Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 30th, 2010

flogging-molly

Den 21 juni gästas Gröna Lund av det keltiska punkbandet Flogging Molly. Det irländsk-amerikanska bandet med sångaren Dave King i spetsen är starkt influerat av musiker som Johnny Cash, the Pogues och the Clash. Under 2011 väntar både skivsläpp och Sverigebesök.

Det irländsk-amerikanska punkbandet Flogging Molly bildades 1997 i Los Angeles. Bandets namn är hämtat från den lokala baren, Molly Malone, där Flogging Molly hade sina första spelningar. Det var här bandets originella sound växte fram; toner från traditionella keltiska instrument som fiol, mandolin och dragspel flätades samman med toner som präglade Kaliforniens rockscen. Den musikaliska inspirationen är till lika delar hämtad från uppväxten i barndomens Dublin och de vuxna bandmedlemmarnas leverne i ett nutida Los Angeles. Texterna handlar inte sällan om irländsk historia, politik, kärlek, liv och död.

Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Flogging Molly till Gröna Lund. Dels för att vi vill kunna erbjuda en bredd i Grönans konsertutbud, dels för att få liveband utstrålar en sådan intensitet och passion som Flogging Molly, säger Gröna Lunds programchef Kenny Mattsson.

Konsertdatum
21 juni – Gröna Lund, Stockholm

Mer information om Flogging Mollys Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 29th, 2010

molly-hatchet

Molly Hatchet från Jacksonville, Florida etablerade sig redan på 70-talet som det hårdaste sydstatsrockbandet av dem alla. Självaste Lynyrd Skynyrd-vokalisten Ronnie Van Zant utbrast att Molly Hatchet lät precis som han själv ville att Lynyrd Skynyrd skulle låta. Redan de två första albumen “Molly Hatchet” (1978) och “Flirtin’ With Disaster” (1979) placerade Molly Hatchet i rockens elitserie, och sistnämnda skivas titelspår är än idag bandets största hit. Deras långa karriär har ingalunda varit problemfri, och två av originalmedlemmarna har lämnat detta jordelivet. Dagens Molly Hatchet, centrerat kring grundaren Dave Hlubek (gitarr) och mångåriga medlemmarna Phil McCormack (sång) och Bobby Ingram (gitarr), rockar vidare ändå – till stor glädje för bandets många och trogna fans.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 29th, 2010

woods

Folkpsykedeliska indiebandet Woods är juvel i kronan på den amerikanska indierockens hetaste skivbolag just nu, den Brooklynbaserade, oberoende men ack så inflytelserika lilla lo-fi-labeln Woodsist (stor artikel i Sonic för ett tag sedan) som givit oss uppmärksammade och hyllade artister som Real Estate, Vivian Girls, Kurt Vile, Crystal Stilts, The Fresh & Onlys, Wavves och Skygreen Leopards.

Woods ledare och sångare Jeremy Earl är tillika Woodsists grundare och eldsjäl (han driver parallellt kassetlabeln Fuckittapes och ligger bakom bolagens visuellt egensinniga och uppmärksammade artwork) och som sådan en central figur på Brooklyns DIY-Lo-Fi-Noise-undergroundscen. I Woods förenar Earl och hans kollegor 60-talsinfluerad folkpop med samma romantiskt lågteknologiska ljudbild och brusande filter som vi vant oss vid i Woodsists sammanhang men det är betydligt mer tillgängligt och mindre opolerat än några av bolagskollegorna och resultatet blir både genuint, skevt, ärligt, skruvat, anspråkslöst, personligt, udda och omedelbart bedårande charmigt. Tänk dig den soligt kaliforniska Laurel Canyon-kulturen kring Byrds, Neil Young och Grateful Dead uppväxt i Brooklyn på dagens DIY-scen och undergroundkultur.

Sedan gruppen tog form 2005 har de ständigt släppt massa nytt spännande material genom vinyl-7:or och album, men genombrottet kom framförallt med förra årets uppmärksammade album “Songs Of Shame” (inklusive grymma Graham Nash-covern “Military Madness”) som ivrigt framhejades som Best New Music av allsmäktiga indiebloggen Pitchfork (8.3 på skalan) och årets mindre mästerverk “At Echo Park” som är deras lätt mest tillgängliga och fokuserade platta hittills (återigen Best New Music och 8.0 på skalan). Woods är ett av de mest intressanta och spännande namnen på den amerikanska indierockscen idag överhuvudtaget.

Konsertdatum
23 mars – Köpenhamn, Loppen
24 mars – Göteborg, Pusterviksbaren – Woody West
25 mars – Oslo, Revolver
26 mars – Stockholm, Strand – Lönelördag

Mer information om Woods Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 29th, 2010

engel-2010-2

Det Göteborgsbaserade metalbandet Engel kommer i september nästa år att göra två unika konserter på Lorensbergsteatern i hemstaden tillsammans med manskören Hellmans Drengar. “Det kommer att bli två kvällar där två annorlunda världar kolliderar till ett massivt, tungt och rockigt helvete”, säger bandet själva.

Engel släppte sitt andra album, “Threnody”, i Europa den 8 november genom franska Season of Mist. Bandet består av en rad meriterade musiker som spelat och spelar tillsammans med band som Gardenian, In Flames, Marionette och Amon Amarth.

Konsertdatum
9 september – Lorensbergsteatern, Göteborg
10 september – Lorensbergsteatern, Göteborg

Mer information om Engels konserter med Hellmans Drengar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 29th, 2010

the-vaccines

Försök att hålla ditt band hemligt när tabloiderna står och knackar på dörren; försök att få vara dig själv när du endast släppt en enda singel men bolagen smyger längs knuten på ditt hus. Ja det är den kommande verkligheten för The Vaccines. Det är jag helt övertygad om och det kan vara sanningen redan när du läst färdigt dessa rader.

Historien om The Vaccines är skönt nog ingen invecklad eller svår sak. Nej 1 + 1 in all enkelhet: dude #1 får nog av att spela solo och bunkrar ner sig i replokalen med dude #2, #3 och #4. Tillsammans maler de på en dag ner fem decennier värt av populärkultur och ut mynnar ”Wreckin Bar (Ra Ra Ra)”, en minut och tjugofyra sekunder av det bästa som hänt musikhistorien. Seriöst. Med distorsion, reverb och solsken i ryggen är det svårt att gå vilse. ”Vi gillar Phil Spector och The Ramones. Varför ska vi inte låta som dem?” frågar de retoriskt och i samma ögonblick känns det så jävla skönt att någon äntligen vågar stå för att man inte behöva vara originell. Tack!

För alla som inte bor i Sveriges tre största städer är det dags att boka tågbiljett. Huvudstaden, Lilla London och den där staden med det vridna huset får besök i mars och alla är välkomna!

Konsertdatum
2 mars – Stockholm, Debaser Slussen
4 mars – Göteborg, Pusterviksbaren (Club Slacker)
5 mars – Malmö, Debaser Malmö

Mer information om The Vaccines Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 28th, 2010

buckcherry

Hör du till dem som gillar traditionell, skitig hårdrock i AC/DC:s och Guns N’ Roses anda och ännu inte upptäckt Buckcherry, så är det verkligen på tiden. I hemlandet USA slog bandet igenom redan med 1999 års självbetitlade debut, som gav ifrån sig hela fyra (!) hitsinglar. Sedan dess har Buckcherry turnerat med band som AC/DC, Mötley Crüe och Kiss, och sångaren Josh Todd var snubblande nära att hamna i det som blev Velvet Revolver. Buckcherrys senaste och femte album “All Night Long” uppmärksammades även i Sverige, så det är i rättan tid som Buckcherry nu SRF-debuterar. Och med hits som “Crazy Bitch”, “Lit Up” och “All Night Long” i bagaget är en perfekt rockfest i gröngräset garanterad.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 28th, 2010

scarpoint

Svenska Scarpoint släpper sitt nya album The Mask Of Sanity på Supernova/Cosmos Music Group den 23 februari nästa år och den 17 januari så släpps första singeln ”Only Truth” exklusivt på Spotify.

I oktober 2010 släppte Scarpoint sitt antimobbningsprojekt Sweden United som innehåller låten “Open Your Eyes”. På gästsång medverkar: Jens Kidman (Meshuggah), Jimmie Strimmel (Dead by April), Björn Strid (Soilwork), Anette Olzon (Nightwish), Zak Tell (Clawfinger) Henrik Englund (Scarpoint), Martin Westerstrand (Lillasyster), Tom Englund (Evergrey), Peter Tägtgren (Hypocrisy). Låten är mixad och mastrad av Jens Bogren (Opeth, Paradise Lost, Soilwork).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 28th, 2010

Som ni mer regelbundna läsare säkerligen märkt har vi tagit lite julledigt här på Musiknyheter.nu vilket förhoppningsvis ni också kunnat göra. Nu är vi tillbaka igen och vill passa på att önska alla ett riktigt Gott Nytt År!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 23rd, 2010

steelwing

Heavy metal-bandet Steelwing från Nyköping fick nyligen se en dröm gå i uppfyllelse då de tillfrågades om de ville vara förband till de återförenade tyska hårdrockslegenderna Accept på deras Europa-turné i början av nästa år. På grund av detta så kommer inspelningen av gruppens andra album att skjutas upp något men de planerar ändå att släppa det under 2011. Steelwings debutalbum, “Lord Of The Wasteland”, släpptes den 30 april i år genom Noise Art Records.

Turnén med Accept inleds i tyska Osnabrück den 14 januari och avslutas på hemmaplan i Stockholm den 17 februari. Förutom Tyskland och Sverige så besöks även Belgien, Frankrike, Spanien, Schweiz, Italien, Österrika, Ungern, Polen, Tjeckien och Norge.

Svenska konsertdatum:
15 februari – Trädgår’n, Göteborg
17 februari – Arenan, Stockholm

Mer information om Steelwings Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 23rd, 2010

rev-16-8

Black metal-bandet Rev 16:8 från Stockholm, tidigare känt som Bloodshed, har tecknat kontrakt med tyska AFM Records vilka kommer att släppa gruppens andra album, “Ashlands”, den 8 april nästa år. Skivan spelades in vid Necromorbus Studio i Stockholms-förorten Alvik under sommaren. Acerbus från black metal-kollegorna Ondskapt gästar med sin röst på låten “The Chase”.


FLAME SALVATION

REV 16:8 | Myspace Music Videos

...