Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 23rd, 2010

ulrik-munther

En ny svensk popstjärna håller på att tändas. 16-åriga Ulrik Munther är just nu inne i studion och jobbar på sin debutplatta, men låter redan nu fansen få möjlighet att ladda ner hans låt “Life” helt gratis. Ladda hem den du med.

Ladda ner Life gratis här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2010

regina-lund-album-2010Regina Lund är äntligen tillbaka!

Regina Lund är en unik artist med ett mycket personligt uttryck till allt hon gör. Hennes texter har en hardcore edge inramad i personlig poesi sjungen med en mjuk, varm och unik röst som ibland spricker och öppnar en avgrund av sorg och smärta. Hennes melodier har allt från punk till mjuka traditionellt klingande vaggvisor och pop. Regina Lunds texter handlar om förlåtelse, begär, lust, kärlek och fred på jorden och i ett enda andetag sänder den ut ett budskap om kärlek till mänskligheten och naturen, vrede över dagens värld och samtidigt hopp om fred för mänskligheten.

Albumet ”Return” är lika svår att kategorisera som Regina Lund själv. Hon är en renässanskvinna och en mycket kontroversiell konstnär. Popstjärna, poet, filmstjärna, performancekonstnär, revolutionär, fredsaktivist, människorättsaktivist, djurrättsaktivist, fashionista.

Regina är, förutom med albumsläppet, även aktuell med teaterpjäsen ”Liket Som Visste För Mycket” som just nu spelas för fulla hus runt om i Sverige oktober-december. I vår är hon dessutom aktuell i filmen ”Gellert”, skriven av Michael Wallner och regisserad av Ayassi. Regina kommer även inom kort att lansera sin egna parfym, som precis som albumet fått namnet ”Return”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2010

johnossi-tidning

Det är sant! Johnossi är den första svenska rockduon som får en iPad-App. Appen, som släpptes igår, är ett interaktivt seriemagasin – Johnossi Comics – där du kan följa gruppens äventyr med musik, videos och andra coola grejer i ett serieformat. Men har du ingen iPad så släpps appen även som iPhone-app och som ett riktigt seriemagasin i slutet av veckan. Då kommer du att hitta det på Pressbyrån, 7 Eleven och andra återförsäljare.

Ladda ner Johnossi Comics till iPad

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2010

Death / black metal-bandet Spazmosity från Stockholm har ställt in resterande spelningar under 2010 efter det att trummisen Dimitri “Dimman” Jungi varit inblandad i en motorcykelolycka. Spazmosity inkluderar numera sångaren Ola Lindgren från Grave som ersatte Peter Emanuelsson förra året efter inspelningen av gruppens debutalbum “Welcome Death”.

“Welcome Death” släpptes i februari i år genom amerikanska Khaosmaster Productions. Skivan spelades in vid Necromorbus Studios tillsammans med producenten Tore Stjerna och för omslaget stod Jumali Katani från Singapore.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2010

prasternaImorgon den 24 november släpps ett nytt projekt från Warner Music. Det är tre sjungande präster som gått ihop och bildat trion Prästerna. Deras debutalbum “Där du är” släpps genom ett exklusivt samarbete med Svenska kyrkan som skänker delar av intäkterna till välgörande ändamål.

Bakom releasen ligger flera år av hårt slit med att hitta de unika gruppmedlemmarna och tillsammans hitta de rätta låtarna och ta fram texter som alla kan bära upp. Detta har lett till att “Där du är” är ett mycket genomarbetat debut album. Idén till gruppen har funnits ända sedan 2007 men inte förrän nu är alla bitar på plats och en release känns mer än rätt.

Gruppen består av prästerna Nicklas Amran från Stockholm, Mattias Sundkvist från Boden och Erik Johansson från Uppsala. Tillsammans bildar de en trio med skilda personligheter, röster och livsöden som går samman i ljuvlig musik när deras röster möts. De har alla flera års erfarenhet av musik och har saknat ett sätt att slå ihop sina prästyrken med att nå ut med musikbegåvningen samtidigt. Nu har de äntligen hittat rätt spår och tillsammans vill de nu nå ut utanför kyrkans portar med sin stämningsfulla, sakrala musik och få människor att stanna upp. “Vi vill beröra människor och få dem att känna en gemenskap via vår musik” säger Nicklas Amran om albumets budskap. “Vi vill nå ut dit du är och hoppas att kunna sprida glädje till de som lyssnar och de som får hjälp utav de pengar vi skänker till välgörande ändamål” tillägger han.

Albumet innehåller nyskrivna verk, men även två välkända psalmer – Härlig är jorden och Blott en dag som de gjort en nytolkning på.

“Där du är” kommer finnas till försäljning hos vanliga återförsäljare men även i kyrkor runt om i landet. Av försäljningen i kyrkorna går 25 kr per såld skiva till Svenska kyrkans internationella arbete. Av övrig försäljning skänks 5 kr per album. Läs mer om projekten som stöds på www.prasterna.se.

Den 6 december börjar en TV4-kampanj att rulla och inför jul är “Prästerna” aktuella med en signeringsturné. Till våren väntas en turné runt om i Sverige.

För mer information och provlyssning av “Prästerna”:

www.prasterna.se

...