Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 31st, 2011
CajsaStina Åkerström

CajsaStina Åkerström

Det första artistsläppet 2011 är här och årets tema är:
– Favoriter ur 45 års VisFestivaler i Västervik!

De allra främsta svenska visartisterna genom tiderna besöker VisFestivalen i Västervik den 14 – 16 juli i sommar, i något som skulle kunna kallas för “VisFestivalens greatest hits”!

I år har jag bestämt mig för att köra mina egna favoriter från 45 års visfestivaler, säger den outtröttlige arrangören Hansi Schwarz. Årets artistuppbåd är långt ifrån klart än, men tretton artister är helt klara och ytterligare många spännande är på gång.

HITTILLS KLARA ARTISTER VECKA 28 ÅR 2011:
Susanne Alfvengren
Pernilla Andersson
Stefan Demert
Lars Demian
Göran Fristorp
Åsa Jinder
Peter Lundblad
Jejja Sundström
Bengt Sändh
Carl Johan Vallgren
Jack Vreeswijk
Finn Zetterholm
CajsaStina Åkerström

Dagindelningen av artisterna börjar presenteras i slutet av vecka 14.
Vi reserverar oss för eventuella programförändringar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2011

safemode

Screamo / hardcore-bandet Safemode från Uppsala kommer i slutet av april och början av maj att turnera i Latinamerika som förband till de amerikanska kollegorna i The Almost och Sleeping Giant. Detta kommer att bli gruppens första spelningar utanför Europa. Turnén inleds i Costa Ricas huvudstad San Jose den 27 april och går vidare genom Colombia och Brasilien innan den avslutas i Ecuadors huvudstad Quito den 8 maj. Hittills är fem konserter inbokade men fler är på gång.

Safemode släppte i augusti förra året sitt debutalbum “For A Better Tomorrow” i Sverige och i januari blev plattan tillgänglig i ytterligare 25 länder.

Safemode – A Little Cry For Help from Proclaim on Vimeo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2011

michael-jackson-behind-the-maskNu har musikälskare och Michael Jackson-fans världen över möjlighet att vara med och skapa musikvideon till låten ”Behind The Mask”. På hemsidan Behind The Mask kan man bland annat välja om man vill bidra med dansmoves, sjunga eller agera publik. Alla roller spelas av deltagarna själva och målet är att låta så många människor som möjligt vara med och medverka i en och samma musikvideo. När alla bidrag är inskickade kommer de bästa klippas samman till det slutgiltiga resultatet som avslöjas i början på april.

Musikvideon till ”Behind The Mask” är ett samarbete med prisbelönta regissören Dennis Liu och Radical Media som tidigare bland annat gjort den interaktiva musikvideon till Arcade Fire’s ”The Wilderness Downtown”.

“Behind The Mask” finns med på ”MICHAEL”-albumet som släpptes i december förra året och såldes i över 3 miljoner exemplar världen över. Plattan innehåller tio spår och gästas av bland annat Lenny Kravitz och Akon.

För att lämna ett bidrag till ”Behind The Mask”, besök http://behindthemask.michaeljackson.com.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2011

disfear

Det svenska kängpunkbandet Disfears basist Henrik “Henke” Frykman avled i fredags den 25 mars efter en längre kamp mot en cancersjukdom. Han blev 40 år gammal. De kvarvarande bandmedlemmarna Björn Pettersson, Marcus Andersson, den tidigare Entombed-gitarristen Ulf Cederlund och sångaren Tomas Lindberg (ex-At The Gates) har gjort följande gemensamma uttalande:

“Det är med tunga hjärtan som vi informerar er om att fredagen den 25 mars avled Henrik Frykman i sitt hem efter en lång kamp mot cancer. Henrik kommer att saknas mycket av familj och vänner.”

Disfear bildades i Nyköping 1989 under namnet Anti-Bofors. Året därpå blev Henrik Frykman medlem i bandet och 1993 släpptes albumet “A Brutal Sight of War” vilket utsågs till årets punkalbum av den anrika brittiska tidningen Kerrang.

Frykman har sedan dess turnerat med bandet över hela världen. Hans sista skiva med gruppen blev 2008 års “Live The Storm” vilken släpptes genom amerikanska Relapse Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2011

vintersorg

Folk metal-bandet Vintersorg från Skellefteå släppte i fredags, den 25 mars, sitt sjunde album “Jordpuls” genom österrikiska Napalm Records. Texterna är skrivna helt på svenska och handlar om naturen och vildmarken. Albumet finns att lyssna till på Spotify redan nu.

Gruppen bildades ursprungligen 1994 under namnet Vargatron för att spela rå black metal. Namnet byttes senare, musiken utvecklades och 1998 släpptes minialbumet “Hedniskhjärtad”. Samma år släpptes även debutalbumet “Till Fjälls”.

vintersorg-jordpuls

“Jordpuls” består av följande låtar:
01. Världsalltets Fanfar
02. Klippor Och Skär
03. Till Dånet Av Forsar Och Fall
04. Mörk Nebulosa
05. Stjärndyrkan
06. Skogen Sover
07. Vindögat
08. Palissader
09. Eld Och Lågor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2011

deep-purple-2011-2

“A Night with Deep Purple and the songs That Built Rock!”

Sedan slutet av sextiotalet har Deep Purple varit ett band som befunnit sig i folkets hjärtan. Om det varit det drivande orgelljudet eller Ian Gillans kraftfulla röst som säkrat dem en plats i rockvärldens panteon låter vi vara osagt men att de som band, fyrtio år sedan starten, fortfarande är ett säkert konsertkort är något att inte ta lätt på. I december kommer bandet till Sverige med en symfoniorkester, den 9 december på Hovet i Stockholm och den 10 december på Scandinavium i Göteborg. Biljetterna finns ute nu.

Med en diger låtskatt som innehåller klassiker som ”Highway Star”, ”Smoke On The Water”, ”Speed King”, ”Hush” och ett otal andra hits är det lätt att se varför Deep Purple är ett sådan stort band som de är. Men om det inte hade varit för deras hårda turnerande så hade de kanske inte existerat på samma grunder som de gör nu. Med ett tjugotal succéartade världsturnéer under bältet har de skapat ett livesound som är få förunnat och deras publik har växt sig större och större. Den gången får publiken chansen att se bandet framföra sin låtskatt ackompanjerade av en orkester.

För snart sex år sedan kom det hyllade albumet ”Rapture of the Deep” som var en tillbakagång till deras tyngre rocksound från sjuttiotalet. Gitarristen Steve Morse avslöjade tidigare i år att Deep Purple hade påbörjat inspelningen av deras nittonde album, ett uttalande som möttes av jubel från förväntande fans.

Deep Purple har på alla sätt och vis blivit en institution inom den brittiska rocken och deras album har sålt både guld och multiplatinum.

I år ställer sig återigen Deep Purple sig på scener världen över för att stilla behovet från deras digra klunga av fans. Och de gör det på ett alldeles speciellt sätt den här gången tillsammans med en symfoniorkester.

Konsertinfo
9.12 Stockholm, Hovet
10.12 Göteborg, Scandinavium

Mer information om Deep Purples Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2011

david-garrett

Han har spelat för påven, presidenter, prinsar och inte minst – utan kanske mest- har han varit med i Oprah, sålt ut arenor världen över, fått titeln världens snabbaste violinist och sålt över en miljon album. Nu kommer han äntligen till Sverige och medverkar i säsongens sista Skavlan!

David Garrett kommer även att i nästa vecka släppa albumet “Rock Symphonies” i Sverige och här tolkar han gamla klassiker som “Smells Like Teen Spirit”, “Walk This Way” uppblandat med något äldre klassiker som Beethovens 5:a.

Med besök hos Good Morning America, Jimmi Kimmel Show och hos Oprah har han i USA blivit den bäst säljande debutartisten inom klassisk musik någonsin.

David Garrett är i dag topp 20 på listan över världens största liveartister och hans turnéer besöks av en väldigt blandad publik. Det är allt från 95-åriga pensionärer till 7-åriga skolbarn som låter sig hänföras av den klassiska musikens enda rockstjärna. “Re-inventing classical music for a younger generation – that´s my dream” – säger David Garret och nu är det dags för Sverige att få upp ögonen för denna unika superstjärna och det kanske är det några garageband som byter fokus av bara farten.

Albumet släpptes igår den 28:e mars och nu på fredag den 1:a april besöker han Skavlan.

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Mar 29th, 2011

Eddie Trunk, en av värdarna för amerikanska VH1 Classics tv-program “That Metal Show”, skrev nyligen på sin Twitter att 47-årige Mike Mangini ryktas med stor sannolikhet vara den nya trummisen för det legendariska progressiva metalbandet Dream Theater. Han ersätter i så fall bandets grundare Mike Portnoy som inte fick komma tillbaka efter att ha lämnat gruppen sommaren 2010.

Mike Mangini har tidigare spelat med bland andra Annihilator, Extreme, Steve Vai och Dream Theaters sångare James LaBrie. Han räknas som en av världens skickligaste trummisar och innehar för närvarande tre av fyra titlar för Världens snabbaste trummis. Vad sägs om imponerande 1126 trumslag på 60 sekunder? Han har även skrivit två böcker om sin trumteknik.

Mike Mangini blev 1991 medlem i det kanadensiska thrash metal-bandet Annihilator med vilka han släppte en skiva och turnerade fram till 1994 då han började spela med amerikanska Extreme. När de beslöt sig för att lägga av två år senare fick han chansen att spela med gitarrlegenden Steve Vai och flyttade till Los Angeles. 2005 började han arbeta heltid som trumlärare vid prestigefulla Berklee College of Music i Boston.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 28th, 2011

in-flames-2011

De svenska metalveteranerna In Flames har nyligen bytt skivbolag och skrivit på för Century Media Records vilka kommer att släppa gruppens tionde album, “Sounds Of A Playground Fading”, i Sverige den 15 juni. Albumet kommer att föregås av en singel i början av maj.

I en exklusiv intervju med Aftonbladet berättar bandets sångare Anders Fridén att den nya plattan säkerligen kommer att utmana fansens musikaliska förväntningar. Så här säger han till kvällstidningens reporter:

“Vi har en del låtar som tänjer rätt hårt på hårdrocksnormen. Ibland är det arenarock, ibland är det väldigt smalt. Vi har en låt som heter “The Attic”, där en tramporgel spelar refrängen i stället för sång. Sen har vi en låt där prat övergår i nån slags hård Depeche (Mode)-front, och skitsnabba, typiska In Flames-låtar också.”

Detta blir det första In Flames-albumet utan den siste kvarvarande originalmedlemmen Jesper Strömblad som lämnade bandet i februari förra året för att fortsätta behandlingen mot sitt alkoholberoende. Detta innebär att ingen av medlemmarna som medverkade på debutalbumet “Lunar Strain” 1993 är kvar i bandet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 28th, 2011

wolf

Vi har tyvärr fått beskedet att Anvil tvingats ställa in sin spelning på Sweden Rock-kryssningen den 7-8 april. Bandet ställer in på grund av omständigheter som varken bandet eller vi på Sweden Rock kan påverka. Anvil skriver så här: “Due to circumstances that are beyond our control, we are literally forced to cancel Anvils appearance on the Sweden Rock Cruise. We are very sorry for this”.

Vi på Sweden Rock beklagar djupt den inställda spelningen. Vi är dock glada att med så här extremt kort varsel kunna presentera svenska heavy metalhjältarna Wolf som ersättare. Wolf är nyss hemkomna från en brittisk turné tillsammans med Accept och släpper gruppens sjätte album “Legions of bastards” den 27 april. Vi hoppas och tror att de flesta som gillar Anvil även bör tycka om Wolf, och vi vill även passa på att tacka Wolf med agentur och crew för det snabba inhoppet.

Line-upen ser därmed ut enligt följande:
Doro
Electric Boys
Bonfire
Legion of the damned
Primordial
Wolf

Det finns ett fåtal biljetter kvar för försäljning. Mer info finns på vår hemsida, www.swedenrockkryssningen.com.

...