Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 14th, 2011

foo-fighters-live-2011Fredagen den 4 mars intar Foo Fighters, ett av världens största rockband, Nalen i Stockholm för en exklusiv klubbspelning. Spelningen är en försmak på vad som komma skall på det nya albumet samt en uppvärmning inför sommarens efterlängtade konsert på anrika Stockholms Stadion den 22 juni.

Foo Fighters är aktuella med sitt sjunde (ännu obetitlade) album som släpps den 8 april och är inspelat i Dave Grohls garage hemma i San Fernando Valley, Kalifornien. På skivan har Dave Grohl återigen arbetat med legendariske producenten Butch Vig som även var med och gjorde Nirvanas Nevermind-platta. Tidigare gitarristen Pat Smear har gått med i bandet igen och utgör nu tillsammans med Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel och Chris Shiflett – Foo Fighters.

Det kommer inte att ske någon biljettförsäljning till spelningen utan biljetter kommer enbart att tävlas ut.

Mer information om tävlingarna kommer att ges nästa vecka på www.sonymusic.se.

Spelningen på Nalen arrangeras av Sony Music Sweden och Live Nation.

Foo Fighters har sålt över 20 miljoner album och belönats med sex Grammy Awards. Den 22 juni kommer bandet till Stockholms Stadion och det finns fortfarande ett antal biljetter kvar till konserten.

Mer information om Foo Fighters Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 14th, 2011

För att fira 20-årsjubileumet av den anrika svenska hårdrockstidningen Close-Up så kommer de att slå sig samman med landets största rockradiostation Bandit Rock för att skapa Sveriges hårdaste radioprogram. Under den simpla titeln “Close-Up” kommer Crucified Barbaras trummis Nicki Wicked att hålla i programmet vilket kommer att presentera intervjuer, nyheter, musik och konsertdatum för banden som medverkar i tidningen. Radioprogrammet kan höras på internet här varje tisdag.

Nicki Wicked har tidigare varit programledare för hårdrocksprogrammet “Fuzz” vilket sändes i svenska MTV under 2007 och 2008.

nicki-wicked

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 14th, 2011

radiohead

Fr.o.m. idag är det möjligt att förboka Radioheads nya album The King Of Limbs exklusivt på www.thekingoflimbs.com. Det köpta albumet går dock att ladda ner först lördagen den 19 februari.

Under de närmaste veckorna kommer The King Of Limbs att finnas tillgängligt exklusivt via Radioheads webbsida i två versioner – digitalt (antingen som MP3 eller WAV) och som en deluxe-utgåva bestående av två 10”-vinyler, en CD, en digital nedladdning samt ett unikt omslag i ett speciellt tidningsformat.

Den 28 mars släpps albumet på CD, 12” LP samt digitalt via XL Recordings/Playground.

The King Of Limbs är producerat av Radioheads ständige samarbetspartner Nigel Godrich.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 14th, 2011

lee-aaron

Hårdrockens första “Metal Queen”, vilket också är namnet på Lee Aarons genombrottsplatta från 1984, vars titelspår i sin tur är hennes mest klassiska låt. Karen Greening, som hon egentligen heter, släppte sju hårdrocksalbum under perioden 1982-94. De tidigaste – som just “Metal Queen” – drar åt heavy metal-hållet, medan de senare – som storsäljaren “Bodyrock” (1989) – bjuder på något melodiösare tongångar. På senare år har Lee Aarons sångkarriär kretsat kring jazz och blues, och den hårda rocken har förefallit vara ett avslutat kapitel. Fram tills nu, vill säga. 2011 är året då “the original Metal Queen” gör comeback på SRF – hennes första Sverigebesök någonsin. En sensation för varje vän av genuin 80-talsmetall!

...