Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 26th, 2011

anvil

Kanadensiska heavy metalpionjärerna Anvil är klara för Sweden Rock-kryssningen 7-8 april. Kryssningens startfält är därmed komplett och ser ut enligt följande:

Doro
Anvil
Electric Boys
Legion of the Damned
Bonfire
Primordial

Mer information finns på www.swedenrockkryssningen.com.

Anvil
Kanadensiska heavy metal-veteranerna Anvil hamnade på var mans läppar efter den kopiöst hyllade dokumentären “The story of Anvil” 2008, som även visades i SVT i slutet av 2010. I Sverige förde fansen en kampanj för att göra bandets klassiska låt “Metal on metal” till listetta till julen 2010, vilket lyckades. Låten blev etta på Itunes, och tvåa på Sveriges Radios digilista. Inte dåligt av bandet som Candlemass ledare Leif Edling kallat världens mest underskattade.

Det var i början av 80-talet som Anvil släppte de klassiska albumen “Metal on metal” och “Forged in fire”, för att sedan hamna i blåsväder. Thrash metal slog igenom och band som själva influerats av Anvil – Metallica, Slayer och Megadeth – blev headbangarnas nya favoriter. Själva förblev Anvil heavy metal trogna, och nu har deras envishet fått sin belöning. Tack vare en bra film, trogna fans och, som de lär bevisa på Sweden Rock Cruise, en grym show och svintung heavy metal.

Läs mer: www.anvilmetal.com, www.myspace.com/anvilmetal

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 26th, 2011

Nu är det klart att de svenska musikakterna Adam & Alma, Hanna Turi och Intohimo kommer att spela i anknytning till South by Southwest-festivalen (SXSW) i Austin, Texas i mars. Peace & Love och Studieförbundet Bilda möjliggör satsningen och även Export Music Sweden är med på ett hörn.

Det är Peace & Love och Studieförbundet Bilda som möjliggör satsningen och lägger stor kraft vid att presentera ny svensk musik på den inflytelserika festivalen och musikmässan i Austin. I mars kommer de fyra akterna Adam & Alma, Hanna Turi och Intohimo vara på plats i Austin för flera showcasekonserter. Fokus kommer ligga på den svenskklubb och det branschevent som arrangeras eftermiddagen lördag 19 mars på anrika klubben Antone´s i centrala Austin. Där kommer de också att få draghjälp av Export Music Swedens inslag av akter som The Soundtrack of Our Lives och The Refreshments.

Svensk musik står högt i kurs i USA och branschmässan SXSW i Austin är helt rätt arena för en svensk artist att visa upp sig på. Vårt branschevent på Antone´s blir sannolikt en dörröppnare på flera sätt, säger Peace & Loves presschef Ronny Mattsson.

Studieförbundet Bilda och Peace & Love är väldigt glada och stolta över att kunna presentera dessa akter i livemusikens inofficiella huvudstad. Förhoppningsvis ska världens musikindustri få upp ögonen för dessa morgondagens svenska musikakter som är utvalda med stor noggrannhet att representera Sverige och ny svensk lovande populärmusik.

Det känns roligt att det är ett samarbete mellan flera aktörer med brinnande hjärtan för ung svensk kultur som möjliggör detta, säger Bildas kultursamordnare Mats Bjerde.

South by Southwest musikbranschdagar pågår i år mellan 15-20 mars.

Artistpresentationer:

Intohimo – Energifyllt screamoband från Jönköping med flera europaturnéer i bagaget.

Adam &Alma – Trendkänslig electropop-akt från Stockholm som tydligt för fanan vidare från etablerade svenska artister som The Knife och Robyn.

Hanna Turi – Sveriges nya pianodrottning och har hyllats för debutalbumet ”Some Old Tapes” som utkom i början av året. Hon spås av flera recensenter ha en lysande framtid.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 26th, 2011

dorlene-love

Kultförklarade folkpunkbandet Dorlene Love byter namn till Crash Nomada och gör sitt avskedsgig i Stockholm den 15 mars tillsammans med Göteborgs-bandet Räfven.

På grund av ökande internationell uppmärksamhet och namnlikheten med soulsångerskan Darlene Love kommer vi att byta namn till Crash Nomada. Spelningen på Kafé 44 blir vår sista spelning någonsin som Dorlene Love innan vi släpper nytt under namnet Crash Nomada senare i vår.

Dorlene Love har under de senaste fem åren golvat folk med sina vilda livespelningar och sin unika blandning av punk, balkan, rai och folkmusik från mellanöstern och nordafrika. De har bland annat spelat på Lowlandsfestivalen i Holland, Peace & Love-festivalen 5 år i rad, Arvikafestivalen och de flesta städer och festivaler runtom i Sverige. Debutalbumet Exile Deluxe släpptes 2008 på legendariska punkbolaget Birdnest Records. De blev nyligen framröstade som ett av världens topp tio gypsypunk-band på MTV Iggy.

Med den hetaste, skitigaste & mest dansanta globala folkpunken vänder vi blad och kör på rakt in i nästa decennium under namnet Crash Nomada.

Konsertdatum
15 mars – Kafé 44, Stockholm (med Räfven)

Mer information om Dorlene Loves avskedsspelning

...