Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 22nd, 2010

women

Imorgon kväll skulle det kanadensiska bandet Women ha spelat på Debaser Slussen i Stockholm tillsammans med landsmännen DD/MM/YYYY men konserten har med mycket kort varsel ställts in på grund av “oroligheter inom bandet”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 22nd, 2010

Hårdrocksfestivalen Rockweekend låter meddela följande:

“Sommarens festival drogs tyvärr med oförutsedda kostnader som gjorde att det blev ett minusresultat för första gången i Rockweekends historia.

Vi vill inget hellre än att fortsätta skapa en grym festival för alla er som gillar hårdrock i många år framöver, men då festivalen görs av fans för fans och inte har någon stor finansiär som backar upp kan sommarens Rockweekend dessvärre varit den sista om vi nu inte får in pengar!

Om du vill hjälpa oss att lösa situationen så har vi grymma planer för den fetaste festivalen hittills i Mohed på de preliminära datumen 14-16 juli nästa sommar! Men då behöver vi din hjälp för att det ska kunna bli en fortsättning.

Vill du att Rockweekend ska fortsätta att arrangeras?
Köp då våra specialdesignade T-shirts som är framtagna exklusivt för denna sak, hjälp dessutom till att tömma lagret av årets merchandise och köp en snygg hood eller t-shirt inför den kalla vintern så stödjer du samtidigt festivalens överlevnad ytterligare!

www.rockweekend.se
www.tidymerch.com/sv/rockweekend-festival-butik/

Frågor & svar:

Kommer det att bli någon festival 2011?
Om DU som läser detta köper merchandise så kommer det att bli en fortsättning på Rockweekend!
Om du inte vill/kan hjälpa till så blir det troligtvis ingen mer festival.

På vilken plats och datum blir festivalen 2011?
Om vi lyckas med denna kampanj så planeras Rockweekend att äga rum 14-16 juli på Moheds flygfält.

Hur kan jag som besökare hjälpa Rockweekend?
Köp så mycket merchandise du har möjlighet till! Tipsa alla du känner om att handla RW-prylar, det är perfekta julklappar att ge bort!

Kan jag skänka pengar till festivalen?
Vi gillar inte tanken på att du ska ge bort dina pengar, därför är upplägget att du köper produkter istället och som bonus ser till att Rockweekend kan fortsätta!

Om du är rik som ett troll och älskar hårdrock så kanske du är intresserad av att bli delägare i Rockweekend och vara med och skapa Sveriges bästa festival!

Ett gigantiskt tack för din hjälp, det betyder liv eller död för festivalen!

(Alla som handlar merchandise kommer dessutom att hamna på en speciell mail-lista och få festivalnyheter och om det blir en fortsättning även bandsläpp före alla andra!)”

Läs mer:
www.rockweekend.se

Rockweekend på Facebook:
www.facebook.com/rockweekend

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 22nd, 2010

the-specialsDet är svårt att se hur en person som endast besitter ett magert musikintresse inte skulle veta vilka The Specials är. Det är svårt att se hur The Specials skulle kunna gå en endaste person förbi obemärkt. Bara försök. I höst har du chansen att se bandet på Cirkus i Stockholm. Den 18 september spelar de och biljetterna släpps den 3 december.

I sjuttiotalets Storbritannien hade symfonirocken precis släppt fötterna från jorden; punken hade blivit deras ersättare med en attityd och energi som hade få motsvarigheter. På klubbgolven spelades dock endast ska och reggae; det fanns få, om än några inspelningar av punkmusik så öronen vändes mot den subversiva musiken från Jamaica. The Specials var barn av punken men som kom att anamma rötterna av detta tidiga skede. Ett legendariskt band var fött.

Stilrena, klanderfritt klädda och med ett politiskt patos som färgades av den brittiska samtiden, satte The Specials toner till flera kommande generationer. Vem har inte dansat till ”A Message For You Rudy”? Vem kan säga sig inte stått med näven i vädret och svettats till ”Concrete Jungle”? Ja, med en rå energi som kan liknas vid en förödande orkan fick de hela Storbritannien och stora delar av världen att dansa. Och trots att bandet splittrades 1981, bara några år efter starten, så har dansen fortsatt i över tre årtionden!

Strax innan bandet skulle fylla trettio, hördes det för första gången från officiellt håll att The Specials skulle åter äntra scenen som de en gång mästrat så väl. Mycket riktigt så spelade bandet den 6 september 2009 ett surprise-gig på Bestivals stora scen på Isle of Wight. Sporrade av de hyllningar som recencenter och fans öste över dem, satte The Specials in högsta växeln och tillkännagav förra året deras kompletta 30-års jubileumsturné. På turnén förärade de Sverige med en konsert. I somras spelade de på Wests Coast Riot i Göteborg. Så det är med glädje som Live Nation välkomnar bandet tillbaka och denna gång för en spelning i Stockholm. Den 18 september spelar de på Cirkus i Stockholm.

Konsertinfo
18.9 Stockholm, Cirkus

Mer information om The Specials Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 22nd, 2010

vomitory-2010

Dödsmetallveteranerna Vomitory från Karlstad har nyligen gått in i Leon Music Studious utanför hemstaden för att spela in sitt åttonde album tillsammans med producenten Rikard Löfgren. Plattan beräknas släppas i vår genom amerikanska Metal Blade Records.

Vomitory släppte sitt senaste album, “Carnage Euphoria”, i maj 2009.

Trummisen Tobias Gustafsson kunde inte spela med Vomitory när de spelade i Karlstad den 28 oktober tillsammans med Unleashed eftersom han genomgick en ryggoperation veckan innan. Han ersattes tillfälligt av Emil Wiksten från norska Blood Red Throne.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 22nd, 2010

tt-grace

TT Grace från Nynäshamn spelar äkta 50-tals rock’n’roll och släppte sitt debutalbum ”Original” på Crong Records i november förra året. Det är bebop-körer, slickade frisyrer och skinnjackor. Vackert, bitvis melankoliskt och fantasiskt bra! Killarna är i 20-års-åldern och har spelat ihop sedan de var 14-15.

Nyligen var bandet i USA under tre intensiva veckor med framträdanden på George Klein’s (nära vän till Elvis) tv- och
radioshower, spelning på Graceland under Elvis-veckan samt albuminspelning i Studio 19 i Nashville med Larry Rogers som
producent, som bland annat jobbat med Jerry Lee Lewis, Rick Nelson, Billy Swahn och Karl Mann. Karl Mann och Rayburn Anthony sjunger även på en låt tillsammans med TT Grace sångare Dennis.

I december är det dags för nästa singel ”Do The Bop”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 22nd, 2010

the-playtones

The Playtones står för årets hittills mest sålda album med sin debutskiva “Rock ‘n’ roll dance party”. Kanske blir det dubbelt upp med tanke på att uppföljaren i form av julalbumet “Rock ‘n’ roll Christmas party” nu även har passerat gränsen för guld!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 22nd, 2010

idol-live-loggaFör första gången i Europa kommer Idol 2010 att bli en liveturné. Sony Musics livebolag Jellypalm och 19 Entertainment ska tillsammans med de 11 svenska idolfinalisterna arbeta fram en spektakulär arenashow, med nedslag i fem städer i Sverige. En två timmars konsert fylld av det bästa från alla idolfinalister från säsongen 2010.

Nu är det äntligen dags för Sverige att få sin egen liveturné för Idol, med den mångåriga jättesuccén American Idol Live! Tour som en förlaga. Tre veckor efter finalen i Globen tar sig idolkonceptet vidare, när vinnaren åker på en gemensam arenaturné med de tio kompisarna från höstens fredagsfinaler, denna gång som jämlika artister – inte tävlande.

Idol Live! Turné är två timmar musik med gasen i botten från början till slut. Ledda av en ännu hemlig programvärd kommer idolerna att ge allt i mötet med fansen som röstat på dem. Konserten regisseras av showbizprofilen Edward af Sillén, som bland annat jobbat som manusförfattare till Melodifestivalen och Guldbaggegalan.

Nya konstellationer och låtar kommer att framföras likväl som favoritlåtarna från höstens TV-program.

”Vi är mycket glada för den här möjligheten. I USA är turnén en av höjdpunkterna i Idol”, säger Hasse Breitholtz, VD för Sony Music Sverige. ”Turnén ger varje enskild idol chansen att uppträda inför sina fans som artister, inte tävlande, och därmed också ta ytterligare ett steg i sin artistiska utveckling”.

Turnédatum:
8 januari 2011 ÖREBRO / CONVENTUM ARENA
14 januari 2011 LINKÖPING / CLOETTA CENTER
22 januari 2011 GÄVLE / LÄKEROL ARENA
29 januari 2011 ÖRNSKÖLDSVIK / FJÄLLRÄVEN CENTER
5 februari 2011 LUND / FÄRS OCH FROSTA SPARBANK ARENA

Biljetter:
Biljetter från 195 Sek plus serviceavgift finns redan tillgängliga och säljs via www.ticnet.se, Ticnet 077-170 70 70 samt hos Ticnet-ombud.

För mer information om turnén:
www.idolturne.se

...