Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2011

grand-magus

De svenska hårdrocksbanden Grand Magus från Stockholm och Sister Sin från Göteborg kommer i mars och april att ge sig på en tre veckor lång turné genom Europa som förband till de tyska veteranerna Grave Digger. Turnén kommer att inledas i Tyskland den 24 mars och stannar till i Schweiz, Italien, Slovenien, Kroatien, Slovakien, Tjeckien, Belgien, Frankrike och Spanien innan den avslutas i Portugal den 17 april.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2011

coldplay-2011

Festivalen Where The Action Is flyttar till Göteborg och för första gången någonsin spelar Coldplay på en svensk festival! 28 juni är datumet och platsen är Azaleadalen i Göteborg.

Coldplays femte studioalbum beräknas släppas senare under 2011.

Coldplay har som, på riktigt, inget annat band nått till den breda sfären men samtidigt behållit trovärdighet och integritet. De är superstjärnor och varenda dates självklara soundtrack, arenarockens krönta konungar och balearicans banemän och fanbärare i samma skrud. Chris Martin med vänner dragit fram med både världssamvete och show som får de flesta andra att framstå som bleka. Nu är det dags för Coldplay att spela sin första festival i Sverige någonsin och Where The Action Is blir deras enda stopp i Norden denna sommar.

När Coldplay bjuder upp till dans så tackar vi inte nej, och att få dansa en sommarkväll i Azaleadalen känns som en dröm. Det är oerhört stort att Coldplay äntligen gör en festival i Sverige. Vi gjorde Coldplays första Sverigespelning år 2000 inför ett par hundra pers på Kägelbanan i Stockholm och nu åker vi tillsammans till Göteborg för en endagsfestival där vi samlar 30 000 människor. Det blir en bra fest, säger hela gänget på Luger.

När Coldplays senaste album “Viva La Vida” släpptes 2008 visade de ännu en gång att de är ett av världens största popband. Producerat av Brian Eno och Markus Dravs var skivan uppföljare till 2005 års “X&Y”, som gick rakt in på förstaplatsen i 32 länder och har hittills sålt otaliga miljoner exemplar över hela världen. “Viva La Vida” följde föregångarens spår och gick direkt upp på spellistor och topplistor världen över och krossade allt motstånd. Senast de var i Sverige (2009) gjorde de en bejublad och utsåld spelning på Stockholm Stadion och inte ens ett år tidigare var det 2 st utsålda Globen som fick äran.

Coldplays femte, ännu obetitlade, studioalbum beräknas släppas senare detta år. Albumet spelas in studion The Bakery, norra London och produceras av Brian Eno och Markus Dravs. Se bifogade intervjuer från NME och Q Magazine.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2011

about-group

You’re No Good, den första singeln från About Groups kommande andra album, är bandets version av Terry Rileys välkända låt från 1967 då han gjorde om Harvey Avernes latindoftande soulklassiker till en flödande, loopad improvisation som mycket väl kan ha varit världens första remix.

About Group, med Hot Chips Alexis Taylor i spetsen, har i sin tur jammat fram en elva minuter lång liveutflykt inspirerad av både Terry Rileys experimentella version och Harvey Avernes original. Singeln släpps digitalt via Domino den 14 mars.

About Group består av:
Charles Hayward (This Heat, Camberwell Now, Monkey Puzzle Trio, Clear Frame)
John Coxon (Spring Heel Jack, Spiritualized)
Pat Thomas (har spelat ihop med bl.a. Derek Bailey, Tony Oxley, Jimmy Carl Black, Eugene Chadbourne)
Alexis Taylor (Hot Chip)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2011

engel-2010-2

Engel släppte sin andra platta ”Threnody” i höstas. Drygt tre år efter ”Absolute design” har Göteborgarna spelat in skivan de alltid velat göra. Där debuten visade upp en avskalad ljudbild återvänder ”Threnody” till det sound som gjorde Engel till en snackis redan på demostadiet. Mer loopar, mer keyboards, mer industrikänsla.

Vad har annars hänt sedan ”Absolute design”? Steve Drennan och Jimmy Olausson har tagit över på bas respektive trummor och kvintetten – med meriter från bland annat In Flames, The Crown och Marionette – har befäst sin position som ett starkt liveband. Nu gör de följande datum i Sverige, missa inte detta!

Konsertdatum
2011.02.04 – Tiki Room, Arvika
2011.02.05 – L´Orient, Linköping
2011.02.10 – The Close-Up Boat, Silja Galaxy, Stockholm
2011.02.25 – Sticky Fingers, Göteborg
2011.02.26 – The Kings Arms, Avesta
2011.03.05 – House of Metal, Folkets Hus, Umeå

Mer information om Engels Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2011
Foto: Michael Johansson

Foto: Michael Johansson

En gång sågs de som ett glamband som det rentav var lite suspekt för “riktiga” hårdrockare att gilla. Idag är Hardcore Superstar ett av de mest framgångsrika och respekterade banden på den svenska hårdrocksscenen. Vändpunkten kom med 2005 års självbetitlade, idag klassiska platta. Denna har följts av ytterligare tre succéalbum, senast fjolårets “Split Your Lip”. Bandet som enligt egen utsago spelar en förening av thrash och sleaze hör även till SRF-publikens stående favoriter, så räkna med folkfest när bandet avslutar onsdagen den 8 juni och klassiker som “We Don’t Celebrate Sundays”, “Dreamin’ in a Casket”, “My Good Reputation” och “Wild Boys” förenar sig med nya favoriter som “Sadistic Girls” till en enda stor partysamling.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jan 28th, 2011

joan-baez-live-2011I mer än femtio år har Joan Baez varit en av den amerikanska folkmusikens största stjärnor. För drygt ett år sedan gjorde hon två publik- och kritikerrosade konserter i Sverige och nu är det klart att hon återvänder i vår för fyra konserter, den 16 april i Malmö, den 17 i Göteborg, följt av Stockholm den 19 och avslutningsvis Linköping den 21 april.

Joan Baez fick sitt genombrott i början av 60-talet på the Newport folk festival och hennes självbetitlade debutskiva sålde guld. Hon ansågs, jämte Bob Dylan, vara en av förgrundsfigurerna inom amerikansk folkmusik. Joan Baez ackompanjerar sin klara, ljusa och höga stämma med sin akustiska gitarr och är allt det som innefattas i begreppet ”folk singer”.

Utöver musiken är Joan Baez också känd för sitt politiska engagemang, som uttalad krigsmotståndare och en ständig förkämpe för mänskliga rättigheter. Hon är en förebild för många och kanske framförallt för alla kvinnliga singer-songwriters.

Några citat från senaste Sverige-konserterna:

SvD – ”Svängigt och tryggt med rutinerad Baez”, ” Ständigt i takt med tiden”
DN – ”En ständig fixstjärna”
GP – ”Joan Baez fängslar publiken”.

För mer information www.joanbaez.com

Konsertinfo
16.4 Malmö, Konserthuset
17.4 Göteborg, Konserthuset
19.4 Stockholm, Cirkus
21.4 Linköping, Konsert & Kongress

Mer information om Joan Baez Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2011

deicide

Tidiga pionjärer för den brutala dödsmetallen. Från 90-talets början styrde Deicide Floridas metalscen ut i världen, som ett banbrytande, men ytterst framgångsrikt band, ansvarigt för två av historiens absolut bäst säljande death metal-album.

De blev snabbt kända för sitt både tekniska och råa sound, men även för de rykten som förföljde dem. Alltid kontroversiella och provocerande. Faktum är att de fick sitt skivkontrakt efter att ha klivit in på skivbolagskontoret och yttrat de nu klassiska orden “Sign us, you fucking asshole!”. Dagen därpå hade de kontraktet i sin hand och påbörjande en resa som på många sätt skulle förändra den extrema metalscenen.

Nu är Deicide aktuella med sitt tionde album “To Hell With God” och i sommar ser ni dem på Metaltown.

Klara artister:
System Of A Down, Volbeat, Korn, At The Gates, Cavalera Conspiracy, Cradle Of Filth, Soilwork, Watain, Deicide, All That Remains, Doctor Midnight & The Mercy Cult, Ghost, Khoma, Parkway Drive, Raubtier, Black Dahlia Murder, Graveyard, F.K.Ü.

Festivalinfo:
Metaltown 2011
Göteborg Galopp, 17-18 juni
www.metaltown.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2011

ricky-martin-2011

Den 4 februari släpper världsstjärnan Ricky Martin sitt efterlängtade studioalbum “Música Alma Sexo”, vilket är hans första nya skiva på över sex år.

Ricky Martin har sålt över 60 miljoner album världen över och räknas som en av dagens största manliga artister. På nya skivan går Ricky Martin tillbaka till sina spanska rötter och de till det språk som gjorde honom till den framgångsrika artist han är idag. “Música Alma Sexo”, innehåller elva låtar på spanska samt två låtar på engelska där vi bl a hittar singeln “The Best Thing About Me Is You”, som är en duett med Joss Stone. Låten är skriven av bland annat svenska hitmakaren Andreas Carlsson.

“Música Alma Sexo”, är Ricky Martins nionde studioalbum.

Release 4 februari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2011

the-pusher-blinded-by-the-dark

I måndags släppte P3-aktuella The Pusher sin debutsingel ”Blinded By The Dark” digitalt och sedan dess har den klättrat och KLÄTTRAT och ligger nu stadigt på andra platsen på iTunes-listan. I lördags spelade det tighta livebandet på Park Lane i Göteborg. Nedan kan ni se videon till debutsingeln ”Blinded by The Dark”!

Allt började någonstans i Stockholm, där Jakke Erixson, John Hårleman, Karl-Ola Kjellholm och Pontus Karlsson för första gången träffades. De har redan hunnit med att spela in 6 låtar i Anders Bagges studio med co-producenten och låtskrivaren Oscar Holter. Mer finns att vänta utav denna hitmaskin som vet hur man gör melodiös rock!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2011

iron-and-wine-2010

IRON & WINES fjärde fullängdsalbum “Kiss Each Other Clean” som släpptes i tisdags (25 januari) har fått väldigt fin kritik i de tidningar som har recenserat den. Tidigare har IRON & WINE varit en självklar del i singer/songwriter-genren med gitarr och lågmäld sång men har denna gång tagit ett steg längre och tagit ut svängarna med större arrangemang, blåsinstrument och funkinslag. Detta applåderas av kritikerna som givit albumet höga betyg. IRON & WINES popularitet går inte att missta sig på då hans enda spelning i Stockholm den 2 februari nu är helt slutsåld.

Sonics Patrik Lindgren skrev: “snarare känns den lika samtida som tidlös, med genomgående lågmält ödesmättad lyrik. Skivan är dessutom både varierad och självklar i sin helhet. Det är ett album att lyssna på gång efter gång och varje gång upptäcka nya saker, ta till sig nya fraser, nya element, nya färger i den komplexa väv som skivan utgörs av.”

DN fortsätter och ger IRON & WINE 4/5
“låter helt självklart” tycker Mattias Dahlström.

...