Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 18th, 2011

tom-jones-live-2011Fjolårets album ”Praise & Blame” hyllades som en av de allra största höjdpunkterna genom hela hans karriär. I sommar kommer mannen med rösten till Sverige, med en show fylld med det allra bästa av Sir Tom Jones! De tre konserterna blir Sofiero Slott i Helsingborg den 3 augusti, Furuviksparken i Gävle den 4 augusti och Luleåkalaset den 6 augusti.

Med en enastående karriär som sträcker sig över fem decennier och som fortfarande är i högsta grad spirande. En idag 70-årig sångare och entertainer, som fortfarande utvecklas och inte räds för att samarbeta och inspireras av dagens musikaliska genier. I slutet av 90-talet tog han hjälp av såväl The Cardigans som Robbie Williams när han spelade in albumet Reload. Skivan som toppade den svenska albumlistan, sålde hela 4 miljoner exemplar världen över och fick en helt ny generation att upptäcka Tom Jones.

För några månader sedan släpptes ”Praise & Blame”. Vid sin sida hade Tom Jones den här gången producenten Ethan Johns, känd för sitt arbete med bland annat Kings of Leon, Rufus Wainwright och Ryan Adams. Albumet hyllades till skyarna av såväl den brittiska som amerikanska pressen. Även i Sverige togs den emot med vackra ord, bland annat av Aftonbladet som kallade skivan hans bästa på 70 år.

För mer information www.tomjones.com

Konserter
3.8 Helsingborg, Sofiero Slott
4.8 Gävle, Furuviksparken
6.8 Luleå, Luleåkalaset

Mer information om Tom Jones Sverige-spelningar

Biljetterna till Luleåkalaset släpps senare.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 18th, 2011

Musiktjänsten WiMP kommer under våren att bli tillgänglig för upp till 700 000 norska hushåll genom ett avtal med Canal Digital. För börsnoterade företaget Aspiro innebär avtalet en nettoomsättning på cirka 50 MSEK över en period på 18 månader. Norges största tv-distributör inkluderar WIMP i tv-abonnemanget till runt 700 000 av sina kunder.

Canal Digital är Nordens största tv-distributör med runt 3 miljoner kunder och har verksamhet i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Som Norges största tv-distributör omsatte Canal Digital 2009 3,8 miljarder norska kronor.

Under våren får Canal Digitals norska satellit- och kabel-tv kunder erbjudande att använda musiktjänsten WiMP på sin dator, med tillgång till hela musikutbudet och det redaktionella erbjudandet i WiMP.

Detta avtal är unikt i sin karaktär. Det är bland de största som gjorts i sin genre, och vi är stolta över att vi har lyckats samla skivbolag och distributör om denna lösning. Det är också ett stort steg i rätt riktning för musikdistribution i framtiden. När en tv-distributör väljer att paketera musik in i sina tjänster blir det ännu lättare för folk att få tillgång till all världens musik på WiMP, säger Gunnar Sellæg, VD i Aspiro.

WiMP fokuserar på att vara bäst på skandinavisk musik, först med nyheter och att leverera en tjänst som är lätt att använda, där man enkelt hittar bland musiken.

Detta avtal bidrar till att lyfta vårt digitala underhållningserbjudande till en ny nivå. Att vi nu kommer inkludera WiMP och miljoner av låtar i tv-abonnemanget till runt 700 000 kunder tror vi både kommer glädja våra kunder och ändra sättet många norrmän konsumerar musik. Detta är en stor dag för såväl våra kunder som för musikbranschen, säger Kenneth Tjønndal Pettersen, informationsdirektör i norska Canal Digital.

Aspiro samarbetar sedan tidigare med Telenor som distributionspartner i Sverige, Norge och Danmark för WiMP. Aspiro erbjuder även musiktjänster white label, vilket innebär att en operatör eller partner kan använda sitt eget varumärke på tjänsten. I Portugal levererar Aspiro tjänsten Music Box som marknadsförs av Portugal Telecom.

Vi ska lansera på ytterligare marknader under 2011, det kan bli både med vårt eget varumärke WiMP och med en ny partner och deras eget varumärke. Med Canal Digital får vi tillgång till deras distribution och de får tillgång till vårt varumärke, vilket är en gynnsamt för oss båda, avslutar Gunnar Sellæg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 18th, 2011

britney-spears-2011I natt svensk tid var det så äntligen dags för världspremiären av Britney Spears video till succésingeln “Hold It Against Me”. Videon är regisserad av den svenske mästerregissören Jonas Åkerlund.

Inför premiären twittrade Britney Spears om den nya videon:
Without further adieu, I present my video for Hold It Against Me, directed by the wonderful Jonas Akerlund… – Britney

Hope you guys love it as much as I do. If you didn’t I’ll kung fu kick you like I did to that chick in the video.

Första singeln ”Hold It Against Me”, producerad av Max Martin och Dr. Luke, har fått en fantastisk start världen över. Singeln har redan toppat den amerikanska Billboard-listan samt upprepat samma succé i totalt 20 länder. I Sverige har låten varit etta på iTunes-topplista under tre veckor.

Den 25 mars släpps nya albumet “Femme Fatale” i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 18th, 2011

accept-2011

Legenderna som satte Tyskland på heavy metals världskarta. Accept debuterade under blygsamma omständigheter 1979, för att 1981 slå igenom med albumet “Breaker” och en hyllad turné med Judas Priest. Efterföljande plattor som “Restless and Wild” (1982) och “Balls to the Wall” (1983) lyfte slutgiltigt Accept till hårdrockens högsta division. Viktiga anledningar till det var det smäcktunga soundet, de klassiskinspirerade gitarrslingorna och inte minst frontmannen Udo Dirkschneider, vars sångröst var lika originell som hans utseende.

1987 lämnade Udo Accept för sitt eget U.D.O. Han återvände till Accept 1992-96, varefter bandet upplöstes helt. 2005 återförenades de tillfälligt för att bland annat medverka på SRF, men Udo gjorde klart att ville Accept göra comeback i full skala fick de göra det utan honom. Sagt och gjort – 2010 släppte Accept sin första platta med amerikanen Mark Tornillo (ex-TT Quick) bakom micken, “Blood of the Nations”. Skivan blev en stor framgång, och det är ett Accept i triumf som återvänder till SRF.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 18th, 2011

the-vaccines

Bandet som kommer erövra världen – The Vaccines!

Dom hade oss från första ton. Vi satt som klistrade framför en My____-sida som inte gav mycket mer information än namnet. Vi kastade oss på faxen för att lämna ett bud. Därefter började det bubbla och plötsligt fanns de på NMEs omslag och därefter som nr 3 på BBCs lista över The Sound of 2011. Efter sex månaders kämpande har vi nu fått klartecken och vi kommer alla få se bandet vars influenser Ramones och Phil Spector blir vackra toner som ekar Jesus & Mary Chain och Glasvegas . Just nu spelas Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra) intensivt på P3 och nya singeln Post Break-Up Sex är precis släppt. Debutalbumet What Did You Expect From The Vaccines? släpps 21 mars.

Festivalen Popadelica äger rum den 7 maj på Folkets Park i Huskvarna.

Klara sedan tidigare – Daniel Adams-Ray, Tove Styrke, Rebecca & Fiona, Jonathan Johansson, Niki & The Dove, FM Belfast (ISL), Royal Republic, French Films (FIN), Little Marbles, Paper och Compadre. Fler tillkommer.

...