Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2010

hakan-hellstrom-live-2010Höstens fem konserter med Håkan Hellström har hyllats med getingar, fyrar och plus och lämnade ingen konsertbesökare oberörd, men med en längtan av att vilja se mer av Håkan. Vi kan därför med glädje presentera en turné som tar Håkan land och rike runt samt till grannländerna Norge och Danmark. Juvelen i kronan är sista spelningen som avslutar turnén; sommarkväll, hemmaplan och Trädgårdsföreningen.

Det är nu tio år sedan ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” började spelas på radio. Några månader senare släpptes albumet med samma namn, sedan dess har inget varit sig likt för dig, mig och Håkan Hellström. Tiden har gått, ur en apart indieartist som sjunger om sin ungdoms nattliv har en av våra största artister vuxit fram, en fantastisk liveartist som vunnit publikens hjärtan överallt från Göteborgs klubbar till de största scenerna runt om i Norden. Sex fantastiska album har släppts, köpts, lyssnats på och vunnit alla priser ni kan tänka er.

Konsertinformation:
10.2 Linköping, Cloetta Center
11.2 Sundsvall, Spegelsalen
12.2 Östersund, Folkets Hus
25.2 Visby, Wisby Strand
26.2 Malmö, KB
4.3 Uddevalla, Agnebergshallen
5.3 Oslo, Sentrum Scene
6.3 Uppsala, Konserthuset
11.3 Århus, Vauxhall
12.3 Köpenhamn, DR Koncertsal
18.3 Gävle, Gasklockorna
19.3 Luleå, Minus 30-festivalen
25.3 Huskvarna, Folkets Park
26.3 Örebro, Conventum
1.4 Umeå, Umeå Open
2.4 Falun, Magasinet
8.4 Kristianstad, Kristianstad Arena
9.4 Lund, Mejeriet
15.4 Västerås, Bombardier Arena
16.4 Norrköping, Flygeln
17.4 Stockholm, Cirkus
22.4 Karlstad, Löfbergs Lila Arena
23.4 Halmstad, Halmstad Arena
24.4 Borås, Åhaga
30.4 Bergen, Bergenfest
4.6 Göteborg, Trädgårdsföreningen

Mer information om Håkan Hellströms Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2010

destruction

Destructions debutalbum “Infernal Overkill” (1985) är ett av de första, mest stilbildande mästerverken inom europeisk thrash metal. Bandets råa, brutala och inledningsvis tämligen diaboliska musik bildade skola för en lång rad efterföljare – inte minst sentida black metal visar spår av Destructions inflytande. Efter sju briljanta skivsläpp sparkades sångaren/basisten Marcel “Schmier” Schirmer, vilket effektivt ändade Destructions storhetstid. På “All Hell’s Break Loose” (2000) var emellertid den karismatiske skrikmästaren tillbaka, vilket inledde en av metalhistoriens mest övertygande comebacker. I februari 2011 släpps Destructions elfte studioalbum, som de lovat ska vara en riktigt rå och elak historia. Fyra månader senare kommer trion alltså till SRF – och en av de mest efterlängtade thrash metal-debuterna i festivalens historia är ett faktum.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2010

sabaton-2010

Det framgångsrika heavy metal-bandet Sabaton från Falun kommer i början av april nästa år att ge sig ut på en månadslång turné i Nordamerika som förband till de återförenade tyska metallegenderna Accept. Turnén inleds i Orlando, Florida, den 9 april och avslutas i Houston, Texas, den 7 maj. På ett par av spelningarna kommer även thrash metal-bandet Overkill att medverka.

Sabatons senaste video, “Uprising”, spelades in i Polen och gästas av den svenska Hollywood-skådisen Peter Stormare. Låten kommer från bandets femte album, “Coat of Arms”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2010

taio-cruz-kylie-minogue

Taio Cruz har blivit en av världens främsta artister på mycket kort tid. Break Your Heart är en hit. Dynamite är en hit. Nu kommer Higher som också den är en hit. Inför singelreleasen har den kryddats lite extra med hjälp av Kylie Minogue. Här är nya videon.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2010

Ladies and gentlemen: Keith Richards!

“Vintage Vinos” – är den första och enda samlingen med Keith Richards solomaterial.

Albumet innehåller remastrade låtar från de utgångna albumen “Talk Is Cheap”, “Live at the Palladium” och “Main Offender”. Plus Keiths akustiska “Hurricane”, tidigare endast släppt på limiterad CD-singel och såld under Rolling Stones senaste USA-turné 2005/06.

Keith Richards är just nu mer aktuell än någonsin, både med Rolling Stones, som med sina två DVD släpp ”Stones In Exile” och ”Ladies & Gentlemen” toppat försäljningslistorna och som kommer att ge sig ut på turné 2011 enligt rykten, och såklart med sin mycket uppmärksammade bok ”Livet”. Playground Music ger den 29/11 ut samlingen ”Vintage Vinos”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2010

diabolical-2010-2

Dödsmetallveteranerna Diabolical från Sundsvall har skrivit kontrakt med Abyss Records för att släppa deras fjärde album, “Ars Vitae”, i februari 2011. Skivan spelades in vid Necromorbus Studio i Stockholmsförorten Alvik tidigare i år.

Diabolical rekryterade nyligen en ny basist vid namn Dan Darforth. Bandets tredje album, “The Gallery of Bleeding Art”, släpptes i november 2008 genom ViciSolum Productions.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2010

mia-2010

Den prisbelönta och kontroversiella brittisk-tamilska artisten M.I.A. medverkade i gårdagens Kobra i SVT.

Kobra berättar varför M.I.A. är en av vår tids mest intressanta artister. Titta på gårdagens M.I.A.-special på SVT Play.

...