Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 15th, 2011

svante-thuresson

Svante Thuresson är tillbaka där det startade – Stockholm och Metronome.

I vinter nysatsar Warner Music Sverige på den legendariska svenska skivetiketten Metronome. Bland de första utgivningarna efter nystarten finns ett nytt album från Svante Thuresson. Det innebär att Svante på två plan återvänder dit allt startade. Det var på Metronome som han år 1956 gjorde sina första skivinspelningar, då som trummis, senare spelade han in en rad album med Gals n Pals och under eget namn. Återvändandet fullbordas av att det nya albumet under titeln ”Regionala nyheter: Stockholmsdelen” är en hyllning till den huvudstaden som han blivit trogen sedan uppväxten i Vasastan. ”Regionala nyheter: Stockholmsdelen” innebär Svante Thuressons tolkningar av ett antal Stockholmshyllningar från den moderna eran. Här finns huvudstadsskildringar från namn som Kent, Olle Ljungström, Mauro Scocco, Eric Gadd, Tomas Andersson Wij, Måns Zelmerlöw och Bo Kaspers Orkester. Men albumet innehåller också klassiker från längre tillbaka i tiden i form av två låtar av Olle Adolphson. Albumet är producerat av Johan Norberg och är Svantes första egna album på nio år.

Svante Thuresson ”Regionala nyheter: Stockholmsdelen” släpps den 20 april 2011.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 15th, 2011

slayer-2010

Det legendariska amerikanska metalbandet Slayer tvingas genomföra sin kommande turné i Australien med en tillfällig gästgitarrist. Ordinarie gitarristen och en av bandets grundare Jeff Hanneman drabbades nämligen under januari av en infektion av köttätande bakterier (nekrotiserance fasciit) i högerarmen, troligtvis ett resultat av ett spindelbett. Han tvingades till en akut operation och återhämtar sig nu i hemmet. Vem som ersätter Hanneman på Australien-turnén är ännu oklart.

Tack: Johan Sjöblom

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Feb 15th, 2011

wimp

WiMP skiljer sig från andra musikstreamingtjänster genom sin starka redaktionella profil, där en svensk lokalredaktion väljer ut och rekommenderar låtar, album och artister samt sätter ihop roliga och relevanta spellistor. WiMP samarbetar också med artister för att erbjuda specialversioner och exklusiva låtar för sina användare. Med smarta funktioner hjälper WiMP till att hitta rätt, och inspirerar till att upptäcka såväl gamla som nya favoriter. Med WiMP blir musik roligt igen!

WiMP är en betaltjänst som kostar 99 kronor i månaden. Genom en ren betalningsmodell bidrar WiMP med intäkter till artister, skivbolag och rättighetshavare så att en bärkraftig musikindustri skapas. På så sätt säkerställs att alla WiMPs användare alltid kommer att ha all världens musik tillgänglig.

Med miljoner låtar behövs dessutom en stark redaktionell profil och smarta lösningar som hjälper användare att hitta rätt.

Vi har under 2010 bara sett början på vad som blir framtidens sätt att konsumera musik. Vi tror att den som effektivt lyckas guida och inspirera människor i alla dessa miljoner låtar och som dessutom hittar de smidigaste sätten att erbjuda mervärde kommer att vinna i längden. WiMP är tekniskt avancerad, men det är inte det väsentligt – vi fokuserar på musiken först och främst, eftersom det är vad vara användare vill, säger Gunnar Sellæg, VD i Aspiro.

Bakom WiMP står börsnoterade Aspiro, som också levererar musiktjänster via white label och licensieringsmodeller (mer info nedan). Dessa tjänster finns i Norge, Danmark, Sverige, Portugal, USA och Kanada. Aspiro planerar för ytterligare lanseringar under 2011.

Aspiro samarbetar med Telenor som distributionspartner i Sverige, Norge och Danmark. Samarbetet omfattar bland annat distribution, marknadsföring samt förinstallation av WiMP på framtida telefoner. Telenors kunder kommer också få möjlighet att prova på tjänsten utan kostnad under 60 dagar.

Allt fler vill ha tillgång till tjänster oavsett tid och rum och musik är en viktig del av vardagen. Med Wimp breddar vi utbudet av enkla och flexibla tjänster med utgångspunkt i användarnas behov, säger Georgi Ganev affärsområdeschef Konsument Telenor Sverige.

Anmälan till betatest av WiMP görs på wimpmusic.se. Tjänsten finns i en betaversion tills vidare.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 15th, 2011

whitesnake

Det legendariska rockbandet Whitesnake presenterade igår sin nya video “Love Will Set You Free” för allmänheten lagom till Alla hjärtans dag. Videoklippet regisserades av Devin DeHaven och Fortress Entertainment som tidigare arbetat med bland andra Papa Roach och Talib Kweli. Den spelades in i Lake Tahoe, Nevada, och låten är hämtad från Whitesnakes nya album, “Forevermore”, vilket släpps i Sverige den 28 mars genom Frontiers Records / Cosmos Music Group.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 15th, 2011

viktorious-2011

“Internet Killed The Popstar borde ha varit den första låten som lades upp på Youtube. Men det finns hopp. Kärleken till popmusiken är hopp. 10-talet är hopp”, skriver Viktor Norén på Viktorious.net.

För två år sedan slängde han gitarren för att i sitt soloprojekt Viktorious använda datorn som enda instrument. Ett hundratal låtproduktioner senare är det dags att lansera Viktorious Weekends: 7 låtar för nedladdning under 7 veckor på Viktorious.net med start på fredag den 18 februari.

Den 8 april släpps den digitala EP:n Best Of Viktorious Weekends som är just det. Därefter drar Viktorious ut på en klubbturné som följs av en festivalsommar.

“Viktorious: happy and glorious, long to reign over us”, skriver Popjustice.

Följ utvecklingen av 10-talets pophopp på Viktorious.net.

...