Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 13th, 2011

swedish-house-mafia

”Take One”, dokumentären om svenska house- och DJ-gruppen Swedish House Mafia, hade i fredags sin Skandinavien-premiär på Voddler. Filmen markerar första samarbetet mellan musik­bolaget EMI och filmtjänsten Voddler, som nu diskuterar att föra ut EMIs många andra musik- och konsertfilmer till de nordiska film- och musikälskarna. ”Take One” är även första filmen i HD-kvalitet som visas på Voddler.

”Take One” berättar historien bakom svenska musikexportsuccén Swedish House Mafia och deras väg mot världssuccé. DJ-kollektivets medlemmar Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso följdes under två år av filmaren Christian Larsson. Filmen dokumenterar deras turnerande men även arbetet bakom albumet ”Until One” och monsterhitten ”One”.

Swedish House Mafia är stjärnor på världens dansgolv och på de allra största housefestivalerna. Filmen visar deras liv och arbete, och vi letade efter ett bra sätt att få filmen att nå ut till så många musikfans i Norden som möjligt. Voddler var det naturliga valet, och vi är extra glada att de även kan visa filmen i HD-kvalitet, säger Stefan Blom, VD på EMI Music Nordic.

Filmen markerar även början på ett tänkt samarbete mellan EMI Music Nordic och Voddler.

EMI har en skatt med musik- och konsertfilmer som vi vill hjälpa till att föra ut till de nordiska konsumenterna. Vi ser fram emot en lyckad lansering av ”Take One” och att sedan börja lägga gemensamma planer, säger Anders Sjöman, kommunikationschef på Voddler.

Se filmen här

”Take One” blir den första film som Voddler visar i HD-kvalitet. Voddler uppgraderade nyligen sin spelare för att stödja ”high definition”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 13th, 2011
Ghost

Ghost

Det anonyma svenska metalbandet Ghost, vilka har rönt en hel del uppmärksamhet under senare tid med bland annat en Manifest-utmärkelse, kommer att agera förband till brittiska veteranerna Paradise Lost på deras vårturné. Den exklusiva turnén består av fyra unika konserter i slutet av mars och början av april där Paradise Lost kommer att framföra sitt klassiska album “Draconian Times” i sin helhet. Spelningarna äger rum i Utrecht, Paris, Bochum och London.

...