC/DC

AC/DC

Den 10 maj släpper AC/DC ”Live At River Plate” – en omfattande konsert-DVD från den massiva Black Ice World Tour.

”Live At River Plate” spelades in december 2009 i Buenos Aires under tre konserter, inför nästan 200 000 fans.

Konsert-DVD:n är regisserad av David Mallet och producerad av Rocky Oldham. 32 kameror användes och allt spelades in i HD. AC/DC Live At River Plate innehåller 19 låtar och massor av “behind the scene”-material.

”Live At River Plate” släpps den 10 maj.

Track List:
1. Rock N Roll Train
2. Hell Ain’t A Bad Place To Be
3. Back In Black
4. Big Jack
5. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
6. Shot Down In Flames
7. Thunderstruck
8. Black Ice
9. The Jack
10. Hells Bells
11. Shoot To Thrill
12. War Machine
13. Dog Eat Dog
14. You Shook Me All Night Long
15. T.N.T.
16. Whole Lotta Rosie
17. Let There Be Rock
18. Highway To Hell
19. For Those About To Rock (We Salute You)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 9th, 2011

you-say-france-and-i-whistle-2

Det svenska popbandet You Say France & I Whistle har skrivit musik till det stora varumärket Coca Cola. Låten Can You Feel It framförs av det brittiska bandet One Night Only i deras senaste reklamkampanj Walls som går världen över just nu.

Coca Cola ville från början använda vår låt When Lovers Die, med instruktionen om att vi skulle ändra texten, vilket vi inte ville. I stället gjorde vi en helt ny låt till kampanjen som är ett beställningsjobb. Säger bandet.

You Say France & I Whistle är ett band som tidigt fick ryktet om att göra starka poplåtar som attraherar många målgrupper. Här fick de under tidspress skriva en låt mycket snabbt, säger Peter Åstedt, på Musichelp/You say corporate.

Detta är ett i raden av samarbeten som You Say France & I Whistle har ingått. Bandet är nyss hemkommet från Milano Fashion Week. Den 25:e februari spelade de för C’N’C Costume National. I början av 2011 skrev You Say France & I Whistle på ett kontrakt för GAP, där låten “Cats”, licenserades för en reklamkampanj. Förra året var bandet med i en kampanj för det svenska klädmärket Tiger Jeans.

You Say France & I Whistle lanseras just nu i Tyskland. EP:n Angry Boy, och singeln OMG, har på bara några veckor slagit sig fram på listor, videosajter och radiostationer. Videon har idag sett över 100000 på Myvideo.de. De är på 25 plats på Indie Disco listan i tyskland och gör en turné där i april/maj.

Den 15:e mars spelar You Say France & I Whistle på Debaser Slussen med det kultförklarade bandet The Mommyheads från USA.

Konsertdatum
15 mars – Debaser Slussen, Stockholm

Mer information om You Say France & I Whistles konsert i Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 9th, 2011

steelheart-srf-2011

Minns du supersångaren som dubbade Mark Wahlbergs sångpartier i filmen “Rock Star” (2001)? Just det – Miljenko Matijevic, kroat-amerikan och huvudman i Steelheart från Connecticut. Dessa gjorde sig kända som ett av det tidiga 90-talets främsta pudelband. De två första albumen “Steelheart” (1990) och “Tangled in Reins” (1992) myllrar av klassiker som “Angel Eyes”, “Steelheart” och rysarballaden “She’s Gone”. Steelheart splittrades 1992 efter att Miljenko skadats svårt på scen av en fallande ljusrigg. Ett trevande comebackförsök 1996 blev kortlivat, men tio år senare fick Miljenko liv i Steelheart på allvar och släppte 2008 den Led Zeppelin-doftande “Good 2B Alive”. Nu kommer bandet för första gången till Sverige – varning för glasspräckartoner när Miljenko ger hals!

...