Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 23rd, 2011

spocks-beard

Kanske de allra viktigaste portalfigurerna i det sena 90-talets stora renässans för progressiv rock. Spock’s Beard från Los Angeles debuterade 1995 och hjälpte en ny generation att upptäcka arvet efter band som Genesis och Gentle Giant. 2002, efter att bandet släppt sex album, beslöt frontmannen och dåvarande bandledaren Neal Morse att hoppa av och bli soloartist. Många blev positivt överraskade då Spock’s Beard klarade denna omställning galant. Sedan dess har de släppt ytterligare fyra plattor, senast “X” (2010), vilka utmärker sig för sitt vassare och mer hårdrocksbetonade gitarrsound. För alla er som längtat efter att få se ett av modern progrocks viktigaste band på SRF är väntan äntligen över.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 23rd, 2011

linda-bengtzing-min-karusellLinda Bengtzing är tillbaka, i dubbel bemärkelse. Denna vecka är hon högaktuell med sin medverkan i Melodifestivalens fjärde deltävling den 26 februari i Malmö. På måndag släpper hon sitt tredje album på Warner Music, ett samlingsalbum med titeln “Min karusell”.

Titeln, “Min karusell” talar för Lindas tid som artist som har varit en riktig berg och dalbana. På blott fem år har Linda hunnit med mycket. Hon har hunnit släppa två album (“Ingenting att förlora” 2006, “Vild&Galen” 2008), leverera en rad hits, fått flera topplaceringar på radiolistorna, medverkat i Melodifestivalen hela tre gånger, turnérat land och rike runt, hunnit bli mamma, provat på att vara programledare i både Sommarkrysset och BingoLotto, producerat och agerat i en egen mycket hyllad julshow och mycket mer. På dessa år har hon blivit Linda med hela svenska folket. Nu är alla hennes tidigare hits samlade på ett album.

De välkända Melodifestival låtarna Alla Flickor, Hur svårt kan det va? och Jag ljuger så bra finns med på albumet och självklart årets favorit tippade bidrag, E det fel på mej. Bakom årets bidrag står stjärnproducenterna och låtskrivarna: Thomas G:son, Jörgen Ringqvist, Pontus Assarsson och Daniel Barkman. Samtliga är välbekanta namn när det kommer till Melodifestivalen och hoppas på att kunna ge henne en biljett till Globen.

Samlingsskivan innehåller också radiohitsen hon fick tillsammans med Markoolio, Värsta Schlagern och Brolle, Varför gör du som du gör?. Likaså duetterna Victorious med artisten Velvet och Not that kind of girl som Linda gjorde med holländska popstjärnan Kim-Lian. Den sistnämnda låten har inte blivit släppt i Sverige tidigare och spåret Män i uniform är en nyskriven låt för albumet.

Balladen Kärlekens barn finns också med på skivan. Låten är skriven av Linda själv och är en hyllningslåt till hennes dotter med en mycket kärleksfull text. Förutom balladen så är albumet en riktig energi platta. “Min karusell” är en åkbiljett till årets popigasta platta!

“Min karusell” släpps den 28 februari genom Warner Music, direkt efter hennes medverkan i Melodifestivalen.

Provlyssna på nya spåret Män i uniform redan nu på:

www.lindabengtzing.com.

...