Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 25th, 2010

sven-zetterbergGoatbridge har slutit ett bokningsavtal med soul- och blueslegenden Sven Zetterberg som just nu är aktuell med albumet Grounded in Reality.

Sveriges ohotade soul- och blueskung Sven Zetterberg har precis släppt sitt sjunde album Grounded in Reality (Borderline/Border) och mottagandet från både recensenter och skivköpare har varit mycket varmt. Bland annat har albumet nått en topplacering på den sammanställda recensionssidan kritiker.se, där den ligger i toppskiktet vid sidan av artister som Bruce Springsteen, Robyn och Kanye West.

På det nya albumet backas Sven upp av kompbandet The Beat from Palookaville, och denna utmärkta grupp måste absolut tillskrivas en del av äran till det tidlösa soundet på Grounded in Reality. Det är även denna svängiga och soulfyllda orkester som kompar Sven under sommarens konserter och festivaler.

Värt att nämna är att Palookavilles gitarrist Anders Lewén både producerat och varit medkompositör på den nya plattan. Kalla det soul, kalla det blues, kalla det roots. Vi nöjer oss med att konstatera att Sven Zetterberg aldrig låtit bättre.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 25th, 2010

spotify-logoDen svenska musiktjänsten Spotify har tilldelats Svenska Innovationspriset 2010. Detta är ett pris som delats ut varje år sedan 2007 instiftats av Veckans Affärer, ÅF, Almega och Vinnova. Juryns motivering är som följer:

“På bara fyra år har de gått från att vara en innovativ uppstickare till att ses som frälsaren för en hel bransch i djup kris med en havererad affärsmodell. Genom sin digitala tjänst har de i piraternas tidevarv visat respekt för upphovsrätten och gjort musik extremt lättillgänglig och samtidigt värd att betala för. Därför tilldelas Spotify 2010 års Svenska innovationspris.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 25th, 2010

Dilbas senaste fullängdare, ”Revolution”, kom 2003 och det märks verkligen att hon är saknad på den svenska musikscenen. Ytterligare sug efter nytt material har uppstått tack vare låten ”Easy” som Dilba specialskrev till en reklamkampanj 2008. Det är på tiden att Dilba tar sin plats i strålkastarljuset igen.

Det gör hon nu – med besked.

I 2011 års första deltävling i Melodifestivalen (Luleå) får vi stifta bekantskap med ”nya”, coola Dilba. Låten heter ”Try Again” och visar upp en modern och lite otippad sida av en artist vi förknippar med tidigare mer lågmält material som ”I’m Sorry” och ”Perfect”. Dilba går sin egen väg och vi törs nästan lova att ett och annat ögonbryn kommer att höjas.

”Try Again” finns självklart med på albumet som släpps senare i vår (X5 Music Group).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 25th, 2010

deranged-2009

Det skånska dödsmetallbandet Deranged kommer att gå in i Berno Studio i Malmö i februari för att påbörja inspelningen av sitt åttonde album vilket kommer att släppas genom amerikanska Sevared Records. Enligt bandets egen utsago kommer detta att bli deras mest brutala och svängiga platta hittills.

Deranged släppte sitt sjunde album, “The Redlight Murder Case”, för två år sedan genom Malmö-baserade Regain Records.

...