Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2011

manowar-2010

Det är nu klart att det blir en tredje spelning med amerikanska Manowar på Trädgår’n i Göteborg. Detta blir den 31 mars. De två tidigare spelningarna (29 och 30 mars) är nu utsålda. Det är inget konstigt att ett av världens största heavy metal-band lockar mycket folk men få trodde nog att de skulle sälja ut sina spelningar så här fort. Detta visar att det fortfarande finns ett mycket stort intresse för äkta heavy metal. Eller som bandet själva säger – Death To False Metal!

På grund av bandets omfattande tekniska produktion kommer balkongerna på Trädgår’n att vara stängda under de här kvällarna. Det blir endast publikplats på golvet.

Konsertinfo:
29.3 Göteborg, Trädgår’n
30.3 Göteborg, Trädgår’n
31.3 Göteborg, Trädgår’n -NYTT DATUM!

Mer information om Manowars Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2011

salem-al-fakir-2010

Efter ett helt fantastiskt år med bland annat ett guldsäljande album (Ignore This), en platinasingel och årets mest spelade låt på svensk radio (Keep On Walking) samt ett ständigt turnerande är Salem Al Fakir nu aktuell med en ny singel. Det blir den fjärde singeln från Salems tredje album Ignore This.

Livefavoriten I’m So Happy har spelats in på nytt som en duett – tillsammans med Josephine Bornebusch!

Låten är dessutom signaturmelodi till TV-serien Solsidan (där ju Josephine spelar Mickan i serien), som sänds på Söndagar i TV4, med tittarsiffror på närmare 2 miljoner.

I’m So Happy släpps digitalt idag den 28 februari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2011

the-blinded

Det melodiska dödsmetallbandet Blinded Colony från Karlshamn i Blekinge har bytt namn till det kortare The Blinded. Gruppen spelade in en EP bestående av sex låtar under sommaren 2010 och kommer att släppa sitt tredje album senare i år.

Blinded Colony släppte sitt andra album, “Bedtime Prayers”, i januari 2007 genom Pivotal Rockordings. Det var den sista skivan med sångaren Johan Schuster innan han fick sitt genombrott i popvärlden som producent och låtskrivare åt bland andra Pink och Britney Spears.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2011

vanessa-falk

Inte så många artister har ägt scenen på Allsång på Skansen utan att ens ha släppt någon egen musik. Men Vanessa Falk har. Videon från framträdandet spred sig snabbt på hemsidor och bloggar och om Vanessa Falk var ett hett namn innan är det nu hon brinner.

Hon har redan stått på landets stora scener och i inspelningsstudion med grabbar som Promoe (sidekick under hela sommarturnén 2009), Christian Falk (”Something Good”, ”People Say” på grammisvinnande albumet ”People say”) och Mange Schmidt (”Allvarligt talat” som snurrar på A-rotation i flera norska radiokanaler).

Nu är dags att dumpa gubbarna och stå på egna ben. Som dotter till musikern och producenten Christian Falk är Vanessa uppväxt i en studio och bakom scenen omgiven av artister som Robyn, Neneh Cherry och Petter. Den inspirationen kombinerat med en av Sveriges bästa röster är inte något förunnat alla.

Vanessas första singel ”Private Party” är en självsäker och sexig upptempo danslåt som inte går att stå stilla till. En låt som genast för oss till det knökfulla dansgolvet på klubben, där vi gärna tar av oss ett lager kläder eller två…

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2011

queens-of-the-stone-age

Den 7 mars släpps återutgåvan av Queens Of The Stone Ages självbetitlade och sedan länge utgångna debutalbum från 1998 via Domino/Playground. Albumet är remastrat från originalmaterialet och har dessutom utökats med tre spår; The Bronze, These Aren’t the Droids Your’re Looking For och Spiders and Vinegaroons.

För att fira denna återutgivning beger sig bandet ut på en lång turné som når Stockholm den 6 maj. På scen kommer QOTSA att spela hela debutalbumet samt b-sidor från samma tid. Mäktigt.

Konsertdatum
6 maj – Stockholm, Cirkus

Mer information om Queens of the Stone Ages Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2011

toto-2011-small

Det legendariska bandet TOTO gör två konserter i Sverige under sommarens Europaturné. Det är nu klart att gruppen spelar i Stockholm på Skansen fredag den 1 juli och i Göteborg på Trädgårdsföreningen onsdag den 6 juli. Biljetterna släpps imorgon, måndagen den 28 februari. Närmare information hittar du längre ner.

TOTO har reformerat bandet med tidigare medlemmar och gör sommarens Greatest Hits-turné för att hedra och stödja sin bror och medlem Mike Porcaro, som lever med ALS – en sjukdom som långsamt leder till att kroppens muskler gradvis förtvinar och slutar med generell förlamning.

Mike är mellanbror till Jeff Porcaro som avled 1992 och den yngre brodern Steve Porcaro, som nu är med på sommarens turné. Deras pappa är den berömde jazz-trummisen Joe Porcaro. TOTO turnerade i Europa förra sommaren 2010 för att hjälpa sin bror Mike Porcaro, vilket mottogs med jubel av alla Toto-fans och gav en stor nytänding i bandet. Alla i bandet tyckte det var kul att spela ihop igen och för att hjälpa sin bror Mike Porcaro, har man beslutat att göra en ny kort Europaturné även i sommar. Nu besöker TOTO de länder som man missade förra året bl.a. Sverige, Frankrike, England och Italien.

TOTO har en stor och trogen publik i Sverige och spelade senast i Sverige 2007 för ett utsålt Cloetta Center i Linköping och året innan på ett fullsatt Hovet i Stockholm. Sommarens uppsättning av TOTO som nu kommer till Stockholm och Göteborg består av: David Paich (keyboards/sång), Steve Lukather (gitarr/sång), Steve Porcaro (keyboards/sång), Simon Phillips (trummor), Joseph Williams (sång) och speciell gäst på bas är Nathan East.

TOTO bildades 1977 av ett gäng oerhört skickliga musiker, som var mycket eftertraktade som studiomusiker av artister och producenter i Los Angeles. Bandets stora hits spelas fortfarande flitigt i radion. De har toppat listor över hela världen med sina låtar. Vem kommer inte ihåg klassiker som ”Hold The Line”, ”Rosanna”, ”Africa”, ”99”, ”Pamela”, ”Georgy Porgy”, ”Home Of The Brave” och många fler. De har sammanlagt sålt över 30 miljoner album.

Konsertdatum
1 juli – Skansen, Stockholm
6 juli – Trädgårdsföreningen, Göteborg

Mer information om Totos Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2011

demonical-2011

Dödsmetallbandet Demonical från Avesta kommer att släppa sitt tredje album, “Death Infernal”, den 15 april genom tyska Cyclone Empire Records. Skivan spelades in, mixades och mastrades vid Necromorbus Studio i Stockholms-förorten med gruppens sångare Sverker “Widda” Widgren som producent.

“Death Infernal” består av låtarna:
01. The Arrival Of Armageddon
02. Return In Flesh
03. Black Inferno
04. Ravenous
05. March For Victory
06. Through Hellfire
07. All Will Perish (The Final Liberation)
08. Slain Warriors
09. Darkness Awaits

Bonusspår:
10. From Northern Shores *
11. Night Of The Graveless Souls *

Demonical kommer att ge sig ut på en turné genom Europa mellan den 3 maj och 21 maj med landsmännen i Feral och brittiska Gilla Bruja som förband. Konserterna äger rum i Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Italien, Österrike, Slovenien, Slovakien och Tjeckien.

Konsertdatum
3 maj – Sugar Bar, Stockholm

Mer information om Demonicals Stockholms-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2011

sufjan-stevens

Att endast beskriva Sufjan Stevens som en singer-songwriter är som förneka sig alla känsloförnimmelser utom en. Sufjan är en artist, en innerlig och varm musiker som är en mästare på att förmedla känslor i sin musik. Hans breda spann rör sig från extatisk glädje till den mest otröstliga av sorger. Det egentliga genombrottet kom med albumet Illinois som släpptes 2005, men för de inbitna och trogna fansen började hans fantastiska resa redan 2000 med debuten A Sun Came på det egna bolaget Asthmatic Kitty.

Efter att ha spenderat 2009-2010 kämpande mot en mystisk virusinfektion som påverkat hans centrala nervsystem är han nu tillbaka på benen. Ur de tunga sjukdomsmånaderna föddes först EP:n All Delighted People som nådde Billboardlistans 27:e plats enbart tack vare digitala downloads, och fullängdaren The Age of Adz som landade på en plats sju. Båda är annorlunda plattor där flera spår är längre än en kvart. Detta beror enligt Sufjan på den frustration som byggdes upp under hans konvalescentperiod då han inte kunde arbeta med musik.

Men visst kommer du ihåg när han spelade på Berns 2006? Hur magiskt det var, hur publiken sjöng med i varje ord, och hängde på Sufjans varje stavelse. Hur ljusen sänktes när han förärade oss förtroliga textrader, och hur hela lokalen exploderade i ljus när han sedan slet oss med in i glädjeruset. Där är Sufjans styrka. Han kan ta dig från den lägsta dalsänkan till den högsta bergstoppen på några få minuter. Och det, det är artisteri.

Age of Adz-turnén är inget undantag. Sufjan använder projektioner av den schizofrena konstnären Royal Robertsons (1936-1997) verk, som också pryder albumet, spelar ihop med musiken och hans egen förmåga att ta oss med på en känslomässig resa för att göra detta till en storslagen upplevelse utöver det vanliga.

Konsertdatum
03 maj – Stockholm, Cirkus

Mer information om Sufjan Stevens Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2011

neranature

Sångerskan Nera från det polska metalbandet Darzamat kommer att släppa sin solodebut “Foresting Wounds” den 8 maj genom polska Metal Mind Productions. Projektet går under namnet Neranature och fick sin tillstymmelse under 2009. För musiken svarar huvudsakligen Darzamats gitarrist Chris.

“Foresting Wounds” består av följande låtar:
01. Disappointed
02. The Precious Now
03. Shattered
04. Oblivion
06. Dormant
06. Defective
07. Before
08. Some Air
09. Woman’s Soul
10. Scar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2011

birgit-bidderMed ett otroligt händelserikt år i ryggen debuterar Birgit Bidder med sitt efterlängtade album “The Life Home” den 30 mars. Släppet firas med en releasekonsert på Södra Teatern den 4 april.

Konserten blir Birgit Bidders första egna Stockholmsspelning på ett år sedan förra vårens hyllade förbandsspelningar till Joel Alme och Tobias Fröberg. Sedan dess har Birgit Bidder fogat samman konstant turnerande som keyboardist till artister som Veronica Maggio, Oskar Linnros och Erik Hassle med sina egna drömmar och sitt artisteri.

Singlarna ”The Life Home och ”Parking Lot Paradise” har fått mycket uppmärksamhet och roterat flitigt på radio. Den 21 februari släpps den tredje singeln ”Coming Down” och den 30 mars kommer den efterlängtade fullängdaren “The Life Home”, producerad av Jari Haapalainen, på egna bolaget Kerstin Records, distribuerat av EMI Music Sweden.

Ordet om hennes unika röst och romantiska epos har spridit sig snabbt. Birgit Bidder blev månadens artist i P3 Lab, har uppmärksammats i bland annat PSL, tidningar och musikbloggar i Sverige och Storbritannien och gjort liveradiospelningar på P3 Live Session och P4 Stockholm. Hennes egenregisserade musikvideo till “Parking Lot Paradise” har snurrat på ZTV och Yahoo Music UK’s Indie Rock- och Coffee Housestationer och hon medverkar också i Ison & Filles ”Ikväll är vi kungar”.

Nu är det äntligen dags för Birgit Bidder att ställa sig på scen. Måndagen den 4 april spelar hon på Södra Teatern, senast som förband till Deportees, nu som strålande debutant.

Varmt välkomna!

Konsertdatum
4 april – Södra Teatern, Stockholm

Mer information om Birgit Bidders releasekonsert

...