Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 3rd, 2011

gwar

Livsfarliga monster från yttre rymden, infrusna i Antarktis under miljoner år och upptinade under 80-talet tack vare pudelrockarnas hårsprayutsläpp? Eller “bara” ett band från Virginia med en scenshow rentav galnare än musiken? I vilketdera fallet har Gwar släppt tolv album sedan 1988, senast fjolårets “Bloody pit of horror”. Soundet på skivorna har varierat, med inslag av punk, experimenterande på Frank Zappa-nivå, och givetvis brutal metal. Det är den sistnämnda musikstilen som idag dominerar Gwarsoundet. Andra viktiga komponenter i konceptet är blandningen av explicit underlivshumor (var beredd på vätskebesprutning från scenen) och, faktiskt, politisk medvetenhet. Samt “mord” på misshagliga individer – bli inte förvånad om exempelvis en viss Mr Lordi blir “avrättad” på scen under Gwars SRF-debut. En upplevelse du aldrig lär glömma!

Bandet har inte spelat i Sverige sedan 1991 och detta blir den enda spelningen i vårt avlånga land!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 3rd, 2011

timbuktu-2011Den 8 juni, släpper Jason Diakité, aka Timbuktu sitt åttonde album, ”Sagolandet” på EMI Music. Albumtiteln förklarar han så här:

Sagolandet för mej är dels Lund där jag är uppvuxen, en plats där alla hade det bra, var välutbildade, var beresta men ändå saknade något. Dels anspelar titeln på mitt liv idag som i mångt och mycket är min egen kreation med det jobb jag har och mina förutsättningar, för det är väldigt mycket som en egen värld. Temamässigt handlar skivan om förändring. Att längta efter förändring, att vara rädd för förändring, att vara utled och trött på att allt är likandant men samtidigt förskräckt inför att det just ska förändras.

Sagolandet kommer att ge Skandinavisk hip hop ett nytt uttryck med klassisk ”Timbuktu-hiphop” i kombination med ett nytt sound som vi inte har hört från Timbuktu tidigare.

Låtarna på skivan är bla producerade av namnkunniga hip-hop-producenter som Patrik Collén, Tommy Tee och Nasty Kutt.

Redan den 9:e mars släpper Timbuktu ut spåret ”Dansa” som download till fansen, en försmak som sätter stämningen inför det kommande albumet. ”Dansa” är ett samarbete med pianisten Jan Lundgren & Duo Pannacotta. Både låten och videon visar en ny, något mörkare sida av Timbuktu.

Sagolandet släpps via EMI Music, som nyligen tecknat avtal med Timbuktu.

Stefan Blom, VD på EMI Music Norden, säger:
Vi glädjer oss enormt att få börja jobba med Jason Diakité, aka Timbuktu – vi har följt hans karriär de senast åren och därför är det extra kul att han väljer att lägga nya albumet och hela backkatalogen, hos oss. Vi har som har hört ett antal smakprov och kan lova att de nya låtarna är lika berörande och medryckande som hans tidigare hits.

Björn Rogstad, VD på EMI Music Norge och Head of Marketing EMI Norden, säger:
Jag har stor respekt för Timbuktu som person, artist och konstnär. Han har viktiga saker att berätta och är bra på att kommunicera. Dessutom har han vid upprepade tillfällen, som en av få, visat att hip-hop på modersmålet även kan resa över de nordiska gränserna.

Timbuktu säger:
Jag är sjukt peppad angående att ha signat med EMI i hela Norden. Det är dags att vi inser att istället för att se Norden som fyra separata marknader borde vi behandla det som en gemensam marknad så mycket det går. Dessutom är min nya platta så jävla bra att alla borde få höra den.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 3rd, 2011

fredrik-westin-corrodedFredrik Westin har efter 6 år som gitarrist och låtskrivare I bandet CORRODED valt att lämna bandet för att utforska andra delar i sin musikaliska resa.

“Efter sex år i CORRODED så har jag tagit beslutet att kliva av. Det finns många anledningar till beslutet men det beror inte på musikaliska meningsskiljaktigheter. Resan som vi har haft tillsammans har varit fantastisk men nu kommer jag att fortsätta den från sidlinjen som en stor supporter till CORRODED.”

Fredrik som under perioden med CORRODED samtidigt börjat jobba med andra projekt öppnar för andra samarbeten.

“Beslutet betyder däremot inte att jag kommer att sluta göra musik eller sluta att skriva texter, jag kommer att fokusera på just textskrivning till andra artister framöver och däribland till mina forna bandkollegor i CORRODED.”

Bandet CORRODED som för närvarande är ute på en Sverige turné har ingen brådska att ersätta Fredrik.

“Fredrik är svår att ersätta, vi tycker det är tråkigt att Fredrik väljer att kliva av nu men respekterar hans beslut. CORRODED kommer givetvis behöva hitta en ersättare men det får ta den tid det tar”, säger Jens Westin, sångare i CORRODED.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 3rd, 2011

EMI Norden är stolta och glada att presentera nylanseringen av legendariska skivetiketten Frituna, som under 80- och 90-talet hade en lång rad Guld- och Platinasäljande artister.

Ansvarig för Fritunas svenska satsningar blir Calle Kindbom. Calle har lång erfarenhet i musikbranschen. Förutom sitt jobb som framgångsrik låtskrivare har han också arbetat på Mariann under nio år, haft konsultuppdrag åt EMI, samt drivit sin egna label Neptun. Henrik Sörensen är sedan några månader tillbaka ansvarig för Fritunas danska satsningar. Henrik har med över tjugo års erfarenhet i musikbranschen verkat för framgångsrika artistsamarbeten över de nordiska gränserna.

Figge Johansson, Strategic Marketing Director EMI Norden säger:

Det känns väldigt kul att rulla igång Frituna igen med nya artister. Vi har vårdat katalogen väl under de sista åren och timingen med nysigningar kunde inte varit bättre. Flera av artisterna som vi nu för en dialog med har redan stora delar av sin katalog hos oss. Extra roligt är det att kunna välkomna Calle Kindbom in i rollen som ansvarig för labeln i Sverige, starkt uppbackad av Henrik Sörensen i Danmark. Deras gemensamma erfarenhet och kunskap kommer att ge oss intressanta möjligheter i Norden.

Frituna startade i mitten av 70-talet och blev på 80- och 90-talet ett av Sveriges mest framgångsrika skivbolag med artister som BlackJack, Lasse Berghagen, Roland Cedermark, Ingmar Nordströms, Lotta Engberg, Grönwalls, Lasse Stefanz, Matz Bladhs, Christina Lindberg, Hans Martin, Tommys, Wahlströms, Sven-Ingvars, Christer Sjögren och Vikingarna. 1995 köpte EMI Music Sweden Frituna, och produktionen av ny musik fortsatte in på 2000-talet, med ett kortare uppehåll de senaste åren.

...