Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2010

rebstarMalmörapparen Rebstar slog igenom under 2008 med debutsingeln ”Without You” som gästas av ingen mindre än Grammy-nominerade R&B stjärnan Trey Songz. Musikvideon som genererade 2 miljoner views på 2 dagar har hyllats av bland annat P Diddy, Justin Bieber och Atlantic Records. Allt detta har han åstadkommit på egen hand.

Det dröjde inte länge innan de större skivbolagen i USA ville höra mer om det svenska fenomenet. Medan ett skivkontrakt förhandlas har Rebstar lyckats samarbeta med några av de hetaste producenterna och artisterna och släppa gratisskivan Arrival.

Boi-1da (Eminem “Not Afraid”, Drake “Best I Ever Had”, “Forever”) och T-Minus (Ludacris “How Low”) är några av producenterna som har bidragit till Arrival. Även artisterna Ray J, Trey Songz och Rich Boy gästar Arrival.

Skivan Arrival – eller ‘mixtapet’ som han själv föredrar att beteckna det som – finns tillänglig för gratis nedladdning på www.rebstar.com.

Debutalbumet The European Dream beräknas att släppas under 2011. Vilket bolag det blir som Rebstar signar med blir känt efter årsskiftet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2010

the-mommyheads

Det amerikanska popbandet The Mommyheads släpper sin nya singel ”Just Give Me a Reason”. På singeln medverkar Anders ”Moneybrother” Wendin.

The Mommyheads är en av USA:s oupptäckta skatter inom popvärlden. Bandet startade 1987 och efter fyra skivor på indiebolag fick de till slut ett kontrakt med skivbolagsjätten Geffen 1997. Därefter släpptes diverse soloalbum och bandets grundare Adam Elk koncentrerade sig på att göra musik till reklam under en lång period.

2008 återförendas bandet för en konsert i NYC och kort därefter började de skriva nya låtar ihop igen. De lyckades komma över till Sverige för att göra en turné på fem datum. Bland annat gjorde The Mommyheads en intim spelning på Polarstudion i Stockholm där Moneybrother satt i publiken. När Adam Elk kommit hem till USA började inleddes ett samarbete med Moneybrother och det föll sig naturligt att han också var med och spelade på bandets nya skiva. Det här är första singeln från det nya albumet som kommer den 18 mars 2011. Även en turné i Skandinavien är inbokad för det legendariska bandet, bland annat Debaser i Stockholm och Jazzhuset i Göteborg kommer att besökas under mars 2011.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2010

grammis-2011Under Grammis 2011 delas för första gången det nya priset ”Årets Innovatör” ut till en artist som under det gångna året på ett kreativt, nyskapande och inspirerande sätt kommunicerat och interagerat med sin publik och utnyttjat de oändliga möjligheter den nya digitala tekniken öppnar för.

Kommunikationskanalerna återfinns idag i mycket stor utsträckning på nätet vilket har givit musikkonsumenterna fler möjligheter än någonsin att konsumera musik och artisterna oändliga möjligheter att möta och kommunicera med sin publik. Det är den artist som lyckats bäst med att använda dessa möjligheter integrerat med andra marknadsföringskanaler vi vill belöna. Förhoppningsvis kan det även inspirera andra artister till ett ännu mer kreativt möte med sin publik, säger Ludvig Werner, VD för IFPI Svenska Gruppen som är arrangör av Grammis.

Grammis syfte är att stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv.

Detta pris har instiftats för att belöna den svenska artist som gjort mest för att omfamna distributions- och marknadsföringskanaler på ett innovativt sätt med digitala element, berättar Ulrika Steg, chef för Mobilitetstjänster Sverige på TeliaSonera.

Denna resa är påbörjad och det är viktigt att lyfta exempel på innovatörer som bryter mönster, är nytänkande och inspirerande, säger Ludvig Werner, VD för IFPI Svenska Gruppen.

Vilka de nominerade är kommer att tillkännages i mitten av december. En jurygrupp kommer att tillsättas och gemensamt utse vinnaren. Vinnaren av priset “Årets innovatör” tilldelas ett stipendium på 25 000 kronor i syfte att främja kreativitet.

Grammis sker måndagen den 17 januari 2011

Måndagen den 17 januari flyttar Grammis in i Operahuset för en stor musikprisgala. Galakvällen inleds med prisceremoni och en storslagen föreställning på Kungliga Operan och därefter fortsätter firandet i Operakällarens alla festlokaler.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2010

the-pirate-bay-logo

Fyra år har gått sedan polisen slog till mot Pirate Bay. För ett och ett halvt år sedan fälldes männen bakom fildelningssajten till fängelse i ett år och ett kollektivt skadestånd på 30 miljoner kronor. Som väntat överklagades domen till Svea hovrätt vilka idag kl. 14 meddelade sin dom. Resultatet blev ungefär detsamma men hovrätten valde att sänka fängelsestraffen till mellan fyra och tio månader samtidigt som skadeståndet höjdes till 46 miljoner kronor. En utav de fyra åtalade, Gottfrid Svartholm Warg, kunde inte få sin dom idag eftersom han befinner sig utomlands och inte kunde närvara vid rättegången. Bland de dömda finns affärsmannen och Wasabröd-arvtagaren Carl Lundström.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2010

petter-2010Inom den närmaste veckan kommer artistsläppen att dugga tätt. I detta första är fokuset på hiphop och reggae. Petter, amerikanska Cunninlynguists och Ras Cricket är nu klara för sommarens stora fest. Nästa vecka släpps en av huvudakterna. Idag höjs även biljettpriserna, vilket meddelades vid biljettsläppet den 27 oktober. Detta för att ge publiken en stor helhetsupplevelse i sommar.

Artister som konfirmeras idag:

Petter
Genom programmet Så mycket bättre i TV4 har Petter, landets mest kände och framträdande hiphopare, fått ett enormt genomslag för en ännu större målgrupp. Hetare än någonsin kommer han i sommar till Peace & Love.

Cunninlynguists (US)
Efter Cunninlynguists debutalbum Will rap for food från 2001 ritades kartan om för en del av den amerikanska hiphopen. Gruppens framgångar har resulterat i att de har delat scen med bland annat Gnarls Barkley och Nappy Roots samt blivit rejält omskrivna samt turnerat flitigt i 10 års tid. I mars kommer det nya albumet, det första på fyra år.

Ras Cricket/Reggaeology Sound
Han har pyrt länge i de svenska undergroundkretsarna inom reggae och nu har Ras Cricket tagit sig upp i de någorlunda fina salongerna. I sommar sker debuten på Peace & Love.

Prishöjning biljetter
Som det meddelades vid biljettsläppet den 27 oktober så höjs priserna från och med idag den 24 november och det går nu inte längre att köpa biljetter till förra årets pris. Anledningen är att Peace & Love, precis som tidigare år, satsar på att ge publiken en riktigt stor helhetsupplevelse av kärlek, budskap och musik.

Nya priser från idag:
Endast festivalpass, 1 645 kronor (+ 40 kronor serviceavgift)
Pass med camping, 1 795 kronor (+ 40 kronor serviceavgift)
Pass lugn camping, 1 795 kronor (+ 40 kronor serviceavgift)
Pass camp deluxe, 1 995 kronor (+ 40 kronor serviceavgift)

Peace & Love 2011 äger rum mellan den 28 juni – 2 juli i Borlänge, Dalarna.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2010

you-say-france-and-i-whistle

Det högaktuella Stockholms-bandet You Say France & I Whistle medverkar på World Aids Day på Kulturhuset i Stockholm den 1 december.

På kvällen öppnar klubben Red Ribbon med liveartister och show, där vi visar vårt stöd för människor som lever med hiv. På scen: Emil Jensen, Wendy McNeill, The WAD-girls, Magnus Weideskog, Tiny Boys, You Say France & I Whistle. Dj: Peter Siepen. Konferencier Sofia Wistam. Biljetter 60 kr. Intäkterna går till Posithiva Gruppens stödfond för hivpositiva. Sveriges ambassadör med särskilt ansvar för hiv/aids-frågor Anders Nordstörm talar. Åldersgräns 18 år.

Man har även chansen att se You Say France & I Whistle spela live på Pet Sounds Sunday Sessions nu på söndag kl 17.00 – 0.00. Plats: Pet Sounds Bar, Stockholm.

...