Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 24th, 2011

roxette-2010

Roxettes album “Charm School” som släpptes förra veckan går direkt in på tyska albumlistans 1:a plats!
Genom åren har Roxette sålt långt över 5 miljoner album i Tyskland, men toppat albumlistan där endast en gång tidigare – 1992 med “Tourism”.

Första singeln “She’s got Nothing On But The Radio” från “Charm School” kliver också upp från 22 till 12e plats på tyska singellistan.

På måndag startar Roxette’s världsturne i Kazan i Ryssland och redan är 15 av de 51 konserterna utsålda.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 24th, 2011

Regeringen har idag beslutat att anställa Stina Westerberg som generaldirektör och chef för Statens musikverk.

Stina Westerberg är idag VD för Stim/Svensk musik, som har till uppgift att dokumentera och informera om upphovsrättsligt skyddad svensk musik. Hon är även styrelseordförande i Export Music Sweden som arbetar med att föra ut den svenska musiken på internationella arenor.

Stina Westerberg är utbildad flöjtist vid Kungliga Musikhögskolan och har arbetat i ett flertal yrkesorkestrar, bland annat Folkoperan, Norrlandsoperan, Stockholms Blåsarsymfoniker, Sveriges Radios Symfoniorkester och Berlins Filharmoniska orkester. Hon har tidigare varit VD för Vadstena-Akademien och har även arbetat inom det privata näringslivet.

Jag är mycket glad att Stina Westerberg med sin omfattande erfarenhet från musiklivet, både som utövande musiker och verksamhetsledare har tackat ja till att leda Statens musikverk. Hon besitter den kompetens och ledarförmåga som behövs och har därtill spännande visioner och ett stort nätverk, både nationellt och internationellt, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Statens musikverk inleder sin verksamhet den 1 maj som den statliga myndigheten för utveckling och stöd till musiklivet. I Statens musikverk kommer verksamheten vid nuvarande Statens musiksamlingar – som har till uppgift att främja och tillgängliggöra teaterns, dansens och musikens kulturarv – att ingå.

Statens musikverk ska bidra till utveckling och förnyelse av Sveriges musikliv, skapa förutsättningar för ett rikt musikutbud av hög konstnärlig kvalitet i hela landet men också stödja svensk musik utomlands, fortsätter Lena Adelsohn Liljeroth.

Statens musikverk ska bygga upp en plattform för stöd till levande musik. Denna plattform ska som konstnärlig samarbetspart tillvarata initiativ från musiklivet och koordinera och stödja samverkansprojekt av nationellt intresse inom musiklivet.

Vid Statens musikverk ska finnas ett konstnärligt råd med åtta ledamöter som har att fatta beslut om stöd till musiklivet och som ska vara rådgivande i strategiska frågor som rör denna bidragsgivning. Regeringen avser att inom ett par veckor fatta beslut om tillsättning av rådet.

Stina Westerberg tillträder befattningen den 1 maj 2011.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 24th, 2011

katana-2011

Heavy metalbandet Katana från Göteborg har skrivit kontrakt med det franska skivbolaget Listenable Records vilka tidigare släppt skivor med en rad svenska metalband såsom Soilwork och Amaran. Musikaliskt är bandet starkt influerade av 80-talets klassiska band – Iron Maiden, Judas Priest och Accept. Gruppen kommer senare i år att släppa sitt debutalbum “Heads Will Roll” utanför Sveriges gränser.

I april förra året segrade Katana i den svenska versionen av tävlingen Wacken Metal Battle och fick därmed chansen att spela på den ledande metalfestivalen Wacken Open Air i Tyskland i augusti samma år.

Katana består av:
Patrik Essén – Gitarr
Tobias Karlsson – Gitarr
Johan Bernspång – Sång
Susanna Salminen – Bas
Anders Persson – Trummor

...