Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 16th, 2011

roxette-2010

I fredags släppte Roxette sitt första studioalbum på 10 år, ”Charm School”.

Albumet klättrar sedan releasedatumet på försäljningslistorna runt om i världen mot topplaceringar i såväl Norden som i GSA-regionen, Spanien, Italien och Australien. I Tyskland har Roxette senaste veckan legat på iTunes topp 10 med inte mindre än tre album! Charm School, Charm School Deluxe Edition samt Roxette Hits och i Sverige har albumet redan sålt guld och i veckan kommer vinylversionerna att finnas i butik.

Första singeln ”She’s Got Nothing On (But the Radio)” har nått listplaceringar som inte synts sen Joyride-tiden och i förra veckan gjorde Roxette, för 11 miljoner tittare i Tyskland, Österrike och Schweiz, ett bejublat TV-framträdande i den tyska showen ”Wetten Dass..?”

Idag kan vi stolt presentera Roxettes Charm School-EPK – en 8 minuter lång video där Marie och Per öppenhjärtligt berättar om sin nya skiva, hur den skapades och hur det är att jobba som Roxette igen.

EPK:n visas i samarbete med Spotify och du hittar den här.

Härnäst väntar en mycket efterlängtad världsturné med bandet. Turnén kickar igång den 28 februari i Kazan och biljettförsäljningen pekar mot rekordnivåer. Redan nu är spelningen i Warszawa samt den första Norge-spelningen utsålda och i Tyskland har över 52 000 av 60 000 möjliga biljetter sålts.

I Sverige får vi se bandet i Göteborg den 24 juli.

Roxette är tillbaka, och det märks!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 16th, 2011

icon-in-me

Det moderna metalbandet Icon In Me, med den svenske sångaren och Göteborgs-profilen Tony Jelencovich (M.A.N., Transport League) i spetsen, har tecknat kontrakt för den nordamerikanska kontinenten med det Chicago-baserade bolaget Goomba Music. Gruppens andra album, “Head Break Solution”, kommer att släppas i början av sommaren. Icon In Me söker fortfarande efter ett lämpligt skivbolag för att släppa plattan i övriga delar av världen.

Övriga medlemmar i Icon In Me är den ryska gitarristen Dmitry Frans från Hostile Breed samt den danske trummisen Morten Løwe Sørensen som bland annat spelat i Submission, franska Scarve och Helsingborgs Soilwork. Gruppen släppte sitt debutalbum, “Human Museum”, i april 2009 genom tyska Massacre Records.

Icon In Me kommer i slutet av februari att spela in en video till låten “Un-Slaved” i Moskva. På skivan gästar även Anders Björler från The Haunted med ett gitarrsolo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 16th, 2011

fm-belfast

Arrangörerna av festivalen Popadelica, vilken äger rum den 7 maj på Folkets Park i Huskvarna, låter meddela följande:

Isländska FM Belfast är ett bra exempel på en bokning som vi gjort i våra huvuden direkt när vi sett dom spela live på annan festival. En elektroindie-akt som vet att musik ska upplevas live i symbios med publiken.

Biljettförsäljningen till Popadelica går bra: 23 % mer än motsvarande period förra året!

Klara artister sedan tidigare – Daniel Adams-Ray, Tove Styrke, Rebecca & Fiona, Niki & The Dove, Royal Republic, French Films (FIN), Little Marbles, Paper och Compadre. Fler tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 16th, 2011

Det svenska folk metal-bandet Yggdrasil kommer att släppa sitt nya album, “Irrbloss”, den 25 april genom Grand Master Music. Skivan består av följande låtar:

01. Höstmörkrets Natt
02. Bergtagen
03. Skaldefader
04. Irrbloss
05. Tokikvad
06. Norrland
07. Uppåkra
08. Kungabål

För att fira bandets 10-årsjubileum kommer de två första Yggdrasil-albumen – “Kvällningsvindar Över Nordrönt Land” och “Vedergällning” — även att återutges samma datum.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Feb 16th, 2011

thastrom-amanda-ooms

Festivalen Way Out West i Göteborg låter meddela följande:

Ni ska ha skyhöga förväntningar på Way Out West. Och vi ska överträffa dem. Det här är femte året och det blir förhoppningsvis bara bättre – för att vi inte kan hejda oss och för att det finns så mycket nödvändig musik som måste fram. Men ibland, som nu, fastnar andan i halsen. Kära vänner: Joakim Thåström gör sin enda spelning i år på Way Out West.

Ny artist
THÅSTRÖM

Klara artister sedan tidigare
PULP
ROBYN
FLEET FOXES
ARIEL PINK’S HAUNTED GRAFFITI
EXPLOSIONS IN THE SKY

Stay Out West
JAYHAWKS
TWIN SHADOW

Vår nya hemsida på www.wayoutwest.se ser snart ljuset. Under tiden följer du oss bäst via Facebook och Twitter.

...