Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2010

annie-lennox-2010

En som aldrig har släppt en julskiva förut är Annie Lennox, mest känd som den ena halvan av 80-talssuccén Eurythmics. På nya skivan A Christmas Cornucopia tolkar hon gamla julklassiker, men har också skrivit en helt ny jullåt – Universal Child – som jag personligen tycker är nästintill episk och mycket väl kan bli en tidlös klassiker som det görs oändliga covers på och kanske även en svensk version av Magnus Carlsson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2010
Foto: Åsa Chew Nilsson

Foto: Åsa Chew Nilsson

Det var många fans som hade tagit sig ända till Sollentuna och Arena Satelliten för att se Beside the Bridge tävla i finalen i East Coast Riot, i fredags, den 26 november. Bandet med merparten av sina medlemmar från Bålsta vann rocktävlingen på både juryns val och publikröstning.

Rockbandet gjorde ett proffsigt intryck både spel-, sång- och scenmässigt och deltog med tre egna låtar – ett krav för att få vara med i tävlingen. Medlemmarna i Beside the Bridge är i åldrarna 15-16 år och har spelat ihop i ett och ett halvt år. Bandet består av Joel Chew, sångare, Markus Bengtsson, gitarr och körsång, Rasmus Blomquist, trummor, Charlie Karlgren, gitarr och Niklas Wistrand, bas. Markus kommer från Kungsängen, de andra fyra från Bålsta. I en intervju med bandet direkt efter finalen säger medlemmarna att det känns otroligt bra men lite overkligt. ”Vi vann på publiken och juryns val tre gånger i rad” säger Rasmus och syftar på de två deltävlingar som bandet vunnit tidigare i tävlingen. Rasmus spelade trummor trots inflammation i tumfästet och har börjat känna av smärtan igen efter allt adrenalin.

”Vi vann tack vare fansen. Det är för dem vi spelar, utan dem skulle det inte alls vara lika kul att spela”, säger Charlie. ”Vi älskar våra fans” tillägger Rasmus.

Förutom äran belönades bandet med en prissumma på 10 000 kronor. Killarna berättar att de ska använda pengarna till att spela in en EP. På frågan om vad som ska hända härnäst svarar Joel: ”Vi jobbar på en hemsida och ska lägga ut låtar på Spotify”. Bandet ser också fram emot nästa tävling som de ska delta i, Musik Direkt som äger rum i mars 2011. Totalt ställde ett 25-tal band upp i tävlingen. Övriga band som tävlade i finalen var Spectra, Naked Conspiracy, Last Breeze och Komposters. Arrangör var Arena Satelliten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2010

mariah_carey_jul

Det är Första Advent och det är officiellt okej att börja förbereda sig inför julen som verkligen närmar sig med stormsteg. Julklappar. Julskinka. Julgröt. Jultomte. Julskyltning. Jul-Kalle. Och all julmusik. Mariah Careys klassiker All I Want For Christmas Is You är en låt som alltid får mig på julhumör. I år följer hon faktiskt upp dundersuccén med en ny julskiva, Merry Christmas II You med bl.a. en helt nyskriven jullåt som andas väldigt mycket Motown – Oh Santa! Se videon för att få den perfekta julstämningen!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2010

robyn-2010-2

Lagom till att vi skriver önskelista till jultomten nås vi av ett lyckobud: Sveriges enda oomtvistliga popstjärna, Robyn, följer upp sina alldeles väldigt utsålda konserter i december med fyra konserter – i rad! – på Stockholms sekelskiftesarena Cirkus. Exklusiva sådana.

Beskedet följer ett år av triumfatorisk Eriksgata över världen: oräkneliga konserter har varvats med framträdanden hos såväl David Letterman och Jay Leno som MTV Music Awards och relationssåpan Gossip Girl. Som om tiden och inspirationen vore oändlig har Robyn samtidigt fortsatt arbetet med Body Talk-trilogin, hennes storslagna drama i tre delar om urban längtan.

Sålunda finns skäl att ånyo ställa oss frågorna vi ställde i höstas: Varför gillar alla Robyn? Varför har Robyn magnetisk, nästan narkotisk, dragningskraft på såväl identitetssökande tonåringar, småbarnsgenererande 30-nånting som electrosniffande hipsters, hårdrockare och avtrubbade kritiker?

Det handlar först och främst om att Robyn slänger sofistikerad, omedelbar popmusik rakt in i moderniteten, om berättelser som förmedlar frihet och styrka lika mycket som eftertanke och utsatthet. Men även för att hon på ett naturligt sätt representerar kvaliteter som är fascinerande ur ett rent mänskligt perspektiv. Robyn är en samlande symbol för integritet, oräddhet och smakfullhet – egenskaper som var och en för sig är attraktiva, men sammantaget genererar genuin inspiration. ”Så vill jag vara”, tänker män och kvinnor. ”Jag vill kanalisera sådan kreativitet, jag vill leva lite extra, jag vill släppa tyglarna och dansa fritt.” Robyn motiverar dem.

Som en samlande påminnelse om varför 2010 är Robyn-året, släpptes förra veckan Body Talk – ett representativt destillat av de starkaste stunderna på karriärmanifestet Body Talk Pt 1 (som Jan Gradvall i Di kallade ”det starkaste internationella popalbum som någon artist släppt under 2010”) och den likaledes hyllade Body Talk Pt 2, samt de fem nya låtarna från minialbumet Body Talk Pt 3.

Robyns konserter har blivit triumfer av suggestiv, preciserad energi, och visar att popmusik på scen år 2010 fortfarande kan lämna rusiga känslor av att ha varit med om något speciellt.

Vårens konserter på Cirkus blir ett löfte om att berusningen gäller även 2011.

Konsertdatum
27 mars – Stockholm, Cirkus
28 mars – Stockholm, Cirkus
29 mars – Stockholm, Cirkus
30 mars – Stockholm, Cirkus

Mer information om Robyns Sverige-spelningar

...